Het Weer: perioden met regen – morgenmiddag weer zon – stabiel zomerweer blijft uit

Vandaag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Vanmiddag kan het ook af en toe even droog worden maar valt er ook geregeld lichte regen. Het accent van de neerslagpiek ligt in de ochtend. Het wordt 13 of 14 graden en de wind uit het oosten tot noordoosten is zwak of matig, windkracht 2 of 3. Komende avond is het af en toe even droog maar komende nacht volgt meer regen. De temperatuur verandert komende nacht nauwelijks.

Morgen zijn er vooral in de ochtend een paar buien actief. In de middag breekt de zon nu en dan door en klaart het later in de middag zelfs breed op. Het wordt 17 graden bij een matige wind uit het noorden tot noordwesten, kracht 3 tot 4.

Zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en valt er een enkele bui. Het word8 graden bij een matige wind uit het westen tot noordwesten, windkracht 3.

Zondag zorgt een uitloper van het Azorenhoog voor een droge dag. Zon en wolken wisselen elkaar af en het wordt rond 19 graden.

Vooruitzichten: stabiel zomerweer niet in zicht
Na het weekend proberen ruggetjes van hogedruk om het weer te stabiliseren, maar het is een erg moeizaam proces. Maandag is het nog droog maar is er naast zon ook alweer veel bewolking bij een graad of 19 of 20. Dinsdag lijkt er toch weer een storing door de rug heen te breken en neemt de kans op een bui toe. De temperatuur komt ook dan net niet aan de 20 graden toe. Het is dan inmiddels half juli en nog altijd laat stabiel zomerweer zich niet aankondigen, hoewel het later in de week warmer weer niet ondenkbaar is. Voor weerkundigen is het echter oppassen deze zomer, want warme en droge vooruitzichten worden naarmate ze dichterbij komen, steeds afgevlakt en blijken depressies krachtiger dan zich aanvankelijk liet aanzien. Zulke trends zijn vaak hardnekkig. De kans op zomerse temperaturen is de hele volgende week klein. Niet eerder dan pas volgend weekend zal zomerwarmte een poging gaan doen om dichterbij te komen.

 

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
vr ochtend bui – middag ook zon Meer n-nw 3-4 13 17 30 50
za zon/wolken/bui Meer w-nw 3 9 18 30 50
zo zon/stapelwolken Meer n 3 10 19 50 10
ma zon/stapelwolken Meer w-nw 2 9 19 40 10
di enkele bui(en) Meer w-nw 3 9 19 30 50
Deel dit artikel: