Vrouwen Groningen Atletiek moeten afstand doen van landstitel clubteams

sport
Foto: Johannes Rienks

De vrouwen van Groningen Atletiek moesten zondag genoegen nemen met de vierde plaats bij het NK voor clubteams in Den Haag. De afgelopen twee jaar won het team de landstitel. Er ontbraken ditmaal nogal wat toppers en de rest van het jonge team kon dit gemis niet voldoende opvangen.

Toch waren er drie individuele zeges: Sofie Dokter won de 100 meter horden (13,71 seconden) en het verspringen (6 meter 24) en haar zusje Julia won het hoogspringen (1 meter 80). Tweede plaatsen waren er voor de pas 20-jarige Rozemarie Fokkema (kogelslingeren 51 meter 55), Damara Stoppels (speerwerpen 50 meter 69) en Maud Visser (kogelstoten 14 meter 16). Er waren ook derde plaatsen, en wel voor Dominiue Veninga (400 meter), Lianne van de Belt (3000 meter) en de beide estafetteteams (4 x 100 meter en 4 x 400 meter).

Dat was echter niet genoeg voor een ereplaats. Landskampioen werd Prins Hendrik uit Vught (109 punten), gevolgd door Rotterdam Atletiek (102 punten), Sprint uit Breda (100 punten) en Groningen Atletiek (94 punten). Daventria uit Deventer eindigde als laatste en degradeerde.

Britt Weerman toont groeiende vorm

Hun clubgenote Britt Weerman (20) toonde afgelopen weekend aan, na een jaar vol blessureproblemen, goed op de terugweg te zijn. De 20-jarige atlete bedwong in Polen bij het hoogspringen een hoogte van 1,90 meter. Haar nationale record staat op 1 meter 95. Om dit jaar het EK en de Olympische Spelen te halen, zal ze zich nog moeten verbeteren. De limiet voor het EK van volgende maand staat op 1.91; die voor de Spelen in Parijs op 1.93 (Nederlandse limiet) en 1.97 (internationale limiet).