Nieuws berichten

nieuws

Zakkenrollend stel actief bij Winkelcentrum Paddepoel

Bij Winkelcentrum Paddepoel waren deze woensdag een man en een vrouw actief als zakkenrollers.

nieuws

Flat naast Student Hotel heet Ebbe en is woonklaar

Deze woensdag zijn de appartementen van Ebbe opgeleverd en de sleutels aan de huurders overhandigd.

nieuws

Meer meldingen van incidenten tijdens introductie

Het aantal meldingen van incidenten bij studentenverenigingen is vorig jaar toegenomen. Dat meldt de Universiteitskrant. In totaal werd bij de Adviescommissie Introductietijden (ACI) 49 keer melding gedaan.

nieuws

‘Vreemde resultaten van nieuwe zoekmachine Rug melden’

De Rijksuniversiteit gebruikt een nieuwe zoekmachine op haar website. De kans op vreemde antwoorden wordt niet uitgesloten.

nieuws

Actie bij voetbalclubs voor arme kinderen in Angola

Een voormalige vluchteling uit Angola wil alle stad-Groninger voetbalclub benaderen voor tweedehands shirts, voetbalbroekjes, kousen, schoenen, trainingspakken, ballen, hesjes en pionnen om grote groepen kinderen te trainen.

nieuws

Geur die Hoogkerker lekker vindt en buitenstaander vindt stinken komt niet terug

De kenmerkende geur van de Suikerfabriek die in het najaar over Hoogkerk en Groningen trekt keert niet weerom, meldt de Westerkrant.

nieuws

Wijkagenten scoren met politietattoos

Een oproepje op het Twitteraccount van de wijkagenten in de Oosterparkwijk in de stad Groningen loopt behoorlijk storm. Dinsdag vroegen de agenten wie ze blij kunnen maken met een echte ‘politietattoo’.

nieuws

Petitie tegen moerassen bij Paterswoldsemeer

Bevaarbaar water, wedstrijdwater en zwemwater in het Paterswoldsemeer. Dat wil een nieuwe club met een petitie die al bijna duizend keer getekend is.

nieuws

Spaanse documentaire over Groningse ‘anarcho-folk’

Er komt een Spaanse documentaire over drie folkacts uit Groningen, die gezamenlijk op tournee gaan. Dat zijn NoNo & the Sinking Ship, Shoe Eating Rabbits en the Shitfaced Mermaids.

nieuws

Kunst maken in het Groninger Museum

Deze voorjaarsvakantie organiseert het Groninger Museum verschillende activiteiten voor kinderen. Hier kunnen kinderen gratis aan deelnemen. 

nieuws

Scheepvaartmuseum verandert in historisch museum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat gaat op de schop. Het museum wil zich gaan richten op de geschiedenis van de provincie Groningen in plaats van alleen op scheepvaart.

nieuws

Brandweer naar Pleiadenlaan voor gaslek

De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt naar graafwerkzaamheden bij het BP-tankstation aan de Pleiadenlaan in Paddepoel. Bij werkzaamheden voor de aanleg van het Warmtenet van Warmtestad is mogelijk een gasleiding geraakt.

F
U
R