Weerswaarschuwing voor onweersbuien en hagel vanaf 14.00 uur op pinkstermaandag

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een ‘code geel’ afgekondigd.

De waarschuwing geldt vanaf maandagmiddag 14.00 uur. “In de middag ontstaan er in het noorden en westen onweersbuien”, meldt het KNMI. “Deze kunnen plaatselijk gepaard gaan met hagelstenen met een diameter tot 1 centimeter. Plaatselijk kan er veel regen vallen in korte tijd waardoor er wateroverlast kan ontstaan. Buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de buien.”

Behalve voor Groningen geldt de waarschuwing ook voor Friesland, Drenthe, Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en het IJsselmeergebied. De waarschuwing voor Groningen is geldig tot maandagavond 20.00 uur.