Nieuws berichten

nieuws

Hond op School groot succes

De eerste Hond op School lessen zijn een groot succes. Dat meldt de organisatie op haar Facebookpagina.

nieuws

Student en Stad geeft reactie op commotie Student Hotel

Student en Stad lag deze week, naar aanleiding over haar standpunt over The Student Hotel, onder vuur. Nu laat de partij weten dat ze ondanks alle commotie achter dit standpunt blijft staan. 

nieuws

Zara naar leegstaand pand Bijenkorf

Kledingwinkel Zara, nu gevestigd in het monumentale pand de Faun in de Herestraat, verhuist naar het leegstaande pand waar eerst de Bijenkorf was gevestigd. Dat meldt het webblog Oogst op haar Facebook pagina.

nieuws

Sloop roze hoekpand Grote Markt in april

De sloop van het roze hoekpand aan de Grote Markt begint in april. Dat meldt Groningen Vernieuwt. In maart wordt voor het pand nog archeologisch onderzoek gedaan. Dat duurt drie weken.

nieuws

Forse boete voor Groninger tandarts

Een Groninger tandarts heeft 200 duizend euro boete gekregen, omdat hij patiënten een te hoge rekening heeft gepresenteerd. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaald.

nieuws

Rock&roll film MORF in première in Pathé

Na maanden van filmen op verschillende locaties in en rond de stad is het bijna zover. De negende film van Schaftkip Films gaat binnenkort in première in zaal één van Pathé aan het Zuiderdiep.

nieuws

Met app deelfiets reserveren en ontgrendelen

Groningen Bereikbaar start volgende week een proef met de zogeheten deelfietsen. Dat zijn fietsen die gezamenlijk gebruikt worden.

nieuws

Storing bij Ziggo veroorzaakt problemen

Ziggo heeft last van een landelijke storing. Hierdoor zitten veel Nederlanders zonder internet. Ook veel Stadjers hebben er last van.

nieuws

Student en Stad onder vuur na stellingname

Naar aanleiding van de stelling over de berichtgeving over te hoge huurprijzen in het Studenthotel ligt de gemeenteraadsfractie van Student en Stad onder vuur.

nieuws

Helft kaarten voor aardbevingswedstrijd FC verkocht

De Groninger Bodem Beweging heeft al meer dan de helft van de kaarten voor de aardbevingswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht verkocht.

nieuws

Toch vier treinen per uur naar Zwolle

De NS laat donderdagavond toch vier treinen per uur tussen Groningen en Zwolle rijden. Volgens de reisplanner van het bedrijf werden eerder twee ritten geschrapt.

nieuws

Arjan Taaij ambassadeur Huis voor de Sport

Arjan Taaij, coach van volleybalkampioen Abiant Lycurgus, wordt ambassadeur van het Huis voor de Sport. Hij gaat zich bezighouden met het thema duurzaamheid en sport.

F
U
R