Nachtvorst en komende dagen veel zon – rustig

Vandaag is het rustig en droog. Eerst is er veel bewolking maar in de loop van de ochtend en ook in de middag breekt de zon geregeld door. Het wordt 8 graden bij een zwakke noordenwind, windkracht 2. Komende nacht is het helder en gaat het 3 of 4 graden vriezen. Vooral in het westen van de provincie kan mist ontstaan.

Morgen zijn er flinke zonnige perioden en is het onder de vleugels van een hogedrukgebied dat dan via ons land vanaf de Noordzee naar Duitsland is getreokken rustig weer. De zuiden- tot zuidoostenwind is zwak, windkracht 2. Ondanks de zon wordt het niet warmer dan 3 of 4 graden. In de nacht lichte tot matige vorst: -4 tot -6 graden.

Woensdag starten we de dag koud met lichte tot matige vorst. Het wordt een rustige en zonnige dag waarbij het kwik oploopt naar 5 graden. De zuiden- tot zuidoostenwind is zwak of matig, windkracht 2 of 3. In de nacht lichte vorst, -2 of -3 graden.

Donderdag begint met zon maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Misschien valt er een spatje regen. De wind draait naar het zuidwesten en is matig, windkracht 3 tot 4. De rol van het Europese hogedrukgebied is uitgespeeld en wordt overgenomen door een een bolwerk van hogedruk op de oceaan. Het wordt 3 of 4 graden. Minima rond het vriespunt.

Rustig en droog – wel veel bewolking
Vrijdag wordt het zachter met 7 graden. Er waait een matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3 tot 4. Dankzij een hogedrukgebied boven Noord-Frankrijk blijft het droog.

Tijdens het weekend is het zacht met kwikstanden rond 10 graden. Wel wordt er vochtige lucht aangevoerd rondom een hogedrukgebied op de Noordzee. Er is veel bewolking, af en toe klaart het eens op en het blijft droog bij rustig weer. De nachtvorst is voorbij.

Voor nu: een mooie dag!

dag weerbeeld wind bft min max zon nrslg
di rustig en vrij zonnig Meer zzo 1/2 -3 3 70 10
wo rustig en zonnig Meer zzo 2/3 -5 5 80 10
do zon/later bewolking Meer zw 3/4 -2 3 40 20
vr veel bewolking/droog Meer wzw 3/4 0 5 20 10
za rustig en droog/zacht Meer w 2/3 5 10 20 20

 

 

Deel dit artikel: