Nieuws berichten

nieuws

Dinsdag of woensdag brandweer bij Martinikerk of Akerk? Geen zorgen!

Stadjers die in de loop van dinsdag of woensdag een brandweerwagen zien staan bij de Martinikerk of de Akerk, hoeven zich, als het het goed is, geen zorgen te maken. De brandweer inspecteert gedurende deze…

nieuws

Bouwkraan valt om bij werkzaamheden aan ringwegviaduct

Bij het ringweg-viaduct over de Gotenburgweg is dinsdagochtend een mobiele bouwkraan omgevallen. Daarbij is één persoon gewond geraakt.

nieuws

Schadeloket IMG maakt 368.000 euro over naar verkeerde bankrekeningnummers

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen, IMG, heeft 368.000 euro overgemaakt naar mensen die daar geen recht op hadden.

nieuws

Voetganger aangereden tijdens politie-achtervolging in Vinkhuizen

Bij een politie-achtervolging in de Groningse wijk Vinkhuizen heeft een vluchtende bestuurder maandagavond een voetganger aangereden. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

nieuws

Bond Heemschut: “Een bierpul in plaats van een paard als windvaan op de Martinitoren”

Een bierpul als windvaan op de Martinitoren in plaats van een paard. De Bond Heemschut doet maandagavond dat voorstel op Twitter.

nieuws

Bijzonder bezoek op Eelde; 84 jaar oude Lockheed landt op vliegveld

Bijzonder bezoek maandag op Groningen Airport Eelde. In de middag landde een 84 jaar oude Lockheed L-12A op het vliegveld.

nieuws

Kabinetsbesluit noopt Groningens Ontzet om programma verder uit te kleden

De traditionele paardenkeuring en het Bommen Berendvuurwerk gingen al niet door. Naar aanleiding van het kabinetsbesluit voor eendaagse evenementen heeft de organisatie van Groningens Ontzet besloten om het programma verder uit te kleden.

nieuws

Slakken, schimmels en teveel neerslag: “Het is kommer en kwel op de moestuin”

Aardappels, boontjes en tomaten op je eigen tuin kweken. De moestuin heeft het dit jaar echter behoorlijk moeilijk door slakken, schimmels en teveel neerslag.

nieuws

Green Airlines annuleert alle vluchten vanaf Eelde

Green Airlines annuleert alle vluchten vanaf Groningen Airport Eelde. Reden is dat het bedrijf de samenwerking stopt met German Airways. Dat meldt de website upinthesky.nl.

nieuws

Alleen discriminerende of racistische graffiti wordt verwijderd

Er is voor de tweede keer een leus gekalkt op de nieuwe onderdoorgang van de Paterswoldseweg. De buurt is verbaasd over de reactie van de gemeente.

nieuws

Komende herfst een besluit over een derde corona-vaccinatie

Het kabinet neemt naar alle waarschijnlijkheid komende herfst een besluit of mensen die volledig gevaccineerd zijn de mogelijkheid moeten krijgen om een extra inenting te krijgen.

nieuws

Kinderen lopen het Zeven-sloten-tegelijk-pad

Kinderen uit de Korrewegwijk, Indische Buurt en De Hoogte maakten maandag een wandeling over het Zeven-sloten-tegelijk-pad.

F
U
R