Beno’s Stad

De chroniqueur van de Groningse geschiedenis gaat op herhaling! Vanaf maandag 20 april herhaalt OOG TV elke dag een aflevering van het succesvolle programma ‘Beno’s Stad’.

Beno Hofman, de bekende Stadshistoricus en verteller, heeft meer dan 400 verhalen over de geschiedenis van de Groningen in Beno’s Stad met de kijkers van OOG TV gedeeld. Talloze mensen, gebouwen en historische ontwikkelingen zijn door hem geduid. Dit heeft er voor gezorgd dat we vaak heel anders door de straten van de stad zijn gefietst of gelopen, omdat we meer kennis kregen van de geschiedenis van de gebouwen en de mensen die daar in woonden.

De geschiedenis van de stad en de Groningse samenleving van vroeger tijden, blijft een een onderwerp wat veel mensen interesseert. Daarom heeft OOG TV, in samenwerking met Beno Hofman, besloten om de gehele serie Beno’s Stad op DagTV te herhalen. De aflevering komt op dezelfde dag ook online op YouTube zodat uiteindelijk alle 400 verhalen daar beschikbaar komen en terug te kijken zijn.
Met als extra bonus op vrijdag, een kijkersvraag uit een van de afleveringen, gepresenteerd door Beno zelf. Onder de goede inzenders verloten we per week een originele Beno Hofman mok!

Beno’s Stad wordt elke werkdag uitgezonden om 12.00 uur en op 17.00 uur op OOG TV en is vanaf 12 uur dagelijks beschikbaar via YouTube.

Elke vrijdag stelt Beno Hofman een kijkersvraag. Stuur het antwoord van week 80 voor 30 maart 2022 naar beno@oogtv.nl.

De afleveringen zijn aan het eind van de week terug te vinden via uitzending gemist op de site van OOG TV of via YouTube.

>