Nieuws berichten

nieuws

Buitenbrand bij Stichting Reddingshond snel onder controle

Op het terrein van Stichting Reddingshond aan de Peizerweg in de wijk Laanhuizen heeft zondagavond enige tijd brand gewoed. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

nieuws

Pannetje op het vuur laat brandweer uitrukken naar Grote Beerstraat

In een woning in een appartementencomplex aan de Grote Beerstraat heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

nieuws

Autowassen levert 810 euro op voor nieuwe woonlocatie Stichting Sprank in Haren

Stichting Plasbossinade Probono heeft gisteren 810 euro opgehaald door het wassen van auto’s bij Zorgboerderij de Mikkelhorst. Een aantal medewerkers heeft van 9:00 uur tot 12:00 uur de handen uit hun mouwen gestoken om geld…

nieuws

Overval op woning Westindischekade

Een woning aan de Westindischekade is in de nacht van zaterdag op zondag overvallen. De politie zette een Burgernet-actie op touw om de dader op te sporen.

nieuws

Leerlingen De Pendinghe massaal naar schooljudo

Een kleine honderd leerlingen van basisschool De Pendinghe zijn begonnen met schooljudo. De school werkt hierbij samen met de organisatie IT4Kids.

nieuws

Flinke rookontwikkeling bij brand in transformatorhuis

In een transformatorhuisje aan de Ulgersmaweg heeft vrijdagavond enige tijd brand gewoed. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

nieuws

Wandelknooppuntennetwerk is online

Vanaf deze vrijdag staat het nieuwe wandelnetwerk van de gemeente Groningen online. De gemeente Groningen, Westerkwartier & Noord-Groningen zijn nu verbonden via een 2000 km lang netwerk.

nieuws

Kom naar de reünie van het Oosterpark!

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Oosterparkwijk organiseert een groep oud-bewoners een reünie. Op 19 oktober kunnen Oosterparkers hun herinneringen ophalen met oude buurtgenoten.

nieuws

Jeugdige archeologen doen opgravingen bij huiswierde

In Ten Boer hebben archeologen vrijdag hulp gekregen van kinderen bij de opgraving van een middeleeuwse huiswierde.

nieuws

Vermist 14-jarig meisje uit Grootegast is terecht

Het vermiste 14-jarige meisje uit Grootegast, dat sinds enkele dagen was vermist, is terecht. Ze is vrijdagmiddag, in goede gezondheid, in de stad Groningen aangetroffen.

nieuws

Groningen wil uit top drie armste steden

Toekomst met Perspectief, zo heet het plan van wethouder Mattias Gijsbertsen waarmee hij Groningen uit de top drie van arme steden in Nederland wil trekken.

nieuws

Nieuwe speeltuin voor kinderen met beperking

Voor ieder kind is buitenspelen belangrijk voor de ontwikkeling. Maar stel je bent slechtziend of zit in een rolstoel, dan gaat dit een stuk moeilijker.

F
U
R