Meer zon – droog en gematigde temperaturen

Vanochtend breekt de zon vanuit het noordoosten van de provincie door. Later ontstaan ook weer een aantal stapelwolken die later in de middag weer oplossen. Het wordt 17 graden in het noordwesten tot 20 in het zuidoosten van de provincie. De noordoostenwind is matig, windkracht 3 tot 4. Komende nacht flinke opklaringen en minima tussen 6 en 8 graden.

Morgen is het zonovergoten en ontstaan slechts een paar platte stapelwolken. Het wordt 20 tot 22 graden bij een matige en in het Waddengebied soms vrij krachtige noordoostenwind, windkracht 3 tot 4.

Zondag doen we een klein stapje terug. Er is weliswaar veel zon maar nu en dan trekken er ook een paar wolkenvelden over. Verder komt het kwik met 16 graden in het noorden van de provincie tot 19 in het zuidoosten iet slager uit. Daarbij is het rustig weer, de noordenwind is zwak, windkracht 2. In de nacht koelt het flink af en daalt het kwik naar waarden rond 5 graden. Aan de grond is lokaal zelfs lichte vorst mogelijk.

Maandag houdt het rustige weer aan. Met flinke zonnige perioden wordt het weer wat milder bij (van noord naar zuid) 18 tot 22 graden. De noordenwind is zwak, rond windkracht 2.

Vooruitzichten: rustig, vrij zonnig en geen thermische uitschieters
Dinsdag tot en met donderdag blijft het droog en zijn er flinke perioden met zon. Soms – vooral in de ochtend – kunnen er wat wolkenvelden overtrekken. De temperatuurverschillen blijven met 15 graden in het Waddengebied tot rond 20 landinwaarts. De wind blijft onveranderd uit het noorden tot noordoosten waaien en thermische hoogstanden zijn bij ons niet aan de orde. Dit in tegenstelling tot het zuiden en zuidoosten waar het ruim 25 graden wordt.

Voor nu: een mooie dag!

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
za zonovergoten Meer no 3/4 7 21 80 10
zo zon/paar wolken Meer n 2/3 7 18 70 10
ma vrij zonnig Meer n 2/3 5 19 80 10
di vrij zonnig Meer n/no 2/3 8 19 80 10
wo vrij zonnig Meer n 2/3 8 19 80 10