Nieuws berichten

nieuws

Sneeuwballengevecht in Noorderplantsoen

Stadsblog Sikkom organiseert deze woensdagavond om 21.30 uur een sneeuwballengevecht bij de koepel in het Noorderplantsoen.

nieuws

Politie zoekt man die foto nam van rode damesfiets aan Noorddijkerweg

De heer Huter wordt al sinds 29 december vermist. De politie doet zojuist een nieuwe oproep.

nieuws

Groningen geniet van de sneeuw

Een laagje sneeuw van zo’n vijf centimeter heeft woensdag voor flink wat plezier gezorgd in de stad. “Het mag van mij nog heel lang winter blijven.”

nieuws

Gasunie claimt 16 miljoen euro van klant

De Gasunie heeft aangifte tegen één van haar klanten gedaan wegens oplichting. Het gaat om een bedrag van 16 miljoen euro. Dat melden diverse media.

nieuws

Nieuwe zender en frequentie erbij voor OOG Radio

OOG Radio heeft er een tweede etherzender bijgekregen om een goede ontvangst in het grotere grondgebied van de nieuwe gemeente te kunnen waarborgen.

nieuws

Energiebesparingswedstrijd voor Groningse basisscholieren

Honderden leerlingen van drie basisscholen uit de stad komen vrijdag bij elkaar vanwege een grote energiebesparingswedstrijd. Het gaat om de Bisschop Bekkersschool (foto), Brederoschool en de Windroos.

nieuws

Haren kan terecht bij gebiedsteam

Harenaars kunnen sinds kort terecht bij het gebiedsteam Haren. “Zichtbaar en nabij”, volgens gebiedsmanager Marian Boelema.

nieuws

Nationale voorleesdagen afgetrapt met voorleesontbijt

De Nationale voorleesdagen zijn weer begonnen en dit werd afgetrapt met een voorleesontbijt. In bibliotheken en kinderopvangen werd er vanochtend door verschillende wethouders voorgelezen aan peuters. Het doel van deze jaarlijkse voorleesdagen is het stimuleren van…

nieuws

Vrijdag bijzonder muziekproject in Floreshuis

In een bijzonder muziekproject getiteld “I AM OK” brengt muziekproducent Wessel de Vries ten gehore hoe hij de afgelopen twee jaar heeft geleefd met mentale gezondheidsproblemen en wat zijn visie is op de mentale gezondheid…

nieuws

Veel seksuele intimidatie bij studenten RUG

Studenten hebben in Groningen vaak te maken met seksuele intimidatie en geweld. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteitskrant.

nieuws

Raad van 4 tot 5 in debat over burgemeester en Shell

De gemeenteraad houdt woensdagmiddag om 16.00 uur een zogeheten actualiteitendebat over de uitspraken van burgemeester Peter den Oudsten in een interview met Shell.

nieuws

Protestactie trekt zo’n honderd advocaten

De protestactie van advocaten voor de rechtbank aan het Guyotplein heeft woensdagochtend ongeveer honderd deelnemers getrokken.

F
U
R