Wijken berichten

wijken

Sportfeest Oosterparkwijk groot succes

Leerlingen uit groep zeven en acht van basisschool De Kleine Wereld uit de Oosterparkwijk hebben vrijdag op initiatief van stichting Move een sportfeest voor het goede doel georganiseerd.

wijken

Griffeweg krijgt nieuwe bomen

Combinatie Herepoort gaat volgende week nieuwe bomen planten aan de Griffeweg. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats.

wijken

Ouderen blij verrast door bezoek kinderen

Leerlingen uit groep 8 van openbare basisschool Joseph Haydn in Helpman brachten donderdagochtend paaspakketten langs bij de bewoners van woonzorgcentrum De Brink. De Riki stichting stelt de paaspakketten ter beschikking voor een ontmoeting tussen jong…

wijken

Alternatief Selwerd voor fietspad langs spoorbaan en door groene zone

Het wijkplatform Selwerd is tegen de aanleg van een fietspad door het groene gebied van de wijk en is met een alternatief gekomen.

wijken

Milieudienst Groningen kampt met softwareproblemen

De Milieudienst in Groningen kampt met softwareproblemen. Dat meldt de gemeente Groningen op haar Twitterprofiel.

wijken

Mogelijk een wijkrestaurant in studentenflat Selwerd

Er komt mogelijk een wijkrestaurant in Selwerd. Die moet in de studentenflat aan de Bottelroosstraat komen.

wijken

Burgerinitiatief tegen ‘blaftaks’

Er is een burgerinitiatief gestart, dat als doel heeft om de zogenaamde ‘Blaftaks’, oftewel hondenbelasting, af te schaffen. Het gestelde doel van 40.000 handtekeningen is inmiddels ruim overschreden.

wijken

Feest in Reitdiephaven uitgesteld vanwege harde wind

Het grote feest dat zondag gehouden zou worden in de Reitdiephaven is uitgesteld vanwege de voorspelde harde wind. Dat laat de organisatie weten.

wijken

Veel twijfels rond plannen Oosterhamriktracé

Er komt meer onderzoek naar de gevolgen van de plannen voor het Oosterhamriktracé voor de omwonenden. Dat heeft wethouder Paul de Rook toegezegd.

wijken

Werk aan rijbaan Winschoterdiep duurt langer

Bij de werkzaamheden in de rijbaan van het Winschoterdiep op het Europapark (bij het voormalige gebouw van Enexis) is verontreinigde grond aangetroffen. Daarom duurt de klus zes à zeven weken langer dan gepland.

wijken

Startsein bouw 55+ appartementen Lewenborg

Lefier gaat in Lewenborg 32 appartementen voor 55+-ers bouwen. Het worden de eerste nul-op-de-meter aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen in de stad. Het startsein voor de bouw werd maandag gegeven.

wijken

“Gebrek aan visie bij plannen Oosterhamrikzone”

Het OV-Consumentenplatform Groningen maakt zich zorgen over het gebrek aan gemeentelijke ambitie en visie op het verkeer van de toekomst.

F
U
R