Het weer door Johan Kamphuis: vandaag zeer warm – vanaf donderdag koel en grote kans op buien

Dinsdag 2 juni 9:00 uur

Een depressie trekt die morgen in de buurt van ons land ligt trekt de komende dagen via Denemarken naar de Noordzee en blijft daar rondtollen. Na de warmte van vandaag wordt deze morgen in de loop van de middag verdreven door een opstekende wind vanaf zee. Het lagedrukgebied zal de komende dagen, vooral vanaf vrijdag voor geregeld buien en een koel weertype zorgen. De kans op neerslag van betekenis neemt vanaf vrijdag toe.

Vandaag is er veel zon en trekken er een paar sluierwolken over. Het blijft droog en het is flink warm bij 26 graden. De wind is zwak of matig, windkracht 2 of 3 en komt uit het zuiden tot zuidoosten. Komende nacht 12 graden.

Morgen is er eerst veel zon en loopt het kwik op naar 23 graden. In de loop van de ochtend en in de middag neemt de bewolking toe. Het blijft droog maar bij een wat toenemende wind uit het westen tot zuidwesten stroomt er dan koelere lucht vanaf zee ons gebied binnen.

Donderdag is het met 15 graden een stuk koeler. Er is veel bewolking en vooral in de loop van de dag neemt de kans op wat lichte regen of een paar buien dal wen buitjes toe. Er waait een stevige noordwestenwind, kracht 4 tot 5.

Vrijdag wordt de kans op buien nog wat groter en kunnen ook de hoeveelheden wat gaan toenemen. Het wordt slechts 13 of 14 graden en de westelijke wind is matig, windkracht 3 tot 4.

Vooruitzichten: weekend met buien en lage temperaturen

Tijdens het weekend houdt het onbestendige weer en dus ook de buien aan. Is het dan voortdurend nat? Dat zeker niet, er zijn geregeld droge perioden maar de zon heeft het lastig en de kans dat de natuur en de boeren hun broodnodige regen krijgt groeit met de dag.
Vooruitzichten:

Zaterdag en zondag vallen er geregeld buien. Soms kunnen pittige exemplaren zijn met een kleine kans op een slag onweer. Het is vrij koel met zaterdag 14 en zondag 16 graden. Vooral zaterdag waait het ook stevig.

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
wo warm en eerst veel zon Meer w-zw 2-4 12 23 60 20
do koel(er) en kans op een bui Meer nw 3-5 10 15 20 50
vr enkele buien – koel Meer w 3-4 5 14 20 70
za enkele buien – koel Meer w-zw 4-5 7 14 20 70
zo enkele bui(en) Meer zw 3-4 7 16 30 60

 

Deel dit artikel: