Sport berichten

sport

Volgend seizoen geen standaardelftal van Groninger Boys op zaterdag

Er is een trend gaande dat veel voetbalclubs de zondag als speeldag inruilen voor de zaterdag. Maar Groninger Boys trekt volgend seizoen juist het zaterdagelftal terug uit de standaardcompetitie.

sport

Nacompetitie Stadspark, Lewenborg knokt zich terug, punt voor Forward

Stadspark speelt in de eerste klasse F zondag nacompetitie tegen degradatie. In 2L knokte FC Lewenborg zich naar een gelijkspel. Koploper Forward verspeelde punten in 3B en lijstaanvoerder Engelbert boog in 4C een achterstand om.

sport

GVAV kampioen en promoveert naar eerste klasse

GVAV Rapiditas is zaterdagavond in Veendam kampioen geworden van de tweede klasse L op zondag. De Groningers spelen daardoor volgend seizoen na zeven jaar in de tweede klasse weer in de eerste klasse.

sport

Vrouwenteam Groningen Atletiek is nationaal clubkampioen

Het vrouwenteam van Groningen Atletiek is zaterdag in Assendelft nationaal clubkampioen geworden. De Groningse vrouwen wonnen vijf van de 19 onderdelen en werden ook vijfmaal tweede.

nieuws

PKC’83 wint doelpuntrijke derby, VVG onderuit, Velocitas Kampioen

In de Eerste Klasse E van het zaterdag amateurvoetbal legde PKC’83 stadsgenoot Oranje Nassau met 6-3 over de knie. VV Groningen ging onderuit bij runner up WHC. Gorecht mag nog hoop blijven koesteren op de…

sport

Helperzwembad krijgt Ranomi-bad, vernoemd naar Olympisch kampioene

Het wedstrijdbad in het Helperzwembad wordt het Ranomi-bad. Het bad wordt vernoemd naar de drievoudige Olympische winnares Ranomi Kromowidjojo.

sport

Drs. Vijfje wint eerste wedstrijd om kampioenschap na strafschoppen

Drs. Vijfje heeft de eerste wedstrijd om het kampioenschap zaalvoetbal van Nederland bij de vrouwen gewonnen. Dat gebeurde in Heerhugowaard tegen FC Marlene pas na strafschoppen.

sport

Danny Buijs wordt trainer bij KV Mechelen

Oud-FC Groningen trainer Danny Buijs gaat aan de slag bij KV Mechelen. Dat meld het AD.

sport

Donar wint eerste duel tegen Limburg United

Donar heeft vrijdagavond het eerste duel van twee in de BNXT-play-offs tegen Hubo Limburg United gewonnen. In het Belgische Hasselt werd het 70-78.

sport

Amateurvoetbal: GVAV en Velocitas hebben titel voor het grijpen

De ontknopingen in het amateurvoetbal staan voor de deur. Er kunnen dit weekeinde zeker twee kampioenschappen gevierd worden door clubs uit de gemeente Groningen. Velocitas kan in 3C zaterdag de eerste worden. GVAV Rapiditas in…

sport

Selectie zaterdag eersteklasser Oranje Nassau krijgt vorm

Zaterdag eersteklasser Oranje Nassau heeft voor volgend seizoen inmiddels vier nieuwe spelers vastgelegd.

sport

Vervangen versleten kunstgrasveld vv Glimmen start volgende week

Het nieuwe kunstgrasveld van vv Glimmen wordt vanaf maandag aangelegd. Het vervangt het oude kunstgrasveld dat versleten is.

F
U
R