Nieuws berichten

nieuws

Hardhouten stormvloeddeuren zoeken nieuwe bestemming

De provincie Groningen zoekt een nieuwe bestemming voor de stormvloeddeuren van de Robbengatsluis in Lauwersoog. De twintig ton aan deuren worden indien nodig bezorgd en zijn inclusief aangegroeide oesters.

nieuws

Koala’s schilderen voor verwonde dieren door bosbranden in Australië

Koala’s schilderen om geld in te zamelen voor dieren die slachtoffer zijn van de bosbranden in Australië. Dat is wat Esther Siebring doet. Tijdens de bosbranden zijn er al meer dan één miljard dieren omgekomen.…

nieuws

Koeien als ‘demonstratiemodellen’ in MartiniPlaza

Op de landbouwvakbeurs in MartiniPlaza in Groningen staan de komende dagen niet alleen stands met promotiemateriaal, flyers en uitdeelpennen, maar ook ‘demonstratiemodellen’ voor vee. Ook zes Fleckvieh x Holstein kruisingskoeien zijn drie dagen lang te…

nieuws

Politie zoekt getuigen van aanrijding op kruising Damsterdiep en Oostersluis

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een automobilist en een snorfietser op de kruising van het Damsterdiep met de Oostersluis in Groningen, afgelopen woensdag rond 17.30 uur.

nieuws

“Toegangsprijs expositie in Forum Groningen veel te hoog”

De toegangsprijs van de expositie ‘AI: More than Human’ in Forum Groningen is veel te hoog. Dat stelt de SP.

nieuws

UMCG: ‘Grotere kans op sterfte bij hogere vitamine B12-waarde’

Onderzoekers van het UMCG waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van een te hoge vitamine B12-spiegel. Uit recent onderzoek van het UMCG blijkt dat veel vitamine B12 in het bloed een hogere kans op sterfte veroorzaakt.

nieuws

Groningse hoogleraar genomineerd voor landelijke ‘Vrouw in de Media Awards’

Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de Rijksuniversiteit Groningen, is genomineerd voor de nationale ‘Vrouw in de Media Awards’ 2020.

nieuws

Maartenscollege zamelt geld in om container met fietsen naar Zimbabwe te sturen

Met de actie ‘Bikes voor Zimbabwe’ zamelt het Maartenscollege in Haren geld in om een container vol fietsen uit Groningen naar Zimbabwe te brengen.

nieuws

Waarom hangt deze Groningse agente in een boom?

Agente Danielle Laanstra van de politie in Groningen postte dinsdagmiddag een bijzondere foto op haar Instagram-account.

nieuws

Klokhuis legt ontstaan aardbevingen en schadeherstel uit aan kinderen

Het NTR-kinderprogramma ‘Het Klokhuis’ besteed vanavond aandacht aan de aardbevingsproblematiek in Groningen.

nieuws

D66 jongeren gaan ‘spijbelen’ om basisschoolleraren te helpen

Leden van de jongerenafdeling van D66 leggen op de dag van het onderwijs (24 januari) hun studie neer om een dag mee te helpen op basisscholen. Ook voorzitter Puck Rouffaer en anderen van de Groningse…

nieuws

Grootste stijging woningprijzen provincie Groningen in veertien jaar

In de provincie Groningen stegen de prijzen van bestaande koopwoningen dit kwartaal het sterkste van alle provincies in Nederland, ten opzichte van een jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

F
U
R