Wijken berichten

wijken

Sloop Treslinghuis in volle gang

De sloop van het Treslinghuis in de Oosterparkwijk is in volle gang.

wijken

‘Sportwijk Beijum’ geopend op Krajicek-playground

Op de Krajicek-playground aan de Ypemaheerd in Beijum onthulden wethouder Mattias Gijsbertsen en FC Groningen-spits Mimoun Mahi maandagmiddag het bord ‘Sportwijk Beijum’.

wijken

Leeuw gestolen in Lewenborg

De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van een Chinese tempelleeuw uit een tuin aan de Wimpel in Lewenborg. Het beeld werd in donderdagnacht of vrijdagochtend j.l. van zijn sokkel gestolen.

wijken

“Pepergasthuis behouden voor lage inkomens”

De gemeente moet alles uit de kast halen om het Pepergasthuis te behouden als wooncomplex voor mensen met lage inkomens. Dat vindt de raadsfractie van de PvdA.

wijken

Fietsoversteek Hoornsedijk aangepakt

De gemeente trekt 180 duizend euro uit voor het veiliger maken van de fietsoversteek van de Hoornsedijk aan de Laan Corpus den Hoorn. Er vinden daar vaak bijna-aanrijdingen plaats.

wijken

FOTO: In Groningen sta je op de fiets ook in de file

Als om drie uur de meeste colleges afgelopen zijn op de Zernike Campus, willen veel studenten natuurlijk meteen naar huis. Dan sta je dus ook op de fiets in de file, zoals hier dinsdagmiddag op…

nieuws

Inzamelingsactie in Haren levert 1000 euro op voor buurt-AED

In Haren wordt aanstaande zaterdag een buurt-AED in gebruik genomen, grotendeels gefinancierd door een inzamelingsactie van buurtgenoten.  In de verwarmde kast aan de Nieuwlandsweg komt een AED met een groot scherm waarop de gebruiker verteld wordt wat…

wijken

Zorgen over groot aantal gaslekken in Haren

Gezond Verstand Haren maakt zich zorgen over het grote aantal gaslekken in Haren.

wijken

Werkzaamheden Meerwegbrug Haren op last van rechter weer uitgesteld

De stremming van de Meerwegbrug in Haren over het Noord Willemskanaal gaat voorlopig niet door. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald.

wijken

Bibliotheekfilialen ook ’s morgens open

De bibliotheken van het Groninger Forum in de wijken zijn vanaf nu de hele dag open. Tot nu toe waren de vestigingen alleen ’s middags geopend.

wijken

Politiek moet luisteren naar bewoners van De Wijert

De burger en de politiek moeten dichter bij elkaar worden gebracht. Dat is het idee achter het Verkiezingsdebat De Wijert, zo vertelde woordvoerdster Glory Roggen in de OOG Ochtendshow.

wijken

Geen treinen dit weekeinde door aanleg tunnel en bodemonderzoek

Van vrijdag tot en met zondag rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen, Veendam en het Duitse Weener. Dat heeft onder meer te maken met de aanleg van een fiets en voetgangerstunnel onder het…

F
U
R