Nieuws berichten

nieuws

Stadsbestuur: “MartiniZorg voert vanaf 2022 geen Beschermd Wonen meer uit”

Zorgaanbieder MartiniZorg voert vanaf 2022 geen Beschermd Wonen meer uit in de gemeente Groningen. Daarnaast moeten onrechtmatige zorgdeclaraties terugbetaald worden.

nieuws

Naam Noorderstation keert niet terug op lijnbussen in Stad

De gemeente Groningen en het OV-Bureau gaan de naam ‘Noorderstation’ niet op de displays zetten van lijnbussen in de Stad. Dat liet wethouder Philip Broeksma woensdag weten aan de gemeenteraad. De naamswijziging voor Station-Noord is…

nieuws

UMCG-viroloog: ‘Verschil in maatregelen ongevaccineerden goed voor te stellen’

De overheid moet drastische maatregelen nemen om het Covid-19 virus in te dammen. Dat stelt microbioloog Bert Niesters van het UMCG.

nieuws

Bouw warmtecentrale Zernike Campus komt vanaf nu letterlijk van de grond

Met een laatste betonstort werd donderdagmiddag de fundering van de nieuwe warmtecentrale op de Zernike Campus afgerond. Als alles volgens plan verloopt, is de centrale in voorjaar van volgend jaar klaar voor gebruik.

nieuws

Ex-masseur Groninger Boys krijgt werkstraf, voorwaardelijk cel en beroepsverbod voor ontucht

Een 61-jarige sportmasseur kreeg donderdag een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een werkstraf van tachtig uur opgelegd, omdat hij ontucht heeft gepleegd met een lid van voetbalvereniging Groninger Boys.

nieuws

RIVM: ’55 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 159 in provincie’

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 55 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de…

nieuws

Fietspad langs Brailleweg is volgende week ruim drie dagen afgesloten

Het fiets- en voetpad langs de Brailleweg is vanaf aanstaande maandag 08.00 uur tot donderdag 16.00 uur afgesloten. Dat gebeurt vanwege werkzaamheden aan de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal.

nieuws

Gea Boerma nieuwe concerndirecteur provincie Groningen

Gea Boerma start op 1 november als concerndirecteur van de provincie Groningen. Dat maakte de provincie donderdagochtend bekend.

nieuws

Stadspark Live! met Simple Minds, Crowded House, Rag ‘n’ Bone Man en Krezip

Simple Minds, Skunk Anansie, Rag ‘N’Bone Man, Crowded House, LP en Krezip treden spelen zondag 19 juni volgend jaar op het podium van Stadspark Live! Dat heeft de organisatie donderdagmiddag bekendgemaakt.

nieuws

Taakstraffen en voorwaardelijk cel voor opruiing, geweld en vernieling tijdens boerenprotest

Vijf deelnemers aan het boerenprotest in de Groningse binnenstad, wat plaatsvonden op 14 oktober 2019, zijn donderdagmiddag veroordeeld tot taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen.

nieuws

Chauffeur Qbuzz aangevallen door reiziger zonder mondkapje

Een chauffeur van Qbuzz is aan het begin van de donderdagmiddag in Helpman aangevallen door een passagier die geen mondkapje droeg. Dat laten getuigen aan OOG weten.

nieuws

Google schenkt 18.500 euro aan Project Next Education voor basisscholen

Het Google Data Center Community Grants Program schenkt een bedrag van 18.500 euro aan het project Next Education. Dat is een project van onder meer de gemeente Westerkwartier, de RUG en het Fablab Groningen.

F
U
R