Weekend weer: vooral zondag af en toe zon – volgende week lichte vorst

Vanochtend is er veel bewolking en valt er een enkele bui. De bui hangt samen met een depressie die vanaf Denemarken naar Polen trekt. Vanmiddag is het droog en schijnt de zon af en toe. Het is zacht bij 10 of 11 graden en de noordwestenwind is stevig, windkracht 5 tot 6, dat is (vrij) krachtig. Langs de Wadden hard, 7 Bft. Komende nacht zijn er opklaringen en koelt het af naar 4 of 3 graden.

Morgen is er veel bewolking maar kunnen er ook een paar gaten in de wolkendeken voorkomen. Het blijft op de meeste plaatsen droog en het is rustig weer wat we danken aan een hogedrukgebied dat vanaf Frankijk opschuift richting ons land. De zuidoostenwind is zwak en het wordt 7 graden.
In de avond en nacht gaat het regenen als een storing vanaf de Noordzee naar Duitsland trekt.

Zondag kan er in de vroege ochtend nog een bui vallen maar de storing trekt snel weg. De rest van de dag is het droog en bij een toenemende noordenwind tot windkracht 4 of 5 is het wisselend bewolkt en droog weer. Het wordt 7 of 8 graden. In de nacht minima rond het vriespunt.

Rustig – droog, regelmatig zon en lichte vorst
Maandag ligt er een hogedrukgebied over ons land waarbij de rugas op de Noordzee ligt. Het is rustig en droog weer. Bij een zwakke noordoostenwind wordt het 6 of 7 graden en zonnige perioden en een aantal wolkenvelden wisselen elkaar af. In de nacht gaat het 1 tot 3 graden vriezen en de mate van vorst is afhankelijk van de mate en duur van opklaringen. Er kan mist ontstaan.

Dinsdag en woensdag blijft het droog en is het rustig weer. Het hogedrukgebied ligt dan boven het oosten van Europa. Er zijn – vooral woensdag- zonnige perioden, soms trekt er wat bewolking over en overdag wordt het een graad of 4. In de nacht gaat het lucht vriezen. De nacht naar woensdag lokaal zelfs matig, -3 tot -5 graden. Verder kan er in de nacht en ochtend mist voorkomen. Het droge weer met lichte nachtvorst houdt ook de rest van de week waarschijnlijk aan. Overdag wordt het met regelmatig zon wat milder met 5 tot 7 graden. Uitzicht op diep winter(s) weer i ser niet en dus blijft het bij een speldenprikje.  Mochten de mistvelden hardnekkig zijn dan pakt de maximumtemperatuur duidelijk lager uit. 

Voor nu: een mooie dag!

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
zo wolken en zon/stevige wind Meer n 4/5 3 7 40 10
ma wolken/zon Meer no 1/2 0 6 50 10
di wolken/zon/ochtendmist Meer zo 1/2 -2 3 50 10
wo vrij zonnig/ochtendmist Meer zo 2/3 -4 4 70 10
do wolken/zon/ochtendmist Meer o 2/3 -3 5 70 10

 

 

Deel dit artikel: