Nieuws berichten

nieuws

Sportpartij klaar voor de wedstrijd

De Sportpartij heeft de lijst voor de verkiezingen klaar. Advocaat en sportfanaat Martijn van der Veen is als lijsttrekker.

nieuws

Baardmannetjes laten zich zien in Onlanden (+ film)

Zoals in elke herfst laten de Baardmannetjes zich weer goed zien in de Onlanden.

nieuws

Wijkraad doet de deuren open

De Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk vergadert sinds de oprichting eind 2017 tweewekelijks. Dit gebeurde steeds achter gesloten deuren, maar vanaf deze week kun je de vergaderingen bijwonen.

nieuws

Briketten van bermgras voor barbecue

Het nieuwe bedrijf Graskool in Groningen gaat van bermgras kolen voor de barbecue maken.

nieuws

Google caravan op de Hanzehogeschool

Bij Google kan je ook werken als je niet goed bent in programmeren. Dat wilde het bedrijf vandaag duidelijk maken in een speciale caravan op de Hanzehogeschool.

nieuws

Tientallen studenten krijgen buiten college

Tientallen studenten van de Rijksuniversiteit hebben dinsdag openluchtcolleges gevolgd. De colleges in de open lucht zijn een protest van WO in Actie waarmee geprotesteerd wordt tegen de hoge werkdruk en de bezuinigingen.

nieuws

Groningse roeiers doen mee aan langste wedstrijd ter wereld

Mariken Stegmann en Ernst Arbouw van de Groningse roeivereniging KGR De Hunze starten aanstaande zaterdag in de 160 kilometer lange Tour du Lac Léman à l’Aviron (TdL). Deze wedstrijd rond het Meer van Genève is…

nieuws

Zieke babies kunnen vanaf nu met ouders op één kamer slapen in het Martini Ziekenhuis

Dinsdagmiddag werden in het Martini Ziekenhuis elf neo-suites geopend. In een neo-suite kunnen ouders en pasgeboren baby samen verblijven als de baby na de geboorte medische zorg nodig heeft.

nieuws

GroenLinks komt met ‘interactieve bomenkaart’ voor de Stad

De raadsfractie van GroenLinks in Groningen begint op Google Maps een interactieve digitale kaart onder de naam ‘Zet een Boom Op’.  Groningers kunnen op de kaart zelf aangeven wat de beste plaats is om extra…

nieuws

Meevaller van half miljard aan gasbaten ondanks dichtdraaien Groningse kraan

Ondanks het besluit van het kabinet om de gaskraan versneld dicht te draaien, levert aardgas het Rijk dit jaar nog wel ongeveer 400 miljoen euro aan extra inkomsten op.

nieuws

SKSG: Stints blijven voorlopig in de stalling

Kinderopvang SKSG in Groningen houdt haar acht Stints voor onbepaalde tijd in de stalling. Dat blijft volgens SKSG zo totdat er duidelijkheid is over de veiligheid van de elektrische bolderkar.

nieuws

De bouw van Het Ommeland is van start

De confetti vloog gisteren de lucht in na een geslaagde opening van de bouw van Het ommeland. De nieuwe woonwijk aan het Reitdiep krijgt 122 huurwoningen waaronder 58 appartementen en 64 grondgebonden woningen. Deze woonwijk…

F
U
R