Nieuws berichten

nieuws

Weekendweer: Grijs, koud en nat

Het is dit weekeinde en de dagen er na grijs, koud en regenachtig.

nieuws

Verpleegkundige Martini Ziekenhuis knipt per ongeluk vingertop baby af

Een verpleegkundige van het Martini Ziekenhuis heeft in november vorig jaar per ongeluk de vingertop van een baby afgeknipt. Dat meldt het  Dagblad van het Noorden.

nieuws

Drie woninginbraken op één dag in Haren

In Haren zijn woensdag drie inbraken gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen.

nieuws

Boosterprikken tegen corona worden versneld gezet

Zestig plussers en medewerkers in de zorg die met patiënten in aanraking komen kunnen nog voor het einde van het jaar een boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid…

nieuws

Hulpdiensten redden van trap gevallen vrouw uit woning aan Gorechtkade

Brandweerlieden hebben vrijdagmiddag de deur uit een woning aan de Gorechtkade moeten halen om een gewonde vrouw te kunnen helpen.

nieuws

129 besmettingen in gemeente, 3 doden en 218 besmettingen in provincie

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 129 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de…

nieuws

CDA wil miljoeneninvestering om verenigingssport gratis te maken voor alle Groningse kinderen

Als het aan de gemeenteraadsfractie van het CDA ligt wordt sporten voor Groningse kinderen net zo vanzelfsprekend en publiek toegankelijk als het onderwijs.

nieuws

Masseur krijgt taakstraf voor onzedelijk betasten cliënte in praktijk Oosterparkwijk

Een 31-jarige masseur uit Zwolle is door de rechtbank Noord-Nederland veroordeeld tot werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De man zou, in zijn praktijk in de Oosterparkwijk in Groningen, een…

nieuws

Nieuwe ‘buurtbroedplaats’ voor Binnenstad-Oost aan Nieuwe Sint Jansstraat

Als het aan de gemeente Groningen, de Bewonersorganisatie Binnenstad-Oost en CareX ligt, wordt Nieuwe Sint Jansstraat 35 de plek waar buurtbewoners, buurt-organisaties en creatieve ondernemers een thuishaven kunnen vinden.

nieuws

Grote Kerstactie Voedselbank Stad gaat maandag beginnen

Vanaf aanstaande maandag gaan kerken, organisaties, scholen, bedrijven, supermarkten en particulieren zich weer inzetten om zoveel mogelijk houdbaar voedsel, verzorgingsproducten en geld in te zamelen voor de Grote Kerstactie van de Voedselbank Stad Groningen.

nieuws

Kerstboom voor Grote Markt gekapt in Stadskanaal

Aan de Fromaborg in Stadskanaal werden vrijdagochtend een grote kraan en een dieplader opgesteld om de ruim vijftien meter hoge kerstboom voor de Grote Markt om te zagen en klaar te maken voor vervoer naar…

nieuws

Kabinet: Gasopslag Grijpskerk veilig genoeg om Groningenveld definitief te sluiten

Volgens het Staatstoezicht op de Mijnen en het demissionaire kabinet kan de gasopslag in Grijpskerk veilig worden ingezet, zodat het gasveld van Groningen eerder definitief dicht kan.

F
U
R