Het weer met Johan Kamphuis: komende dagen veel zon en warmte

Woensdag 21 augustus 9:30 uur

Viel er gisteren nog een bui, vandaag blijft het droog. Een hogedrukgebied vanaf de Azoren neemt in kracht toe en via ons land koers naar de Baltische Staten. Vandaag en morgen is het al behoorlijk zomers, maar vanaf vrijdag komt de zomer echt op gang en stroomt steeds warmere lucht het land binnen. Tijdens het weekend komen de temperaturen dicht tegen de tropische 30 graden uit. Ook na het weekend lijkt dit zonnige en erg warme zomerweer nog een tijdje aan te houden. Neerslag valt er niet.

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden maar ontstaan er in de loop van de ochtend en vanmiddag ook een aantal stapelwolken. Het blijft droog en het wordt ongeveer 22 graden. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is zwak of matig, kracht 2 tot 3. Komende avond is het helder maar koelt het snel af. Minima vannacht rond 10 of 11 graden.

Morgen trekken er een paar veldjes met wat hoge bewolking over, maar is het verder zonnig en droog. Het wordt rond 23 graden bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten, kracht 3 tot 4. In de avond is het helder en in de nacht ligt de minimumtemperatuur rond 12 graden.

Vrijdag is het zonovergoten, rustig en warm zomerweer bij kwikstanden rond 25 graden. Er waait een zwakke westelijke tot zuidwestelijke wind, rond kracht 2.

Het weekend verloopt hoogzomers en zeer warm. Zaterdag is er een hoofdrol voor de zon en nauwelijks bestaansrecht voor bewolking. Het wordt ongeveer 27 graden bij een zwakke en later op de dag matige wind uit het oosten tot noordoosten. In de nacht 17 graden. Zwoel en warm maar geen extreme ‘plaknacht’.

Zondag wordt het met 29  tot misschien wel een tropische 30 graden nog warmer. Ook dan is het zonovergoten en staat er een zwakke, hooguit matige wind uit het oosten.

De vooruitzichten: zeer warme weer houdt aan

Het hogedrukgebied boven de Baltische Staten dat voor het zeer warme en zonnige zomerweer zorgt, trekt na het weekend naar het oosten weg. Een volgend hoog vanaf de oceaan neemt de regie over en zo blijft de warmte ook begin volgende week gevangen. Maandag en dinsdag is de kans op zonnig en zeer warm zomerweer met kwikstanden tegen de 30 graden aan groot.

 

Weerbeeld Symbool Wind Bft Min Temp Max temp Zon nrslg
do Vrij zonnig Meer w-zw 3-4 11 23 70 10
vr Zonovergoten en warm Meer w-zw 1-2 12 25 80 10
za Zonovergoten en zeer warm Meer o-no 2-3 14 27 90 10
zo Zonnig, rustig en (zeer) warm Meer o 2-3 17 29 90 10
ma Zonnig, rustig en zeer warm Meer o-no 2-3 17 29 80 10

 

Deel dit artikel:
23°C / 11°C
Donderdag
25°C / 12°C
Vrijdag
27°C / 14°C
Zaterdag
29°C / 17°C
Zondag
29°C / 17°C
Maandag