Rustig Pinksterweekend, warm en vaak droog. Vanaf maandag buien.

Een lagedrukgebied boven Duitsland blijft daar de komende dagen liggen. Het zorgt voor de aanvoer van tamelijk warme maar ook licht onstabiele lucht. Boven de oceaan is een krachtig hogedrukgebied voor anker gegaan. Tussen deze twee systemen in staat een oostelijke tot noordoostelijke stroming en zijn vooral ‘dagelijkse gang’ buien actief die vooral landinwaarts huishouden. Het is dan ook vaak droog maar vanaf zondag neemt de kans op een bui wat toe doordat het laag langzaam aan wat naderbij ons land schuift.

Vandaag is er af en toe zon maar trekt er ook bewolking over. Gaandeweg wordt de wolkendeken dikker en is er kans op een verspreide bui. Het is zwoel bij 23 graden als maximumtemperatuur en er waait een zwakke of matige oostenwind, windkracht 2 tot 3. Komende nacht enkele opklaringen en minima rond 13 graden.

Morgen zijn er perioden met zon, afgewisseld door stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 22 of 23 graden en de zwakke of matige wind, windkracht 2 tot 3 komt uit het noordoosten.

Pinksterweekend: vooral maandag enkele (onweers) buien
Zondag zijn er flinke perioden met zon en ontstaan er stapelwolken en wordt het rond 22 graden. Er is kans op een enkele bui, die is het grootst ten zuiden en oosten van de stad. Daarbij is een kleine kans op een slag onweer. Langs de Wadden is het stralend bij 17 graden en waait een matige noordoostenwind, windkracht 4. In de Stad en provincie is de wind zwak of matig ut het oosten, windkracht 2 tot 3.

Maandag komt het Duitse laag dichterbij en neemt de kans op een paar buien toe. Daarbij is een slag onweer mogelijk en wordt het rond 20 graden.

Dinsdag is het warm met 25 of 26 graden en zijn er flinke perioden met zon waarbij de dag gaat eindigen met een regen- en onweersbui. Ook woensdag is het onbestendig met grote kans op buien en dan doet het kwik een stapje terug.

Voor nu: een mooie dag!

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
za zon/stapelwolken Meer no 2/3 13 22 60 20
zo zon/stapelwolken Meer n/no 2/3 12 22 60 30
ma wat zon en enkele buien Meer o/no 2/3 11 20 30 60
di zonnige perioden/buien/warm Meer var 2/3 14 25 60 60
wo onbestendig Meer z/zw 2/3 15 22 30 70