Paar opklaringen – kwik flink omhoog de komende dagen


In beeld: ons land vandaag

Een ruggetje van hogedruk houdt vandaag tijdelijk stand tegen naderend depressiegeweld vanaf de oceaan.

Vanochtend begint met veel bewolking maar later bereiken ons een paar opklaringen. Vanmiddag neemt de bewolking weer toe. Het blijft droog en het wordt 2 graden bij een matige zuidoostenwind, windkracht 3 tot 4. Komende nacht daalt de temperatuur naar 1 graad en volgt in de loop van de nacht regen, mogelijk vooraf gegaan door wat natte sneeuw.

Morgen begint de dag met lichte regen. Gaandeweg de ochtend trekt het neerslaggebied naar Duitsland weg. De rest van de dag is het overwegend droog maar bewolkt. Het kwik loopt op naar 3 of 4 graden bij een zwakke of matige wind uit het zuiden tot zuidwesten, windkracht 2 tot 3.In de nacht loopt de temperatuur op naar een graad of 6/ á 7.

Zaterdagochtend is het droog maar in de middag gaat het stevig regenen. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en neemt toe naar matig of vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. Het wordt 8 of 9 graden en daarmee is duidelijk dat zachte lucht terrein heeft gewonnen.

Zondag paar vriendelijke momenten
Zondagochtend kan er eerst een bui vallen maar klaart het daarna af en toe op en wordt het allemaal wat vriendelijker. Dat duurt niet zo lang, in de loop van de middag of tegen de avond volgt weer regen. Het is zacht met 10 graden en het waait stevig uit het zuiden tot zuidwesten, windkracht 4.

Maandag en dinsdag is overwegend bewolkt en is het onbestendig. Maandag is het af en toe druilerig, dinsdag gaan er een aantal buien vallen. Beide dagen is het zacht bij 10 of 11 graden en waait het stevig uit het richtingen tussen zuid en zuidwest.

  Voor nu: een mooie dag!

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
vr eerst wat lichte regen/bewolkt Meer z/zw 2/3 1 4 10 30
za zachter/middag regen Meer z/zo 3/5 4 8 10 60
zo bui en enkele opklaringen Meer z/zw 3/4 6 10 30 30
ma soms druilerig Meer zw 4/5 7 10 10 50
di zacht en enkele buien Meer z/zw 3/4 8 11 10 70