Weekendweer: morgen meer zon daarna paar dagen met stevige wind

Voorbije nacht de eerste grondvorst van het seizoen. Op het KNMI station Woensdrecht daalde het kwik vlak boven de grond naar -0.2 graden. Vandaag de laatste dag van de zomer, want morgen gaat de astronomische herfst van start.

Langs de noordflank van een uitloper van het azorenhoog trekken vandaag een tweetal storingen over ons gebied. Dat betekent veel bewolking met af en toe een flets zonnetje. Vanmiddag kan het wat breder opklaren. Er waait een matige westenwind, windkracht 3 tot 4 en het wordt 18 of 19 graden. Komende nacht opklaringen en minima rond 10 graden.

Morgen is er eerst veel zon en ontstaan vervolgens een aantal stapelwolken die in de loop van de dag weer verdwijnen. Bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3 tot 4 wordt het 20 of 21 graden.

Donderdag passeert er in de ochtend een zwakke storing met dikkere wolken en kans op een spetterbuitje. In de middag of pas in de namiddag breekt de zon weer door. Het wordt 18 of 19 graden en de wind uit het westen tot zuidwesten neemt toe naar matig of vrij krachtig, windkracht 4 tot 5.

Vrijdag zijn er eerst wolkenvelden en gaat de zon gaandeweg de dag vaker schijnen. Op een klein spetterbuitje in de ochtend na blijft het droog en loopt het kwik op naar een aangename 20 graden. De wind uit het westen tot zuidwesten is nog altijd stevig, windkracht 4 tot 5.

Vooruitzichten: zaterdag wolken – zondag zon en stuk warmer
Zaterdag zullen de wolken waarschijnlijk hardnekkig zijn maar zijn er toch ook zonnige perioden. Het blijft droog en het wordt 19 tot 21 graden bij zwakke of matige zuidwestenwind, windkracht 2 of 3.

Zondag zijn er perioden met zon al is het niet stralend want oceaanstoringen beginnen wat opdringerig te worden. Het is mild bij 22 graden en de zuidenwind is niet al te sterk. Later op de dag of in de avond en nacht neemt de kans op een bui toe wanneer een Franse storing de aanval in zet.

Voor nu: een mooie dag!

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
wo zon en paar wolken Meer w-zw 3/4 10 21 60 10
do wolken/buitje/later wat zon Meer w-zw 4/5 13 19 30 40
vr wolken/zon/buitje/wind Meer w-zw 4/5 13 19 40 30
za rustig/bewolking/zon Meer zw 2/3 17 20 30 20
zo warmer en geregeld zon Meer z 2/3 13 23 60 30
Deel dit artikel: