Het weer door Johan Kamphuis: weekend met zon en een bui

Vrijdag 17 januari 9:00 uur

Vanochtend toenemende bewolking maar nog droog. Vanmiddag is er veel bewolking en valt vooral op het eerste deel regen. Later wordt het weer droog al blijft een enkele bui mogelijk. Misschien dat de zon voor de ondergang nog even doorbreekt. Het wordt 10 graden en er waait een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4.Komende nacht 4 graden en een bui.

Morgen is er af en toe zo maar trekken er in de loop van de dag ook een paar ‘Noordzeebuitjes’ over ons gebied. Het wordt 7 graden bij een matige wind uit het westen tot noordwesten, kracht 3 tot 4. In de nacht 3 graden.

Zondag waait er een stevige noordenwind. De zon schijnt van tijd tot tijd maar ook dan houden we het niet helemaal droog en gaat er een bui of een paar buitjes vallen. In combinatie met de stevige wind voelt het wat fris aan. In de nacht opklaringen en temperaturen dichtbij het vriespunt met kans op wat grondvorst.

Vooruitzichten: ’s nachts kans op een graadje vorst – droog en rustig weer

De nieuwe week begint maandag heel rustig. Onder een hogedrukgebied staat er nauwelijks wind en wisselen wolkenvelden en vriendelijke opklaringen elkaar af. Het wordt 7 graden en neerslag valt er niet.In de nacht daalt het kwik rond of iets boven het vriespunt.

Dinsdag en woensdag trekken er uitgestrekte wolkenvelden over de provincie. De wolkendeken zal niet de hele tijd gesloten zijn zodat de zon ook af en toe schijnt. Het wordt rond 7 graden en in de nacht ligt het kwik dichtbij het vriespunt. Beide dagen blijft het droog. De winter zal deze maand een zeer lastig verhaal blijven. Een mooi weekend en tot maandag!

 

Weerbeeld Symbool Wind Bft Min Temp Max temp Zon nrslg
za wat zon en een bui Meer w-nw 3-4 4 7 30 50
zo wat zon en een bui(tje) Meer n 3-4 3 7 40 30
ma rustig,droog en geregeld zon Meer nw 1-2 0 7 50 10
di rustig, droog en beetje zon Meer w 2-3 2 7 20 20
wo rustig, droog en beetje zon Meer w 1-2 2 8 30 10
Deel dit artikel:
0°C / 7°C
Maandag
2°C / 7°C
Dinsdag
2°C / 8°C
Woensdag
4°C / 8°C
Donderdag
7°C / 9°C
Vrijdag