Wijken berichten

wijken

Basketbalclubs BVG en Scylla luiden de noodklok

Meer dan 500 (jeugd)leden zien hun basketbaltoekomst verloren gaan, als de gemeente niet terugkomt van hun plannen voor het nieuwe seizoen. Dat stellen de voorzitters van BVG en BV Scylla.

wijken

Bevrijdingsfestival maakt nieuwe indeling bekend

De indeling van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark zal dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

nieuws

Buurt De Meeuwen protesteert tegen komst opvang

Bewoners van de Barkmolenstraat in de Oosterpoortwijk zijn het niet eens met de nieuw aanbesteding van de flat De Meeuw. In deze flat komen 26 ex-verslaafden onder toezicht.

wijken

Het Noorderplantsoen: vier seizoenen in vijftien seconden

In vijftien seconden bekijken hoe het Noorderplantsoen door de vier seizoenen wandelt. Op Twitter circuleert sinds zaterdag een timelapse die dat precies laat zien.

wijken

Oranjebuurt zingt onder de kerstboom: “Prachtige traditie”

Het is een traditie die al jarenlang bestaat in de Oranjebuurt: op de laatste zondag voor Kerstmis liedjes zingen onder de kerstboom op het Nassauplein. De editie van dit jaar trok flink wat belangstelling.

wijken

Buurkracht Oosterhaar presenteert zich bij Kluswijs

Buurkracht Oosterhaar, een bewonersorganisatie gericht op het bevorderen van energiebesparing leert buurtbewoners op 14 december a.s. in de Kluswijs doe-het-zelf winkel op Felland Noord hoe er op een eenvoudige manier energie bespaard kan worden.

wijken

Bewoners met groene vingers uit ‘Sunny Selwerd’ in het zonnetje gezet

Donderdagmiddag hebben bewoners van de wijk Selwerd, samen met wijkwethouder Paul de Rook, het eerste bord van de serie “Ik doe mee aan Sunny Selwerd” onthuld.

wijken

Gemeente wil weten wat woonwensen inwoners zijn

Komende week valt bij 16 duizend inwoners van de nieuwe gemeente Groningen een enquête over woonwensen en woonlasten op de mat. Naast Groningen is dat in Haren en Ten Boer.

wijken

Sociaal loket ‘De Deel’ wordt ‘WIJ Ten Boer’

Ook De Deel in Ten Boer verandert per 1 januari 2019 mee met de gemeentelijke herindeling. Vanaf deze datum gaat het sociale loket verder als “WIJ Ten Boer.”

wijken

“Sinterklaasfeest in De Wijert smaakt naar meer”

Het Sinterklaasfeest in MFC De Wijert is zaterdag een groot succes geworden. “Dit is een evenement dat naar heel veel meer smaakt.”

wijken

Ontmoetingsplek ‘De Oranjerie’ onder grote belangstelling geopend

Onder grote belangstelling is zaterdagmiddag ontmoetingskamer De Oranjerie aan de Wilhelminakade in De Oranjewijk geopend. Het initiatief vloeit voort uit de G100-bijeenkomsten die de wijk aangenamer moet maken.

wijken

‘Stadshelden’ brengt jongeren en ouderen samen met pizza’s

Donderdagavond aten twintig jongeren en twintig ouderen gezamenlijk pizza’s in kerkgebouw De Fontein in Selwerd ter ere van de start van het project ‘Stadshelden’: Een nieuw jongerenproject dat zich inzet voor bewoners van de gemeente Groningen…

F
U
R