Wijken berichten

wijken

Nieuwe warenmarkt Korrewegwijk woensdag open

Aanstaande woensdag opent de nieuwe warenmarkt op het Floresplein. Wethouder Joost van Keulen verzorgt, samen met een aantal buurtbewoners, om 14.15 uur de opening.

wijken

Middelbare scholen strijden om voetbalclinic FC

Onderbouwleerlingen van zes middelbare scholen uit Groningen voetbalden vrijdag voor een mooie prijs. Naast de eer van best voetballende school van de christelijke scholengemeenschap CSG werd er gestreden om een voetbalclinic bij FC Groningen. Voetbalvereniging…

wijken

Supermarkten delen picknickkleedjes uit

Vier supermarkten delen vanaf vrijdag plastic picknickkleedjes uit aan bezoekers van het Noorderplantsoen. Daarmee willen ze iets doen aan de rommel die na een mooie dag in het plantsoen blijft liggen.

wijken

Weesfietsen Professorenbuurt opgeruimd

Een groot aantal fietswrakken en weesfietsen in de Professorenbuurt worden binnenkort opgeruimd.

wijken

Kruising Meeuwerderweg – Esperantostraat dicht

De kruising Meeuwerderweg – Meeuwerderbaan – Esperantostraat is tussen 14 mei en 4 juni afgesloten voor alle verkeer, vanwege werkzaamheden aan de riolering.

nieuws

Gezonde lekkernijen maken bij Heel De Wijert Bakt

Bij Fruitcafé de Helpende Hand was afgelopen weekend alweer de derde editie van Heel de Wijert Bakt. Bij het café, waar voor een vriendelijke prijs fruit verkocht wordt, kunnen mensen uit de wijk elkaar ontmoeten…

wijken

IJslandse kunstenaar aan de slag met keien vuurplaats Beijum

Kunstenaar Jón Adolf Steinolfssen uit IJsland begint zaterdag met het bewerken van de keien op de vuurplaats in het noordoosten van Beijum aan de Jensemaheerd .

wijken

Zaterdag Leutje Festival Bernoulliplein

De 13e editie van het Leutje Festival op het Bernoulliplein wordt zaterdag geopend door wethouder Roeland van der Schaaf. Centraal in het programma staan allerlei kinderactiviteiten.

wijken

Blijf sporten, ook zonder Koningsdaglabel

Basisschoolpleinen in de stad kleurden 20 april oranje. De laatste vrijdag voor Koningsdag staat bij veel scholen in het teken van de Koningsspelen. Voordat het sportfeest die ochtend losbarstte, konden de leerlingen samen op school…

wijken

“Ambtenarenlus” bij zuidelijke ringweg dicht

De zogeheten ‘ambtenarenlus’ bij de afrit Helpman aan de Hereweg gaat donderdag 26 april 2018 om 06.00 dicht. Om de automobilisten op de nieuwe situatie te wijzen worden verkeersregelaars ingezet.

wijken

Ook veel troep door zonaanbidders op Bernouilliplein

Niet alleen het Noorderplantsoen is een populaire plek om te recreëren tijdens de warme dagen. Ook het Bernouilliplein in de Korrewegwijk is erg populair.

wijken

Jongeren op zoek naar verhalen van ouderen

Jongeren zijn de afgelopen week op zoek gegaan naar verhalen van ouderen in woonzorgcentrum De Es in Selwerd.

F
U
R