Dichtersbus bezoekt Stad

nieuws

Een rode bus vol met dichters bezoekt vrijdagmiddag 5 augustus om half drie het Waagplein. In de bus zitten 23 dichters, daarbij voegen zich nog eens 22 lokale dichters.

De Poëziebus en Stichting Urban House Groningen maken van het Waagplein een halteplaats voor de Poëziebus. In samenwerking met lokale organisaties trekt de Poëziebus langs verschillende steden.  In Antwerpen, Brugge, Leuven, Gent, Hasselt, Nijmegen, Meppel, Utrecht en Rotterdam gaan de dichters het publiek op een middag vol taalplezier trakteren. “Maatschappijkritische rappers, inspirerende spoken word artiesten, flitsende slammers en contemplatieve of experimentele dichters. Alle leeftijden, genres, achtergronden en ervaringsniveaus zijn vertegenwoordigd.” aldus de organisatie.

Op de bus  Nederlandstalige woordkunstenaars, die normaliter in heel verschillende circuits optreden. Stichting Urban House Groningen vult in samenwerking met SLAG en het Poëziepaleis dit gezelschap aan met maar liefst tweeëntwintig lokale artiesten. Voor wie zelf ook iets wil schrijven of een gedicht achter wil laten is er een schoolbord waar het publiek, jong en oud, haar bijdrage aan het programma op kan schrijven onder begeleiding van Irene Wiersema.