Wijken berichten

wijken

Gemeente en corporaties in vier wijken aan de slag

De gemeente en de woningcorporaties gaan de komende jaren samen aan de slag in de wijken Selwerd, Beijum, De Wijert en de Indische Buurt / de Hoogte.

wijken

Aanleg tijdelijke weg Oosterpoort van start

Combinatie Herepoort gaat de komende tijd flink aan de slag met de aanleg van een tijdelijke weg bij de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat.

wijken

Betaald parkeren Oosterparkwijk: ja of nee?

In het Informatiecentrum Oosterhamriktracé wordt maandagavond de uitslag bekend gemaakt van de eerste peiling over betaald parkeren in de Oosterparkwijk.

wijken

Zeventig meter hoge woontoren in De Hoogte

Er komt alsnog een woontoren in de buurt Cortinghborg in de wijk De Hoogte. Het gebouw gaat woontoren Bedumerweg heten.

wijken

Bus Meerstad rijdt weer na aanleg licht

Lijn 5 van Qbuzz tussen Annen – Meerstad / Scharmer rijdt vanaf vandaag (vrijdag) weer door naar de eindbestemming Tersluis.

wijken

SP: gemengde woonwijk op Suikerunie-terrein

De nieuwe woonwijk op het Suikerunie-terrein moet de meest gemengde woonwijk van de stad worden. Dat vindt de raadsfractie van de SP.

wijken

Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk aan de slag

De gemeenteraad benoemt woensdag de leden van de nieuwe Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk. Het gaat om de eerste wijkraad in zijn soort van ons land.

wijken

Fietsrotonde woensdag officieel geopend

Wethouder Paul de Rook opent woensdag om 11.00 uur officieel de fietsrotonde Wilhelminakade / Prinsesseweg. Het is de eerste rotonde in het noorden die alleen toegankelijk is voor fietsers.

wijken

Nieuwe ondernemersvereniging voor Westerhavengebied

De ondernemers van de Westerhaven richten dinsdag de Ondernemersvereniging Westerhavengebied en Omgeving op. Eerder deze maand hebben de ondernemers in de Herestraat en Vismarkt Zuidzijde zich al verenigd.

wijken

Rotonde Wilhelminakade – Prinsesseweg open voor verkeer

De rotonde Wilhelminakade – Prinsesseweg is vrijdagmiddag open gegaan voor het verkeer.

wijken

Hulpexpress krijgt tweede busje

Wethouder Ton Schroor doopt donderdag de beide busjes van Stichting De Hulpexpress. De Hulpexpress helpt mensen met weinig geld en mensen die in een isolement leven met kleine klusjes in en om het huis.

wijken

Engelbert in verzet tegen sluiting dorpsschool

Bewoners van het dorp Engelbert komen in verzet tegen de voorgenomen sluiting van de basisschool De Driebond in hun dorp.

F
U
R