Nieuws berichten

nieuws

Drie keer twee ton subsidie voor UMCG-onderzoekers

Met ieder een subsidie van 200.000 euro kunnen drie onderzoekers van het UMCG vanaf vandaag een eerste eigen onderzoekslijn opzetten. De drie onderzoekers krijgen de zogenaamde Klinische Fellows-subsidie van ZonMW, die  medici wil blijven stimuleren…

nieuws

Zorgen over deadlines, kosten en toegankelijkheid nieuwe Gerrit Krolbrug

Hoe lang gaat de bouw van een nieuwe Gerrit Krolbrug nu echt duren? Wordt de brug duurder en wie betaalt daarvoor? En kunnen alle gebruikers straks makkelijk het Van Starkenborghkanaal oversteken? Die zorgden kwam woensdagavond…

nieuws

Betaald parkeren in Stadspark uitgesteld

Waar in delen van Corpus den Hoorn en Hoornse Meer vanaf volgend jaar maart betaald moet worden voor een parkeerplek, stelt het gemeentebestuur de invoering van eenzelfde maatregel in het Stadspark voorlopig uit. Volgens wethouder…

nieuws

Kop Gelkingestraat tot Kerst dicht voor werk aan Grote Markt

Fietsers kunnen de komende weken niet rechtstreeks vanaf de Grote Markt de Gelkingestraat inrijden. Tot 23 december is de ‘kop’ van de straat afgesloten vanwege de verbouwing van de Grote Markt.

nieuws

Onderzoek naar Lelylijn van start

Samen met zeven andere lokale en regionale overheden en de rijksoverheid gaven de gemeente en de provincie Groningen woensdag het startschot voor het onderzoek naar de Lelylijn.

nieuws

Monumentale trap Jan van der Zee staat nu tussen Friesestraatweg en ACM-brug

De monumentale trap van kunstenaar Jan van der Zee, die tot 2013 bij de entree van de Naberpassage stond, staat sinds deze week aan het Donghornsterpad. 

nieuws

Goede doelen slaan handen ineen voor huishoudens met weinig geld

De Groninger organisaties voor goede doelen slaan de handen ineen om in december geld op te halen voor Groninger huishoudens die weinig geld hebben.

nieuws

Kunstcollectie Tabaksfabriek Niemeyer geveild

Een groot aantal kunstwerken uit de inboedel van Tabaksfabriek BAT Niemeyer B.V. wordt tot en met 15 december geveild op Onlineveilingmeester.nl.

nieuws

Winter Wonderland kerstetalages in Oude Kijk In ’t Jatstraat en Stoeldraaierstraat

In verschillende etalages aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat en de Stoeldraaierstraat zijn van 8 december t/m 7 januari verlichte kerstdorpen te bewonderen.

nieuws

Loket Steunpunt Huren Groningen officieel geopend

Het loket Steunpunt Huren Groningen is vanmiddag feestelijk geopend. Deze onafhankelijke organisatie is een initiatief van de gemeente en de Groninger Studentenbond (GSb), en is bedoeld om huurders gratis juridisch advies en ondersteuning te bieden.

nieuws

Corporaties, gemeente en huurders maken prestatieafspraak

De gemeente heeft samen met de huurdersorganisaties en de wooncorporaties een zogenoemde prestatieafspraak gemaakt.

nieuws

Groot ecologisch onderzoek naar zonneparken

Deze maand gaat een groot ecologisch onderzoek naar zonneparken van start. Het onderzoek staat in het teken van de effecten van deze parken op de natuur.

F
U
R