Sport berichten

sport

Jorden van Foreest verslaat Benjamin Bok in 24 zetten

Titelverdediger Jorden van Foreest heeft zich goed hersteld in de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam. Na de nederlaag van gisteren versloeg hij met de zwarte stukken Benjamin Bok.

sport

Veel Japanse media naar presentatie Doan

FC Groningen wordt sinds de bekendmaking van de overgang van Ritsu Doan bestookt met mediaverzoeken, met name vanuit Japan. Dat meldt algemeen directeur Hans Nijland.

sport

Anjo Mekel na acht jaar weg bij Donar

Landskampioen Donar en assistent-coach Anjo Mekel hebben na overleg besloten de samenwerking te beëindigen. Mekel was sinds 2009 betrokken bij de club.

sport

Jorden van Foreest verliest in eerste ronde Nederlands Kampioenschap

De 18-jarige Nederlands kampioen schaken Jorden van Foreest heeft in de eerste ronde van het Nederlands Kampioenschap met wit verloren van stadgenoot Sipke Ernst.

sport

Daniel Postema toernooi groot succes

Het Daniel Postema toernooi was afgelopen zaterdag een groot succes. Bekenden, vrienden en teams waar Daniel Postema in het verleden speelde waren bijeengekomen in Stadion Stadspark. De voetballer overleed acht maanden geleden aan de gevolgen…

sport

Thijmen Kupers wint 800 meter bij EK in Lille

Atleet Thijmen Kupers heeft zondag in het Franse Lille tijdens het EK voor landenteams de 800 meter gewonnen. Het was voor de 25-jarige Groninger de derde internationale zege van deze maand.

sport

Doorsnee positie Groningen qua aantal vrouwelijke voetballers

In de gemeente Groningen is 13,1 procent van alle voetballers vrouw. Dat blijkt uit cijfers van de KNVB. Groningen neemt daarmee landelijk een doorsneepositie in.

sport

Be Quick 1887 blijft in derde divisie op zondag

Be Quick 1887 speelt volgend seizoen gewoon in de derde divisie op zondag. Dat blijkt uit de voorlopige indeling van de KNVB.

sport

Chase Fieler naar Belgische kampioen Oostende

Landskampioen Donar is, zoals verwacht, na Lance Jeter ook zijn tweede Amerikaanse topspeler kwijt. Power forward Chase Fieler heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Belgische landskampioen BC Oostende.

sport

FC Groningen oefent tegen Granada

FC Groningen speelt op zaterdag 22 juli een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Granada. Eerst stond op deze datum de wedstrijd tegen Everton gepland.

sport

Wytze Kooistra verlengt, Lycurgus is compleet

De selectie van Abiant Lycurgus voor komend seizoen is compleet. De landskampioen volleybal heeft nu twaalf spelers onder contract, onder wie Wytze Kooistra, Dennis Borst en Daan Nijeboer.

sport

GRC Groningen wint 100 procent voetbaltoernooi bij Stadspark

Zondag eersteklasser GRC Groningen heeft zaterdagavond het 100 procent voetbaltoernooi bij SC Stadspark gewonnen. Het toernooi begon afgelopen maandag al met de poulefase. In de finale versloeg GRC zaterdag eersteklasser VV Groningen met 5-0. De…

F
U
R