Nieuws berichten

nieuws

Bomen dreigen op speeltuin in Haren te vallen, speeltuin afgesloten

Aan de Essenlande in Haren is een speeltuin afgesloten omdat bomen in de directe nabijheid ieder moment om kunnen vallen.

nieuws

Ministerie: “Gele vaccinatieboekje heeft geen officiële status”

Het gele vaccinatieboekje heeft geen officiële status. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

nieuws

Schip ramt Gerrit Krolbrug, schade enorm, schipper zag brug niet (update)

Een boot heeft even na middernacht de Gerrit Krolbrug over het Van Starkenborghkanaal, aan het einde van de Korreweg, geramd. De schade lijkt heel groot te zijn. 

nieuws

Weekendweer: Te koud en buien met kans op onweer

Veel aangename lentedagen zijn er nog niet geweest dit jaar en ook de komende tijd zijn die ver te zoeken. Het blijft buitengewoon fris voor de tijd van het jaar.

nieuws

Omgeving station Europapark bomvol met fietsen

De omgeving van station Europapark staat bomvol met fietsen. Het station is ruim een week het begin en eindpunt van treinen richting Zwolle en Oost Groningen.

nieuws

Flamingo gespot in De Onlanden

Vogelaars spotten afgelopen woensdag een exoot in natuurgebied De Onlanden, een heuse flamingo. Dat meldt RTV Drenthe vrijdagmiddag.

nieuws

Werk aan nieuw busknooppunt Zernike Campus start aanstaande maandag

Aanstaande maandag begint aannemer Oosterhof Holman met de verbouwing en vernieuwing van het busknooppunt op de Zernike Campus.

nieuws

Honden krijgen tuin om zintuigen te trainen

Een zogeheten zintuigentuin voor honden is vrijdag geopend op het Suikerterrein.

nieuws

Ook GroenLinks Eemsdelta eist demonstratieverbod bij abortuskliniek in Stad

Na verschillende partijen in Groningen, Tynaarlo en Leeuwarden heeft ook de raadsfractie van GroenLinks in de gemeente Eemsdelta zich uitgesproken tegen protesten bij de abortuskliniek aan de Radesingel in Groningen.

nieuws

Politie deelt meer informatie van inbrekers bij supermarkt aan Kerklaan

De politie in Groningen heeft vrijdagmiddag meer informatie gedeeld van drie mannen, die op 22 januari jongstleden vernielingen aanrichtten en diefstallen pleegden in de Coop-supermarkt aan de Kerklaan in Groningen.

nieuws

Bibliotheken open: ‘Je ziet dat er veel behoefte aan is’

Directeur Dirk Nijdam van Forum Groningen is blij dat bibliotheken vanaf volgende week donderdag toch open mogen. Volgens hem is de maatschappelijke taak van bibliotheken belangrijk.

nieuws

Collectebus Giro 555 vraagt aandacht voor coronasituatie armere landen

De collectebus van Giro 555 heeft vanmiddag bij de vaccinatie drive-in op Kardinge aandacht gevraagd voor de situatie van armere landen. In Nederland is de vaccinatie campagne aardig op stoom aan het komen. Gisteren werd…

F
U
R