Stevige noordoostenwind – bewolkt

Vandaag is er veel bewolking en blijft het droog. In de namiddag en avond klaart het vanuit het noorden op. De maximumtemperatuur schommelt rond 7 graden en door de stevige noordoostenwind, windkracht 4 voelt het wat kouder aan. Komende nacht zijn er opklaringen en daalt de temperatuur tot rond het vriespunt en in veel gebieden zal het een graad vriezen.

Morgen wordt een hele rustige dag. Zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af en het blijft droog bij 8 of 9 graden als maximumtemperatuur. In de nacht minima rond het vriespunt. Eerst zijn er opklaringen, later neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe.

Woensdag wordt het eveneens een graad of 9. Het blijft droog. Verder trekken er wolkenvelden over maar breekt nu en dan de zon door. Er waait een matige zuidwestenwind, windkracht 3.

Donderdag nadert een oceaanstoring. Er is veel bewolking en de kans op een spatje regen neemt – vooral in de loop van de dag – toe. De zuiden- tot zuidwestenwind is stevig, rond windkracht 4 en het wordt 9 graden.

Weekend: toenemende kans op een bui
Vrijdag is het droog en zijn er perioden met zon. Het wordt 10 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten, windkracht 4 tot 5.

Tijdens het weekend worden oceaanstoringen opdringeriger. We liggen dan tussen twee grote weersystemen in, een krachtig hogedrukgebied bij Rusland en een een actieve depressie op de centrale oceaan waarbij bijbehorende fronten tijdens het weekend af en toe door weten te dringen tot ons land. Zaterdag is het zacht met 11 of 12 graden, zondag doet het kwik een stap terug naar 7 of 8 graden.

Voor nu: een mooie dag!

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
di zon/wolken Meer var 1/2 0 9 60 10
wo wolken/zon Meer zw 2/3 0 9 30 20
do wolken/spatje regen Meer zw 3/4 4 9 20 40
vr zon/wolken/droog Meer z/zw 4/5 5 10 60 10
za wolken/wat zon/bui Meer z/zw 4/5 6 11 20 40