Weer: veel bewolking, een bui maar ook af en toe zon

Vandaag is het wisselend bewolkt en valt er een enkele bui, mogelijk met een vlokje natte sneeuw. Het wordt 5 graden bij een zwakke naar matig toenemende wind uit het westen tot noordwesten, windkracht 2 tot 3. Komende nacht daalt het kwik naar 1 graad boven het vriespunt en gaan er enkele buien vallen, plaatselijk met natte sneeuw en is er kans op lokale gladheid.

Morgen is het rustig weer, de zwakke westelijke wind is niet meer dan windkracht 2. Verder is er bewolking maar schijnt ook af en toe de zon. Het blijft droog en het wordt 4 of 5 graden. In de avond en nacht kans op mist en lichte vorst, -1 of -2 graden.

Vrijdag is er eerst kans op een mistbank. In de ochtend is het overwegend grijs maar in de middag kan de zon soms even doorbreken als de bewolking dunner wordt. Het blijft droog en het wordt 2 of 3 graden.

Tijdens het weekend is er veel bewolking maar kan het toch ook af en toe even opklaren en blijft het droog. Overdag schommelt het iets boven en in de nachten rond of iets onder het vriespunt. Langs de Wadden is kans op een ‘zeesneeuwbuitje’

Later kans op sneeuw?
Maandag is het waterkoud en grijs bij kwikstanden die rond het vriespunt liggen . Vanaf dinsdag/woensdag ontstaat er mogelijk ene interessante situatie wanneer enerzijds het hogedrukgebied boen Groenland zich tracht te versterken en uit te breiden richting het Noordzeegebied en aan de andere kant gaat een oceaanstoring tot de aanval over. De kans op sneeuw lijkt voorzichtig aan later op dinsdag vin het zuiden toe te nemen. Of hogedruk vervolgens weet stand te houden of dat ook wij met sneeuw te maken krijgen zal de komende dagen duidelijk worden.

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
wo paar buitjes Meer w/nw 3/4 3 5 20 50
do grijs en veelal droog Meer z-zw 2/3 0 3 20 20
vr grijs en eerst kans op mist Meer z/zw 2/3 -2 1 20 20
za droog en af en toe zon Meer z/zw 2/4 -2 2 50 10
zo droog en tamelijk koud Meer zo 2/3 -2 2 30 20

 

Deel dit artikel: