Nieuws berichten

nieuws

Sergio Padt in definitieve selectie Oranje

Doelman Sergio Padt van FC Groningen zit in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende oefen- en kwalificatiewedstrijden voor het WK, komend jaar in Rusland.

nieuws

“RUG stopt met Study Centre”

De Rijksuniversiteit wil stoppen met het Study Centre op Zernike voor buitenlandse studenten. Dat meldt de Universiteitskrant.

nieuws

Hooligan uit Stad hoort half jaar cel eisen

Justitie heeft woensdag voor de rechtbank in Leeuwarden celstraffen en werkstraffen geëist tegen drie voetbalhooligans. Ze zouden in februari 2015 geweld hebben gepleegd na afloop van het competitieduel tussen Heerenveen en FC Groningen.

nieuws

Geen treinen tussen Groningen en Assen

Tussen Groningen en Assen rijden woensdagavond geen treinen. Dat heeft te maken met een aanrijding met een persoon.

nieuws

Groningen wil gezondste stad van Nederland worden

Groningen wil de gezondste stad van Nederland worden en wil ook als landelijk voorbeeld fungeren.

nieuws

Aanpak A- straat/Brugstraat na bouwvak van start

Het stadsbestuur gaat in het september aan de slag met het opknappen van de A-straat.

nieuws

Nieuwe posters Kindpakket gepresenteerd: “Een hele eer!”

Op basisschool De Kleine Wereld aan de Celebesstraat zijn woensdagmiddag de nieuwe posters voor het Kindpakket van de gemeente Groningen gepresenteerd. “Ik vind het heel bijzonder dat mijn ontwerp straks misschien wel in de bushokjes…

nieuws

Foodmarkt City van Jumbo opent deuren

De eerste Foodmarkt City van Jumbo in het pand van de voormalige V&D aan de Oude Ebbingestraat is dinsdagmiddag geopend. 

nieuws

Groei Martini Ziekenhuis groter dan verwacht

Het Martini Ziekenhuis heeft vorig jaar een omzetgroei van 4,8 procent doorgemaakt ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2016 dat woensdag verschenen is.

nieuws

Gemeente investeert ruim 1,3 miljoen in Stadspark

Het stadsbestuur trekt 1,3 miljoen voor de renovatie van het Stadspark. Het geld wordt voornamelijk besteed aan baggeren en oeververbetering.

nieuws

Nieuwe handbike Karien van Wieren dankzij weldoeners

Karien van Wieren krijgt een  nieuwe handbike. Afgelopen zaterdag werd haar handbike gestolen bij haar voor de deur. Na een bericht op Facebook dat duizenden keren werd gedeeld kwam een inzamelingsactie op gang. Door snel…

nieuws

B&W kiest directeur van WIJ Groningen

Mirjam Kuin is door het college van burgemeester en wethouders benoemd als kwartiermaker en beoogd directeur van de Stichting WIJ Groningen. Ze is daarmee de eerste medewerker van de nieuwe organisatie, die op 1 januari…

F
U
R