Het weer door Johan Kamphuis: morgen grijs maar droog – zondag eerst zon.

Vrijdag 15 november 9:00 uur

Vandaag is het grijs maar blijft het droog. Het is waterkoud bij 5 tot 6 graden en er waait een frisse wind uit het oosten tot noordoosten, kracht 3, toenemend naar windkracht 4. Komende avond en nacht klaart het af en toe op en daalt de temperatuur naar 0 of 1 graad en is er kans op grondvorst.

Morgen is er eerst kans op een lokale mistbank. Verder is het bewolkt maar lijkt een neerslaggebied vanuit Duitsland net ten noordoosten van ons land langs te trekken. Het blijft dan ook droog. In de loop van de middag wordt de wolkendeken wat dunner en zou de zon nog even voorzichtig kunnen doorbreken. Ook morgen is het fris met 6 graden. De zuidwestenwind is zwak of matig, kracht 2 tot 3. In de nacht opklaringen en lichte vorst: 0 tot -2 graden.

Zondag begint met lichte vorst en zon. In de middag trekt het zwerk vanuit Duitsland dicht met wolken. In de avond en nacht volgt wat regen. Het wordt 6 graden bij een zwakke noordenwind.

Vooruitzichten: aanhoudend fris maar geregeld zon

Maandag is het bewolkt met wat lichte regen. Dinsdag en woensdag is het droog en schijnt de zon geregeld. Op beide dagen is het rustig weer en ligt het kwik in de nacht rond of iets boven het vriespunt met kans op grondvorst. Overdag wordt het een graad of 6. Winterweer is nog altijd niet onderweg. Het stromingspatroon zit helemaal op slot door een hardnekkig hogedrukgebied boven Rusland en Groenland. Depressies komen zo wat stil te liggen in de buurt van ons land en echte kou kan ons niet bereiken.

Weerbeeld Symbool Wind Bft Min Temp Max temp Zon nrslg
za veelal grijs en waterkoud Meer zw 2-3 0 5 20 20
zo eerst zon – later bewolking Meer n 1-2 -1 6 50 10
ma wat lichte regen Meer zw 2-3 3 6 20 40
di droog en wat zon Meer z 1-2 3 6 30 10
wo vrij zonnig Meer o-zo 2-3 0 6 60 10
Deel dit artikel:
3°C / 6°C
Maandag
3°C / 6°C
Dinsdag
0°C / 6°C
Woensdag
2°C / 7°C
Donderdag
2°C / 6°C
Vrijdag