Nieuws berichten

nieuws

Geen treinverkeer door blikseminslag

Door blikseminslag is er vrijdagochtend geen treinverkeer mogelijk tussen station Groningen en station Groningen Europapark.

nieuws

KNMI geeft code geel vanwege onweersbuien en veel neerslag

Het KNMI heeft donderdagavond voor de provincie Groningen ‘code geel’ afgekondigd vanwege onweersbuien.

nieuws

Vrijdag broeierig warm, in het weekend onweersbuien, volgende week koeler

Het wordt vrijdag een broeierige dag waarbij onweersbuien niet zijn uitgesloten. Volgende week gaat de temperatuur een stap terug doen en wordt het koeler. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

nieuws

Twijfels of ventilatierichtlijn RIVM voor scholen voldoende is

Het Bouwbesluit voor scholen is niet toegespitst op het voorkomen van de verspreiding van infectieziekten. Dat laten experts donderdagavond weten in het televisieprogramma Nieuwsuur.

nieuws

Schrijversvakschool slaat vleugels uit

De Schrijversvakschool die in Groningen een locatie heeft aan de Turfsingel slaat haar vleugels uit. Vanaf september gaat er ook les gegeven worden in Deventer en Leeuwarden.

nieuws

Scooterrijder gewond bij verkeersongeluk in Oosterparkwijk

Bij een verkeersongeluk donderdagmiddag op de Oliemuldersweg in de Oosterparkwijk is een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt Joey Lameris van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

nieuws

Vrijdag geen informatiemarkt KEI-week door slechte weersverwachting

De laatste dag van de KEI-informatiemarkt is afgelast. De organisatie doet dat vanwege het aangekondigde slechte weer.

nieuws

Politie en bewaker zijn dief van OOG-fiets te snel af

Aangifte doen van fietsendiefstal loont. Dat merkte OOG-verslaggever Wouter Holsappel toen hij na het maken van een reportage een elektrische fiets van de omroep kwijt was.

nieuws

GGD zoekt helpende handen bij bestrijding coronavirus

Wie de GGD Groningen wil helpen bij de bestrijding van het coronavirus, kan tijdelijk het coronateam komen ondersteunen.

nieuws

Veertien nieuwe coronabesmettingen in Groningen

In de provincie Groningen zijn sinds woensdagmiddag veertien nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

nieuws

Besmette verpleegkundige werkte op spoedeisende hulp Martini Ziekenhuis

Uit een test is gebleken dat een verpleegkundige, die besmet was met het coronavirus, vorige week nog werkte op de spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis. Dat meldt het Dagblad van het Noorden donderdagmiddag.

nieuws

Bierkoerier Bavaria moet tijdelijk stoppen door coronabesmetting

De Bierkoerier van Bavaria in Groningen heeft werkzaamheden tijdelijk stil moeten leggen door een coronabesmetting in de directe omgeving van een personeelslid. Alle bestelling zullen worden afgebeld. De eigenaren hopen zaterdag weer open te gaan.

F
U
R