Nieuws berichten

nieuws

Crowdfundingsactie gestart voor door brand getroffen café Lewenborg: “Helft van de inboedel kan weg”

Bezoekers en betrokkenen van het café in winkelcentrum Lewenborg waar op pinksterzondag brand woedde zijn een crowdfundingsactie gestart. Door de brand zit de eigenaar van het café zonder inkomsten.

nieuws

Weerswaarschuwing voor onweersbuien en hagel vanaf 14.00 uur op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een ‘code geel’ afgekondigd.

nieuws

UMCG concludeert: zwangerschap en menopauze beïnvloeden risico op hersenbloedingen bij vrouwen’

Zwangerschap en de menopauze beïnvloeden bij vrouwen het risico op hersenbloedingen en vaatafwijkingen in de hersenen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het UMCG en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Maar het onderzoek naar…

nieuws

Scooterbestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeval op Bruilweering

Op de Bruilweering, tussen Stad en Eelderwolde, is in de nacht van zondag op maandag een scooterbestuurder gewond geraakt.

nieuws

Conflict op Aweg mondt uit in steekpartij; 29-jarige man uit Ter Apel raakt gewond (update)

De politie onderzoekt een steekincident, dat rond 01:15 uur plaatsvond aan de Aweg in de nacht van zondag op maandag. Bij het incident raakte een 29-jarige man uit Ter Apel gewond.

nieuws

Kandidaten gezocht voor Groninger Cultuurprijzen: “Aanmelden kan tot 1 juli”

Ook dit jaar reiken de provincie Groningen en het Cultuurfonds Groningen weer de cultuurprijzen uit. Tot en met 1 juli kunnen kandidaten voor de prijzen aangemeld worden.

nieuws

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en onweersbuien. Aanvankelijk gaat er qua temperatuur nog niets veranderen.

nieuws

Geen plusvariant om extra te investeren in sportvoorzieningen: “Huidige ambities zijn al heel fors”

Een plan van het CDA om in de gemeente een plusvariant uit te werken, waarbij extra geïnvesteerd gaat worden in sportvoorzieningen, kon afgelopen week niet op voldoende steun rekenen in de gemeenteraad. Wethouder Inge Jongman…

nieuws

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken in de Onnerpolder om er te broeden. Dat meldt Het Groninger Landschap.

nieuws

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde ze met een solotentoonstelling in het Limerick Museum in het westen van Ierland.

nieuws

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw is de tentoonstelling ’thuis’ te zien.

nieuws

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in het theater Re:Sources. Een gesprek met Karin Cecilia van Noordstaat.

F
U
R