Nieuws berichten

nieuws

Toch beperkt busvervoer rond Groningen ondanks staking

Ondanks de staking in het streekvervoer zaterdag rijden op enkele lijnen van Qbuzz wel bussen. Dat meldt Qbuzz.

nieuws

Staking buschauffeurs treft Groningen en Drenthe

Vanwege een staking in het streekvervoer rijden er vandaag (zaterdag) de hele dag geen bussen in Groningen en Drenthe. De treinen van Arriva rijden wel.

nieuws

De Ploeg laat robuust en kleurrijk Groningen zien

Het Groninger Museum opende vrijdag een grote overzichtstentoonstelling vanwege het honderdjarig bestaan van avant-garde kunstkring De Ploeg. Jonge Groninger kunstenaars richtten in 1918 de alternatieve kunstbeweging op in reactie op een lokale expositie waar zij…

nieuws

Militairen marsen door binnenstad voor Walk4Life

Vrijdagmiddag marcheerden zo’n 200 militairen door de binnenstad van Groningen. Daarmee gaven zij het startsein voor Walk4Life, een wandelevenement om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker bij jongvolwassenen.

nieuws

Paas: ‘Wiebes krijgt waarschijnlijk toch zijn zin’

Minister Eric Wiebes krijgt waarschijnlijk toch zijn zin met het uitstel van de versterkingsoperatie van bijna 1600 woningen. Dat denkt commissaris van de koning Rene Paas.

nieuws

Werkzaamheden Brailleweg veel eerder klaar dan gepland

Het nachtelijke intrillen van de damwanden bij de Brailleweg gaat sneller dan verwacht. Dat meldt de Combinatie Herepoort, die de werkzaamheden uitvoert.

nieuws

Statenlid Tim Zwertbroek (D66) verlaat politiek

Tim Zwertbroek, statenlid voor D66 in Groningen, verlaat binnenkort de politiek. Dat maakte hij bekend in een bericht op Instagram. In plaats daarvan gaat hij verder met zijn studie Technische Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

nieuws

Roofvisseizoen begint vannacht om klokslag twaalf uur

Het einde van de gesloten tijd voor het vissen op roofvis zit er bijna op. Na klokslag twaalf uur de komende nacht mogen roofvisvissers weer vissen met kunstaas. Ze kunnen haast niet wachten.

nieuws

Hulpverleningsorganisaties bestrijden gedwongen jongensprostitutie

Hulpverleningsorganisaties Het Kopland uit Groningen, Fier en Sterk Huis gaan samen de strijd aan tegen gedwongen jongensprostitutie. Ze dienden daarvoor een projectplan in bij het ministerie van VWS voor speciale opvang- en behandelplekken voor deze…

nieuws

Grote stroomstoring in Groningen (update)

Er is vrijdag aan het begin van de middag een grote stroomstoring in de stad ontstaan. De storing lijkt verholpen te zijn, want de stroom is in grote delen van het getroffen gebied weer terug.

nieuws

Sportcentrum Kardinge start met online zwemtool

Vanaf donderdag is Sportcentrum Kardinge gestart met Swimtag, een online tool die met behulp van een speciale polsband de zwemprestaties bijhoudt.

nieuws

Piet van Dijken wordt ‘ultieme’ lijstduwer PvdA Groningen

Groninger journalist Piet van Dijken, bekend als presentator bij o.a. RTV Noord en OOG TV, wordt de ‘ultieme’ lijstduwer van de Partij van de Arbeid voor de gemeenteraadsverkiezingen in november.

F
U
R