Weersverwachting: waterkoud weekend met vooral zaterdagmiddag regen

Vandaag is het grijs en waterkoud. Vanochtend kan er later al eens wat lichte regen vallen, vanmiddag valt er vaker regen, mogelijk vergezeld van een vlokje natte sneeuw. Daarbij waait het flink uit het zuidwesten, windkracht 4 tot 5 en in de loop van de dag toenemend. Komende nacht is het bewolkt bij 3 graden en meest droog.

Morgen is het wederom waterkoud. Het wordt 5 graden en het is grijs met vooral in de middag inkomende regen. De wind uit het zuiden tot zuidoosten houdt zich op de vlakte en is zwak of matig, windkracht 2 tot 3. In de nacht minima rond 1 graad.

Over waterkou gesproken. Zondag is het grijs, valt er soms wat lichte regen of motregen en wordt het slechts 3 graden. De noordoostenwind neemt toe naar matig, windkracht 3 tot 4 en voelt koud aan. In de nacht 1 graad.

Maandag houdt het koude weer aan. Het wordt 3 graden en het is overwegend bewolkt bij een matige zuidenwind. Tot de avond blijft het droog. Dan gaat het regenen, voorafgegaan door natte sneeuw. In de nacht een langzaam oplopende temperatuur van 1 naar 5 graden tegen de ochtend.

VOORUITZICHTEN; onbestendig en eerst nog koud
Dinsdag tot en met donderdag is het wisselvallig met dagelijks kans op regen. Aanvankelijk is het nog altijd fris maar geleidelijk aan duwt de oceaan zachtere lucht onze kant op en lopen de temperaturen wat op tot rond of iets boven de 5 graden.

Al met al lijkt de strijd die zich tussen een hogedrukgebied boven Rusland, uiteraard gevuld met koude lucht en depressies op de oceaan, aangemoedigd door het azorenhoog te worden gewonnen door de zachte(re) oceaanlucht en is het voor winterliefhebbers zoals altijd weer hopen in de wachtkamer.

Voor nu: een mooie dag

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
za middag regen Meer z-zo 2/3 3 5 10 60
zo waterkoud/buitje Meer no 2/4 1 3 10 30
ma tot de avond droog Meer z 3/4 -1 3 20 30
di onbestendig Meer z-zw 2/3 1 5 10 60
wo onbestendig Meer z-zw 4/5 2 4 10 60
Deel dit artikel: