Nieuws berichten

nieuws

Stad telt nu 114 duizend zonnepanelen

De gemeente Groningen telt nu 114 duizend zonnepanelen. In de laatste anderhalf jaar is het aantal zonnepanelen in de stad met ruim 73 duizend toegenomen.

nieuws

KNSB schroeft bijdrage Groningse schaatstalenten fors terug

iSkate Groningen is niet blij met het besluit van de KNSB om de bijdrage aan de opleiding van jonge schaatstalenten met de helft terug te draaien. “Dit is iets wat we absoluut gaan merken.”

nieuws

Centrum voor aardbevingsbestendig bouwen geopend

Het kennis- en innovatiecentrum BuildinG is woensdag geopend door commissaris van de Koning René Paas. In BuildinG, wat staat voor Build in Groningen, worden de nieuwste technieken op het gebied van aardbevings- en toekomstbestendig bouwen…

nieuws

Stadse hop voor Gronings bier

Een echt typisch Gronings biertje kan binnenkort weer gedronken worden. Dat wat bier een lekkere bittere smaak geeft, het hop, van kwekerij Toentje is donderdagochtend voor het eerst geoogst en naar de bierbrouwerij gebracht.

nieuws

Ruim duizend inschrijvingen alternatieve vier mijl

De zevende Menzis 4Mijl4You heeft al meer dan duizend inschrijvingen. Deelnemers starten zaterdagavond 7 oktober vanaf 20.15 uur in drie snelheidsgroepen vanuit Haren.

nieuws

“Die mensen zijn hun hele hebben en houden kwijt”

De stad staat dit weekend in het teken van United Artists Groningen. Op meer dan tien locaties in en rond de binnenstad treden meer dan dertig bands en artiesten belangeloos op. Ze willen geld inzamelen…

nieuws

Koning op werkbezoek in Groningen

Koning Willem-Alexander bracht donderdagochtend een bezoek aan onze provincie. Hij praatte onder meer met gedupeerden van de aardbevingen.

nieuws

Burgemeester blij met komst VN-klimaatinstituut

Burgemeester Peter den Oudsten is erg blij met de komst van het VN-klimaatinstituut GCECA naar Groningen en Rotterdam. Staatssecretaris Sharon Dijksma maakte het nieuws donderdagochtend bekend.

nieuws

Twijfel bij ouders over vaccinatie kinderen.

Verschillende ouders twijfelen of zij hun kind moeten laten vaccineren tegen diverse ziektes. Dat zegt GGD Groningen.

nieuws

Benefietactie voor Sint Maarten op elf locaties

De benefietactie van United Artitsts Groningen voor de slachtoffers van de orkaan op Sint Maarten wordt nog groter dan gepland.

nieuws

Oosterparkwijk krijgt coöperatieve wijkraad

Elf bewoners van de Oosterparkwijk gaan samen met zes gemeenteraadsleden een coöperatieve wijkraad vormen.

nieuws

Politie registreert minder misdrijven dan vorig jaar

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn minder misdrijven geregistreerd dan in het eerste halfjaar van 2016. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

F
U
R