Nieuws berichten

nieuws

Twintig procent van verpleeghuismedewerkers kampte met burn-out of depressie

Eén op de vijf medewerkers in een verpleeghuis kampt met depressieve klachten of burn-out klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Universitair Netwerk Ouderenzorg van het UMCG.

nieuws

Komend weekeinde geen treinen tussen Meppel en Zwolle

Treinreizigers moeten komend weekeinde rekening houden met extra reistijd op het traject Groningen – Zwolle.

nieuws

Zorgen bij raadsfracties over veiligheid tijdelijke locatie voor ‘krakers’ aan Gideonweg

De gemeenteraadsfracties van de Partij voor de Dieren en Student & Stad twijfelen aan de veiligheid van de tijdelijke woonlocatie voor krakers aan de Gideonweg. De fractie hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college…

nieuws

Fitter Kerst: dammen en bewegen voor het UMCG Alzheimerfonds

Bedrijven en organisaties van Healthy Ageing Network Northern Netherlands doen op donderdag 17 december mee aan het online dam-en beweegevent Fitter Kerst plaats. Opbrengsten uit sponsoring en een veiling gaan naar het UMCG Alzheimerfonds.

nieuws

RIVM: ’26 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen; 98 in provincie’

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de gemeente Groningen is sinds zondagochtend toegenomen met 26 infecties. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM, die maandagmiddag werden gepubliceerd. In de rest van de…

nieuws

Wasstraat aan Bornholmstraat verandert voor één avond in discotheek

Op 11 december wordt de Century Wasstraat aan de Bornholmstraat voorzien van discolampen en andere apparatuur, waardoor Stadjers zich tijdens een wasbeurt voor de auto in een heuse discotheek wanen.

nieuws

Tabaksfabriek Niemeyer gaat definitief dicht

British American Tobacco heeft de 185 medewerkers van BAT Niemeyer maandagmiddag ingelicht over het sluiten van de tabaksfabriek. Ook de sociale werkvoorziening in de fabriek verdwijnt.

nieuws

Ramon Chatrer wint Groninger Studenten Cabaret Festival (in Spijkenisse)

De 34ste editie van het Groninger Studenten Cabaret Festival is afgelopen zondag gewonnen door cabaretier Ramon Chatrer. Hij sleepte de Juryprijs, de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs in de wacht.

nieuws

Vanaf dinsdag elektrische deelfietsen te huur bij P+R Hoogkerk

Reizigers kunnen vanaf aanstaande dinsdag een elektrische deelfiets huren bij P+R Hoogkerk.

nieuws

‘Kastje van Sinterklaas’ staat weer aan Beijumerweg

Aan de Beijumerweg, in de wijk De Hunze, staat van maandag tot en met zaterdag wederom ‘Het kastje van Sinterklaas’, een speciaal kastje waar mensen een Sinterklaascadeautje kunnen ruilen.

nieuws

Verplicht dragen mondkapje gaat dinsdag in

Om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen geldt vanaf dinsdag 1 december (morgen) een mondkapjesplicht in alle openbare ruimtes voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie geen mondkapje draagt kan een boete…

nieuws

Meer geld voor fietsenstallingen bij stations

ProRail, regionale overheden en de NS moeten voor 2025 versneld tienduizenden extra parkeerplekken voor fietsen bouwen bij stations. Ook stations in de gemeente Groningen worden voorzien van extra fietsparkeerplekken.

F
U
R