Podcasts van OOG

OOG maakt elke week podcasts over van alles wat Groningen te vertellen heeft.

Abonneer je op je favoriete podcasts via podcast apps zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts en mis geen aflevering. Daarnaast zijn alle podcasts te beluisteren op deze pagina.

KEICast

In de KEIcast bespreken Hielke en Maarten samen met uiteenlopende gasten alle facetten van studeren in Groningen. Van het fixen van geld tot het vinden van een goede kamer en van studie tips tot de beste hotspots voor het goedkoopste bier. De KEIcast is gemaakt in samenwerking met de KEI-week.

Arm in 050

Arm in 050 is een onderzoeksjournalistiek project van Omroep Organisatie Groningen (OOG) over armoede in de gemeente Groningen. Wij onderzoeken hoe het kan dat Groningen hoog in de ranglijst van steden met armoede staat, wat het is om in armoede te leven en waarom het maar niet lukt om armoede terug te dringen.

Buiten de Grachten

In de podcast Buiten de Grachten gaan langstudeerders Jeroen van Oostendorp en Joost de Graaf op zoek naar bijzondere plekken en verhalen in de provincie Groningen. Naar hun idee wordt er te veel over- en te weinig met de inwoners van het ommeland gepraat. De kloof tussen de stad en het platteland wordt alsmaar groter en dat is een slechte zaak. Daarom steken zij in deze serie een arm én microfoon uit naar de provinciegenoten aan de andere kant van de gracht in een dappere poging beide werelden dichter bij elkaar te brengen.

Groningen Deze Week

Het nieuws en de verhalen uit de mooiste stad van Nederland. Hielke Boersma praat je wekelijks bij over wat er speelt in Groningen. Gesprekken met de hoofdrolspelers uit het nieuws, fragmenten en achtergrondinformatie.

 

Jong Belegen

Jong Belegen is een maandelijks terugkerende podcast, waarin journalisten Wesley Ferwerda (26, jong) en Dick Heuvelman (75, belegen) een persoonlijk en kritisch gesprek aangaan met bekende en minder bekende mensen uit de Groninger sportwereld.

De Tafel van Haren

De Tafel van Haren is een maandelijks driegangendiner bestaande uit lokaal nieuws en mooie verhalen uit Haren, Onnen, Glimmen en Noordlaren, aangevuld met leuke intermezzo’s. De presentatie is in handen van Hein Bloemink (Haren de Krant) en Casper Slotboom (OOG). De podcast wordt opgenomen bij Shared Spaces Haren.

Deel dit artikel:
Adverteren?