Nieuws berichten

nieuws

Terugroepactie: nieuwe campagne moet (ex-)Groningse ‘young professionals’ terug naar Stad halen

Young professionals die Groningen hebben verlaten terughalen naar het Noorden om de enorme hoeveelheid openstaande vacatures op te vullen.  Een nieuwe campagne moet deze ‘young professionals’ terughalen uit de stadsdriehoek tussen de A2 en de…

nieuws

Nieuwe dienstregeling NS gaat over een week in, vanaf zondag meer Sprinters tussen Assen en Stad

De dienstregeling van de NS wordt komende zondag 10 december uitgebreid. Tussen de grote steden gaan weer vier Intercity’s per uur rijden. Dat is ook het geval tussen de stad Groningen en Assen.

nieuws

Fietser raakt ernstig gewond bij val op Berlagebrug

Aan de Eltjo Ruggeweg bij de Berlagebrug in Groningen is maandagochtend een fietser ten val gekomen.

nieuws

“Maandag sneeuw en kans op gladheid, later in de week zachter en regen”

De winter verdwijnt de komende dagen uit het land. Voor het zover is hebben we op maandag nog wel te maken met sneeuwval. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen aan het eind van de week de…

nieuws

Energie Coöperatie Zonneweide Glimmen gaat 3.750 bomen planten

De Energie Coöperatie Zonneweide Glimmen gaat het aanplanten van 3.750 bomen in het Gorechtgebied financieren. Met het aanplanten doet men een bijdrage om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

nieuws

Gemeente doet onderzoek naar aanleg rondweg om Ten Boer

De gemeente gaat de komende periode onderzoek doen naar nut en noodzaak van een rondweg om Ten Boer. Het plan maakt deel uit van de uitvoeringsagenda voor het dorp.

nieuws

Treinen richting Delfzijl rijden weer na storing

Treinreizigers tussen Groningen en Delfzijl hebben zondagavond te maken gehad met vertraging. Door een storing was er urenlang geen treinverkeer mogelijk.

nieuws

Ontwikkelaar distributiecentrum Westpoort bereidt om pand te gaan draaien

Er lijkt een oplossing gevonden te zijn rond de discussie over de bouw van een nieuw distributiecentrum op Westpoort bij De Poffert. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de lawaaiige kant richting het dorp gericht…

nieuws

Zweten en zwoegen op Sinterklaasgedichten in Museum aan de A: “Je wilt niet de loser van het gezelschap zijn”

Mensen met Sinterklaasgedichtenstress konden zondagmiddag terecht in het Museum aan de A. Volgens Karlijn Donders van het museum was het een gezellige en leuke middag die ook voor herhaling vatbaar is.

nieuws

Maandelijkse sirenetest wordt maandag gecombineerd met NL-Alert testbericht

De overheid test op maandag 4 december het NL-Alertsysteem. Rond 12.00 uur wordt er een bericht naar smartphones gestuurd. Veiligheidsregio Groningen waarschuwt dat het geluid hard kan klinken.

nieuws

Verspreiding blauwtong door winter afgenomen: “Voor komend voorjaar houden we ons hart vast”

Door de koude temperaturen van de afgelopen week is de verspreiding van het blauwtongvirus afgenomen. Toch maakt schaapsherder Joshua Bos zich zorgen voor komend voorjaar.

nieuws

“In de avond sneeuw, maandagmiddag meer en langdurige sneeuwval”

Groningen gaat zondagavond wit kleuren. Althans dat is de verwachting. Maar wat kunnen we verwachten? En is het daarna over en uit met de winter? Een gesprek met OOG-weerman Johan Kamphuis.

F
U
R