Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

sport
Foto: Andor Heij. Groninger Boys - Engelbert

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert degradeerde daardoor na twee jaar derde klasse naar de vierde klasse. Groninger Boys mag blijven hopen op een vervangende periodetitel en nacompetitie voor promotie.

De degradatie van Engelbert hing al heel lang in de lucht. Vorige week werd het nog even uitgesteld door een overwinning, maar op sportpark West End van Groninger Boys, tijdens de voorlaatste speeldag, viel het doek definitief. In de eerste helft voor zo’n 200 toeschouwers was het matig wat beide ploegen lieten zien.

Kapot spelen

“We speelden te veel de lange bal”, aldus Groninger Boys trainer Freddy de Grooth. ”Na de pauze zijn we meer gaan voetballen. Toen moesten zij gaan lopen en hebben we ze kapot gespeeld”.

De kansen regen zich na de thee aaneen voor Engelbert doelman Thom van Rotterdam. Hij wist er een paar te stoppen, maar moest toch vier keer vissen. Aaron van den Berg kopte na 57 minuten de 1-0 binnen. Tien minuten later deed Karim Kone hetzelfde op aangeven van Angelo Boonstra.

Boonstra zelf knalde na 73 minuten de 3-0 op het scorebord. In de 86e minuut schoot Luca Edzi op de paal, maar hij verzilverde de rebound wel: 4-0. Oudgediende Pong Clemencia, 44 inmiddels, had het nog mooier kunnen maken, maar hij mikte net naast.

Goed seizoen

“We kunnen de nacompetitie halen, maar dat hebben we niet in eigen hand”, aldus De Grooth, die verder tevreden was over zijn ploeg: “We hebben een goed seizoen gedraaid. We zijn thuis ongeslagen gebleven, maar met uitwedstrijden hebben we moeite. Vooral op gras. Daar ligt nog een verbeterpunt, daar gaan we op trainen”.