Nieuws berichten

nieuws

Mogelijk staatssteun van overheid aan HEMA voor behoud werkgelegenheid

De overheid is aanwezig bij gesprekken die de HEMA voert met diens schuldeisers. Daarbij wordt onderzocht welke mogelijkheden er zijn om het warenhuis te helpen overleven. Dat meldt Het Financiële Dagblad vrijdag op basis van…

nieuws

Groene deelscooters duiken massaal op in Groningen

De groene elektrische deelscooters van het bedrijf Go Sharing duiken de laatste weken massaal op in het straatbeeld van Groningen.

nieuws

“Geen herdenking 75 jaar bevrijding Westerbork in de herfst”

Er vindt komende herfst geen herdenking plaats rond de 75-jarige bevrijding van Kamp Westerbork. De herdenking wordt nu uitgesteld naar volgend jaar.

nieuws

‘Uitslag coronatest binnen 24 uur’

De uitslag van een coronatest moet binnen 24 uur beschikbaar zijn. Dat vindt minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid.

nieuws

SP maakt met 50 huurders digitale actieplannen

Tijdens de eerste digitale bijeenkomst tegen de huurverhoging heeft de SP met 50 Groningse huurders actieplannen gemaakt.

nieuws

Studenten ontwerpen mobiele werkplaats om in coronatijd thuis te kunnen knutselen

Studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) aan de Hanzehogeschool konden door de coronacrisis lang niet in hun werkplaatsen aan de slag met de bouw van ‘mockups’ en prototypen. Maar van de nood werd…

nieuws

Politie vangt visstroper op heterdaad

Het Flexteam van de politie Groningen heeft donderdagavond een visstroper aangehouden in het Zuidlaardermeergebied. Dat meldt een BOA van het Groninger Landschap vrijdagochtend op Twitter.

nieuws

Buurt- en wijkcentra lopen gemiddeld 10.000 euro mis door coronacrisis

De buurt- en wijkcentra in de gemeente Groningen missen door de coronacrisis tussen de 1.700 en 25.000 euro op hun begroting. Het merendeel van hen geeft dan ook aan dat geld nu hetgeen is wat…

nieuws

Arrestatie bij demonstratie op Grote Markt voor vluchtelingenkinderen

Zo’n twintig mensen hebben donderdagavond op de Grote Markt geprotesteerd om aandacht te vragen voor de situatie van weeskinderen en vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Eén persoon werd gearresteerd.

nieuws

Scooterrijdster gewond bij verkeersongeluk Siersteenlaan

Bij een verkeersongeluk donderdagavond op de Siersteenlaan is een scooterrijdster gewond geraakt. Dat meldt Mike Weening van Weening Fotografie.

nieuws

Eerste ‘Intercity Nieuwe Generatie’ staat bij NedTrain in Onnen

Na een periode van testen in het buitenland starten Alstom, ProRail en NS vanaf donderdag met het testen van de Intercity Nieuwe Generatie in Nederland. Sinds donderdagochtend staat het eerste exemplaar op de onderhoudslocatie van…

nieuws

Grand Theatre en ‘Station Noord’ hopen op 600.000 euro rijkssubsidie

De Raad voor Cultuur adviseert het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om het Grand Theatre en samenwerkingsverband ‘Station Noord’ een subsidiebedrag toe te kennen van €599.587,-. Dat meldt de Raad donderdagmiddag.

F
U
R