Degradatie SC Stadspark, Forward wint kelderduel

sport
Foto: Andor Heij

SC Stadspark degradeerde maandagmiddag naar de derde klasse na een nederlaag tegen Helpman. Forward won en staat daardoor op een veilige plek in de tweede klasse I zondag.

Stadspark verloor thuis met 4-1 van Helpman en speelt volgend seizoen daardoor na zeven jaar weer in de derde klasse. Stadspark bleef voorlaatste door de nederlaag en daalt met HOVC af.

Helpman opende de score via Tim Sanders. Na rust werd het door een eigen doelpunt 2-0 voor Helpman, Danny Simms scoorde nog voor Stadspark, maar door Jan van Essen en de tweede van Sanders werd het 4-1.

Helpman houdt daardoor nog een minieme kans op een vervangende periodetitel. Helpman stopt met prestatievoetbal op zondag, maar bij een promotie kan de club in de gemengde eerste klasse van zaterdag en zondagclubs gaan acteren. Annen moet dan verliezen en niet alleen Helpman, maar ook Rolder Boys moet dan winnen om de Groningers nacompetitie voor promotie te laten spelen.

De kans is echter veel groter dat Helpman volgend seizoen ook in de tweede klasse speelt. Het zaterdagelftal heeft het namelijk in eigen hand om volgende week uit tegen WVV kampioen te worden in 3C.

Forward won uit bij concurrent Stadskanaal met 2-1 en steeg daardoor naar de veilige achtste plaats. Mohammed Keta en Marnix Metus scoorden voor Forward. De studenten kunnen volgende week op eigen kracht definitief in de tweede klasse blijven. De opgave is zwaar, want kampioen Roden komt op bezoek.