Weekendweer: twee gezichten – zaterdag grijs en regen-zondag zonnig

Vandaag zijn er een paar droge perioden maar is het vooral vaak nat met regen of lichte regen. Het wordt 12 of 13 graden bij een zwakke wind uit het zuiden tot zuidoosten, rond windkracht 2. Komende nacht koelt het af naar 8 of 9 graden en is het bewolkt met een bui.

Morgen is het bewolkt en valt er vooral op het eerste deel van de dag af en toe lichte regen. ’s Middags trekt de neerslag geleidelijk aan naar het zuiden weg maar opklaringen bereiken ons pas na zonsondergang. Het wordt weer kouder met in de ochtend 10 graden maar in de middag daalt het kwik geleidelijk aan naar een graad of 7 á 8. De noordoostenwind is matig, windkracht 3 tot 4. In het Waddengebied krachtig of hard, 6/7 Bft. In de nacht minima rond het vriespunt.

Zondag belooft een vriendelijke dag te worden. Er zijn flinke perioden met zon en het blijft droog bij 10 graden als maximumtemperatuur. De noordoostenwind is matig, windkracht 3 tot 4. In de nacht daalt de temperatuur tot iets onder het vriespunt.

Maandag zijn er flinke opklaringen maar druppelt er geleidelijk aan ook enige bewolking vanaf de Noordzee ons gebied binnen. Het blijft droog en het wordt 8 of 9 graden bij een zwakke of matige wind uit het oosten tot noordoosten. In de nacht minima rond het vriespunt.

Vanaf dinsdag verliest het hogedrukgebied boven Scandinavië enig terrein waardoor er nu en dan enige bewolking vanuit Duitsland en de Noordzee ons gebied kan binnen glippen en zon krijgt dus concurrentie. Het blijft fris met een graad of 8 in de middag. Tijdens langere opklaringen in de nacht kan het nog altijd een graad vriezen. Daarna neemt de kans op een bui weer toe.

Paasprognose
“Paasprognose” na een aanloop met op woensdag/donderdag/vrijdag kans op een bui lijkt het weer juist tijdens het weekend weer onder invloed te komen van een hogedrukgebied. Dat betekent een dat er op dit moment ene redelijke kans is op een droog weekend. Verder zijn er redelijke kansen voor de zon en zou het kwik zelfs iets kunnen gaan oplopen tot rond of net boven de 10 graden. De aanloop oogt wisselvallig, maar voorlopig ziet het Paasweekend er vriendelijk uit.

Voor nu: een mooie dag!

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
zo perioden met zon Meer no 2/4 0 8 70 10
ma vrij zonnig Meer o-no 2/3 -1 9 60 10
di zon/bewolking Meer no 2/3 0 9 40 10
wo wolken/zon Meer no 1/2 2 8 30 30
do kans op een bui Meer w 2/4 4 9 20 50
Deel dit artikel: