Het weer: morgen zacht – daarna weer kouder – licht onbestendig

Vanochtend is het waterkoud bij temperaturen rond het vriespunt. Er kan wat lichte neerslag vallen en omdat het kwik nog rond het vriespunt licht zou dat op een enkele plek tot gladheid kunnen leiden. Vooral klinker-en gladde asfaltwegen zijn er gevoelig voor. De koude lucht weet zich tot halverwege de middag te handhaven. Tot dan schommelt het kwik rond +1 graad. De kans op af en toe een spatje regen is aanwezig al is die niet zo groot. In de loop van de middag verandert dat als het front met daarachter zachte lucht terrein wint. Het gaat regenen en de temperaturen lopen op naar 4 of 5 graden in de namiddag. De koude wind is zuid tot zuidwest, matig rond kracht 3. Vanavond is het ook regenachtig. Minima rond 5 graden bij een naar noordwest draaiende wind.

Morgen is er veel bewolking en vooral op het eerste deel van de dag kan er wat lichte regen of een bui vallen. De zon zien we niet of nauwelijks. Met 9 of 10 graden is het zacht en de noordwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4.

Woensdag is het rustig en hebben we te maken met droog weer waarbij wolken hardnekkig zijn en de zon weer de grote afwezige zal zijn. Met 6 graden doet het kwik weer een stap terug. In de nacht temperaturen dichtbij het vriespunt.

VOORUITZICHTEN; waterkoud en kan op lichte nachtvorst

Donderdag is het druilerig en waterkoud bij 5 graden. In de nacht neemt de kans op opklaringen toe en dan daalt het kwik naar waarden rond of iets onder het vriespunt.

Vrijdag is het weer droog en schijnt de zon nu en dan. Het wordt rond 5 graden en in de nacht is weer kans op een graadje vorst.

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
di veelal grijs, wat regen Meer n 3/4 5 10 20 50
wo rustig en droog – veelal grijs Meer w-zw 2/3 4 6 20 20
do druilerig en waterkoud Meer 3/4 2 5 10 50
vr wolken/beetje zon/waterkoud Meer z 3/5 -1 5 20 30
za droog en beetje zon Meer zo 2/3 -1 4 30 10

 

 

Deel dit artikel: