Nieuws berichten

nieuws

Brandweer rukt uit naar Vondelflat voor verbrande tosti’s

In de Vondelflat aan de Vondellaan in de stad Groningen heeft dinsdag aan het einde van de avond korte tijd brand gewoed. Niemand raakte gewond.

nieuws

Politie: “Ruim dertig tips in moordzaak Els Slurink”

De politie heeft dinsdagavond ruim dertig tips ontvangen in het onderzoek naar de moord op Els Slurink. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd uitgebreid aandacht besteed aan de moordzaak die in 1997 plaatsvond.

nieuws

“Pas op voor gladheid door sneeuwbuien!”

Weggebruikers moeten in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend rekening houden met gladheid door sneeuwbuien. Met die waarschuwing komt OOG-weerman Johan Kamphuis.

nieuws

“Filmfestival IFFRiG kun je dit jaar vanaf je eigen bank kijken”

Het Internationaal Film Festival Rotterdam in Groningen, IFFRiG, vindt dit jaar online plaats. Dat heeft Forum Groningen dinsdagavond laten weten.

nieuws

Politie zoekt getuigen van straatroof aan Jan Wolkerslaan

De politie zoekt getuigen van een straatroof die in december plaatsvond aan de Jan Wolkerslaan in de wijk Helpermaar. Dat laat de politie weten in een mailbericht aan Burgernet-deelnemers.

nieuws

Meeste daklozen in Stad zitten met avondklok binnen: “Compliment voor alle instanties”

De meeste daklozen in Groningen zitten tijdens de avondklok binnen. Dat zegt stichting Straatwijs in een reactie op vragen van OOG Tv.

nieuws

“Politie zichtbaar aanwezig in Lewenborg, situatie rustig”

De situatie in de wijk Lewenborg is dinsdagavond rustig. Wel is er flink wat politie aanwezig in de wijk.

nieuws

Albert Heijn-filialen in binnenstad uit voorzorg eerder dicht

Alle Albert Heijn-filialen in de binnenstad van Groningen zijn dinsdagavond eerder dichtgegaan. Dit is gedaan uit voorzorg.

nieuws

Webcam Grote Markt op zwart

De webcam die aan de zuidzijde van de Grote Markt hangt is sinds dinsdagmiddag uitgeschakeld. Op de videostream is een zwart beeld te zien.

nieuws

“Oudere mannen met overgewicht moeten eerder gevaccineerd worden”

Oudere mannen met overgewicht moeten eerder gevaccineerd worden tegen corona. Dat zegt Peter van der Voort, die hoofd is van de Intensive Care-afdeling van het UMCG, dinsdag in een interview met het Dagblad van het…

nieuws

Minister De Jonge: “GGD-systemen zijn veilig genoeg”

De systemen waar de GGD mee werkt voor haar bron- en contactonderzoek zijn veilig genoeg. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid dinsdagmiddag gezegd.

nieuws

‘Muizenplaag, geen onderhoud, geen internet en geen schoonmaak’

Huurders van ‘Short Stay’ studentenwoningen in de Vondelflat in de Wijert klagen over misstanden door de verhuurder. De raadsfractie van Student en Stad kaart de problemen dinsdagmiddag aan bij het stadsbestuur.

F
U
R