Wijken berichten

wijken

Gratis oordopjes voor bewoners Brailleweg en Vondellaan

Omdat de wegwerkzaamheden, die in de nacht van dinsdag op woensdag gaan plaatsvinden aan de Brailleweg en de Vondellaan, geluidshinder gaan opleveren, kunnen omwonenden gratis een setje oordopjes afhalen aan de het Ring Zuid Paviljoen…

wijken

Oosterparkwijk zoekt kerstklussers

De ‘Bewonersorganisatie Oosterparkwijk’ is op zoek naar vrijwilligers met twee rechter handen om, ter voorbereiding van de kerstmarkt in de wijk, ‘kersthuisjes’ in elkaar te zetten. 

wijken

Bewoners Laanhuizen lange tijd zonder gas

In Laanhuizen en omgeving zaten donderdag meer dan 700 huishoudens zonder gas. Tijdens  werkzaamheden aan de Paterswoldseweg en de spoorwegovergang is een leiding kapotgetrokken.

wijken

Ziggo eBattle F1 komt naar Winkelcentrum Paddepoel

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober is de Ziggo eBattle Formule 1 aanwezig in Winkelcentrum Paddepoel! Tijdens dit weekend kunnen bezoekers proberen om de snelste rondetijd neer te zetten en een plaats veroveren tijdens…

wijken

Waterdruk rond Florakade minder dan nomaal

In de omgeving van de Florakade in de Oosterparkwijk is de waterdruk zaterdagmiddag minder dan normaal.

wijken

‘Heel Groningen Bakt’ zondagmiddag Appeltaart

Aanstaande zondag organiseert Natuur en Milieufederatie Groningen op het terrein van Toentje aan de Paradijsvogelstraat in de Oosterparkwijk de tweede editie van het Appelfeest. In Heel Groningen Bakt… Appeltaart gaat de organisatie op zoek naar naar de…

wijken

Lichtboeiflat in Lewenborg gaat in de verkoop

De appartementen in de flat Lichtboei in Lewenborg worden vanaf 1 januari volgend jaar te koop aangeboden aan de huidige huurders en aan beleggers. Woningcorporatie Mooiland gaat alle woningen die ze in bezit heeft in…

wijken

Partijen kaarten problemen Lewenborg aan na gesprek met bewoners

De Oude Bieb in Lewenborg moet open blijven. Er moet wat aan de verkeersveiligheid gedaan worden in de wijk en er moeten meer milieustraten in Lewenborg komen.

wijken

Verkeersregelaars bij kruising Eikenlaan – Wilgenpad

Op het kruispunt van de Eikenlaaan en het Wilgenpad worden tot in iedere geval de herfstvakantie verkeersregelaars ingezet.

wijken

Sloop Treslinghuis in volle gang

De sloop van het Treslinghuis in de Oosterparkwijk is in volle gang.

wijken

‘Sportwijk Beijum’ geopend op Krajicek-playground

Op de Krajicek-playground aan de Ypemaheerd in Beijum onthulden wethouder Mattias Gijsbertsen en FC Groningen-spits Mimoun Mahi maandagmiddag het bord ‘Sportwijk Beijum’.

wijken

Leeuw gestolen in Lewenborg

De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van een Chinese tempelleeuw uit een tuin aan de Wimpel in Lewenborg. Het beeld werd in donderdagnacht of vrijdagochtend j.l. van zijn sokkel gestolen.

F
U
R