Nieuws berichten

nieuws

Barrel-boys vertrokken voor eerste etappe Barrel Challenge

Vanaf een parkeerplaats bij een hotel in Exloo vertrokken vanmorgen de ex-daklozen Wubbo en Samuël voor de eerste etappe van de Barrel Challenge naar de Noordkaap. De eerste etappe voert de mannen via Duitsland en…

nieuws

Drugsoverlast: Groningen in middenmoot

In de gemeente Groningen ervaart 4,3 procent van de inwoners overlast door drugs. Groningen zit daarmee landelijk in de middenmoot. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS in steden met meer dan 70 duizend inwoners.

nieuws

Montage valbeveiliging Martinitoren afgeblazen

De bevestiging van de valbeveiliging in de top van de Martinitoren is maandagochtend afgeblazen.

nieuws

“Hallucinerende” hortensia’s gestolen in Selwerd en Vinkhuizen

In de wijken Selwerd en Vinkhuizen zijn hortensia dieven actief. De afgelopen nacht zijn bloemen en knoppen van de plant, waarvan wordt gezegd dat je er high van wordt, afgeknipt en meegenomen.

nieuws

Dertig kinderen voedselbank in het zonnetje met nieuwe fiets

Kinderen van ouders die gebruik maken van de voedselbank en die dit jaar de basisschool verruilen voor het middelbaar onderwijs, kregen zaterdag mooie rugzakken en ook nog een splinternieuwe fiets.

nieuws

Mannen bedreigen slachtoffer en agenten

Vier mannen zijn vrijdagavond aangehouden bij een woning aan de Timorstraat in Groningen op verdenking van beroving.

nieuws

Stad taboe voor Rotterdammer

Een 20-jarige man uit Rotterdam heeft voor de komende drie jaar een verbod gekregen voor de stad. Hij is samen met een vriend veroordeeld tot acht maanden cel voor het dealen van drugs en het…

nieuws

Groningers promoten provincie op sociale media

De mooiste zonsopkomst, het beste restaurant, de leukste overnachting of plekken voor de nieuwste muziek. Marketing Groningen vraagt Groningers om dit te delen op de sociale media.

nieuws

Wens om ballonvaart te maken van dakloze Hendrik in vervulling

De wens om een ballonvaart te maken van de dakloze Hendrik is vanavond in vervulling gegaan. Hij had een tijdje geleden zijn wens kenbaar gemaakt op de website van Straatwijs, dat is een site die…

nieuws

Uniek verschijnsel: Bloeiende blauwalg in Paterswoldsemeer

Een bijzonder verschijnsel vandaag in het Nonnegat. In het noordoosten van het Paterswoldsemeer bloeide de blauwalg. Dat is uniek,want blauwalg bloeit hoogstens 24 uur. 

nieuws

‘Dialoog tussen Ruimte en Verbeelding’ winnaar Kunstwerf Groningen

Amsterdamse architecten winnen de prijsvraag voor Kunstwerf Groningen.

nieuws

Fiduciaschool haalt duizenden euro’s op voor onderzoek naar kanker

Ze hebben er erg hard voor gewerkt en dat werd uiteindelijk ook beloond. De leerlingen van de Fiduciaschool hebben 3.700 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker.

F
U
R