Nieuws berichten

nieuws

Aantal coronabesmettingen neemt verder toe in Groningen

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Groningen is het afgelopen etmaal opnieuw toegenomen. Volgens het RIVM zijn er nu 36,5 op de 100.000 inwoners positief getest op het virus.

nieuws

Coalitiepartijen willen hulp bieden aan regionale kranten

Het kabinet moet met een financiële overbruggingsregeling komen om lokale en regionale kranten te helpen die door coronacrisis in zwaar weer terecht zijn gekomen. Dat laten coalitiepartijen VVD, ChristenUnie, CDA en D66 zaterdag weten.

nieuws

‘Een uur lang verlichting uit doen voor alles wat er nu gebeurt’

Het Wereld Natuurfonds roept mensen op om zaterdagavond een uur lang de verlichting in hun huizen uit te schakelen. De actie is een onderdeel van het jaarlijkse Earth Hour.

nieuws

‘Vervoersbedrijven moeten lengte trein aanpassen op aantal reizigers’

Vervoersbedrijven hebben van minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) van Infrastructuur de opdracht gekregen om de lengte van de treinen aan te passen op het aantal passagiers dat er gebruik van maakt. De minister neemt de…

nieuws

Duitsland tot in ieder geval 20 april grotendeels op slot

Duitsland gaat de maatregelen die het genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in ieder geval niet voor 20 april versoepelen. Dat meldt Der Tagesspiegel zaterdagmiddag.

nieuws

Woede bij kleding-, sport- en woonwinkels om uitblijven kabinetssteun

Eigenaren van kledingwinkels, sportzaken, woonwarenhuizen en andere non-food winkels zijn boos op het kabinet. Zij blijken niet in aanmerking te komen voor kabinetssteun waardoor men vreest voor het voortbestaan.

nieuws

Drie opvanglocaties in noorden voor herstellende coronapatiënten

In het noorden komen drie centrale opvangplekken om coronapatiënten op te vangen die geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben. Het gaat om patiënten die niet meer naar huis kunnen of thuis onvoldoende zorg kunnen krijgen.

nieuws

Politie benut wapenstok bij identiteitscontrole (filmpje)

De politie gaat de wapenstok benutten om op afstand de identiteit te controleren. Er wordt dan een zelf geprinte houder op geklikt.

nieuws

Helperzoomtunnel gaat “geruisloos” open

De Helperzoomtunnel wordt aanstaande vrijdag zonder toeters en bellen geopend. Dit vanwege het coronavirus.

nieuws

Vijver in Pioenpark krijgt opknapbeurt

Het zuidelijke deel van de vijver in het Pioenpark in de Oosterparkwijk in de stad krijgt een opknapbeurt. De betonnen randen van de vijver worden vervangen door grenen randen

nieuws

Haren Doet Update #2: Haren komt in actie

Omdat de radioprogrammering van OOG door het coronavirus grotendeels stil ligt, brengt de Haren Doet-redactie de wekelijkse Haren Doet Update. Met vandaag veel Harenaars die in beweging zijn gekomen.

nieuws

“Alleen naar buiten voor boodschappen of frisse neus halen”

Premier Mark Rutte (VVD) drukt de mensen op het hart om dit weekend zoveel mogelijk thuis te blijven. Rutte wil geen vergelijkbare toestanden als vorig weekend.

F
U
R