Nieuws berichten

nieuws

Stadjers verwerpen wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten

De Stadjers verwerpen met grote meerderheid de wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

nieuws

PvdA tegen meer marktwerking in de zorg

De raadsfractie van de PvdA is kritisch over meer marktwerking in de zorg. Het stadsbestuur wil dat er in Groningen juist meer zorg wordt aanbesteed.

nieuws

Stad verdient 15 miljoen aan verkoop grond

Bijna 15 miljoen euro, dat heeft de stad vorig jaar verdiend aan de verkoop van bouwgrond en de verkoop van industrieterreinen.

nieuws

Een miljoen voor verkeersonveilige plekken

Het stadsbestuur trekt een miljoen euro uit voor het aanpakken van 25 verkeersonveilige plekken.

nieuws

“Ik stem voor het referendum want ik heb niets te verbergen”

Groningen gaat woensdag naar de stembus vanwege het referendum over de nieuwe wet voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Rond 17.00 uur lag de opkomst boven de twintig procent.

nieuws

Aangifte tegen Defensie vanwege mortierongeval Mali

Nabestaanden van de slachtoffers van het mortierongeval in Mali doen komende week bij de Koninklijke Marechaussee aangifte tegen het ministerie van Defensie en een aantal defensiemedewerkers. Dat melden diverse media.

nieuws

Opvoedkracht moeders versterkt tegen probleemjeugd

In 2017 waren er vijf problematische jeugdgroepen in de stad  die de gemeente aanpakt. De scootergroep en een hinderlijke groep in Paddepoel, een jeugdgroep in het centrum, een jeugdgroep bij de Atensheerd en een jeugdgroep…

nieuws

Meerstad en Westpark geschikt voor lutje hoeskes

Het stadsbestuur gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid van tiny houses oftewel lutje hoeskes in de stad.

nieuws

Mishandelingszaak No Surrender stilgelegd (update)

De rechtbank in Groningen heeft woensdagmiddag de strafzaak rond afpersingen bij motorclub No Surrender stilgelegd. Dat vanwege twijfels over het verhoor door de politie.

nieuws

Speelnatuur Oerrr in Kardinge dit najaar klaar

Natuurmonumenten is begonnen met de aanleg van speelnatuur in Kardinge. Er komen waterspeelplaatsen, heuveltoppen met speelzand en klim- en klauterstammen. Komende herfst moet het klaar zijn.

nieuws

Theorie-examen met toeslag in de avond

Het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets kan vanaf 1 mei ook in de avond worden gemaakt. Dit is een proef van zes maanden in vijf plaatsen waaronder Groningen.

nieuws

Merels in stad leven langer minder gezond

Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen. Maar hun telomeren, de stukjes DNA die de uiteinden van chromosomen beschermen, laten zien dat de stadsbewoners minder gezond zijn dan hun familie…

F
U
R