Sleuteltje 17 mee voor stukje groen van de Euroborg; supporters mogen dinsdag stoeltjes meenemen van Noordtribune

nieuws
Foto via FC Groningen

Deze zomer wordt de Noordtribune aangepast vanwege de zogeheten sectorscheiding. Daarom worden zo’n 3.500 stoeltjes op de onderste ring verwijderd. Deze stoeltjes mogen fans komende dinsdag zelf losmaken en meenemen als souvenir.

Tussen 14.00 en 20.00 uur op dinsdagmiddag kunnen supporters een stoeltje van de onderste ring van de Noordtribune losmaken. Wie een stoeltje wil, moet wel zelf een steeksleutel (nummer 17) meenemen. De club stelt dat er per persoon drie groene zeteltjes mee naar huis mogen.

De stoeltjes worden verwijderd, omdat ze op de onderste ring van de Noordtribune worden ingeruild voor ‘safe standing’. Daarbij maken de stoeltjes plaats voor een ijzeren constructie, waar de supporters achter kunnen staan om de wedstrijd te volgen. De ijzeren bouwwerkjes zorgen voor valbescherming. Daarnaast zijn hier klapstoeltjes in verwerkt. Deze worden alleen uitgeklapt bij bepaalde wedstrijden, bijvoorbeeld als het Nederlands vrouwenvoetbalelftal in de Euroborg speelt.

De maatregel hoort bij de zogenaamde sectorscheiding, een licentie-eis van de KNVB. De bovenste ring van de Noordtribune blijft zoals die nu is met stoeltjes. Vanwege de sectorscheiding komen er straks ook horeca- en toiletvoorzieningen op de bovenste ring. Beide ringen krijgen daarnaast een eigen ingang.