Nieuws berichten

nieuws

Haperende treinverbindingen richting Zwolle en Leeuwarden

Wie dacht de file op de snelweg te mijden en de trein te nemen moet rekening houden met vertragingen.

nieuws

Duizenden ouders in schoolbanken op Hanzehogeschool

Om de ouders van eerstejaarsstudenten een indruk te geven hoe het is om te studeren aan de Hanzehogeschool zijn deze week op verschillende locaties ouderavonden. Ruim 6500 ouders doen mee.

nieuws

Protesterende boeren op de tractor richting Den Haag vertrokken

Tientallen boeren zijn dinsdagavond vertrokken vanuit de provincie Groningen richting Den Haag om daar te protesteren tegen het stikstofbeleid. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

nieuws

Omstanders weten brand in restaurant binnenstad in de kiem te smoren

In een restaurant aan de Nieuwe Boteringestraat in de binnenstad heeft dinsdagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

nieuws

Hoogkerker Bietenbier is aanstonds

Het eerste Hoogkerker Bietenbier is gebotteld. De etiketten zijn met de hand op de flessen geplakt.

nieuws

“Het was niet wenselijk dat er zoveel tractors in de stad waren”

Drie partijen in de Groningse gemeenteraad hebben een actualiteitendebat aangevraagd naar aanleiding van het boerenprotest van maandag. Dit debat wordt woensdagmiddag in de nieuwe raadzaal behandeld.

nieuws

Stop Voor De Witte Stok laat mensen blind- en slechtziendheid ervaren

Vandaag is de Dag van de Witte Stok. Op deze dag vraagt de Oogverenging samen met de Koninklijke Visio aandacht voor gevaarlijke verkeerssituaties waarbij blinden of slechtzienden betrokken zijn.

nieuws

Tand door de lip bij passagier na aanrijding tussen stadsbus en auto

Een passagier van een stadsbus raakte dinsdagmiddag lichtgewond toen deze betrokken raakte bij een ongeluk met een automobilist op de kruising van de Eikenlaan met de Kastanjelaan, zo meldt RTV Noord. 

nieuws

Bereikbaarheid, economie en milieu/energie centraal in provinciale begroting voor 2020

De Provincie Groningen gaat het komende jaar sterk investeren in, zoals ze het zegt, het toekomstbestendig maken van de provincie. Daarnaast komt er meer geld voor sport en cultuur. Dat blijkt uit de begroting voor…

nieuws

Groep 8 gaat de strijd tegen plastic in het water aan

De Borgmanschool aan de Warmoesstraat gaat de strijd aan tegen plastic in het water. Dat doen de leerlingen niet zonder reden, ze battelen namelijk tegen 23 andere scholen uit heel Nederland.

nieuws

Automobilist slaat fietser bij verkeersruzie; politie zoekt getuigen

De politie in Groningen is op zoek naar getuigen van een verkeersruzie tussen een fietser en een automobilist. Deze ontstond op zondag 28 april 2019 omstreeks 16.30 uur bij de rotonde tussen de Goudlaan en…

nieuws

Elske Dijkstra stopt als Race Director van de 4 Mijl

Elske Dijkstra stopt per 1 november 2019 met haar werkzaamheden voor Golazo Noord Nederland, de organisator van de 4 Mijl van Groningen. Ze sluit een carrière van twintig jaar af, waarvan drie jaar als Race…

F
U
R