Wijken berichten

wijken

Informatieavond over zuidelijke ringweg afgeblazen

De informatiebijeenkomst in het Poortershuus vanavond (donderdag) over de verkeerssituatie in de Anna Paulownastraat en de Waterloolaan gaat niet door. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

wijken

Honderden kinderen springen er op los in De Wijert

Het Outdoor Springkussen Festival dat zaterdag gehouden werd in De Wijert heeft zo’n driehonderd kinderen getrokken. “Wat een geweldige dag!”

wijken

De Wijert in het teken van springkussens

De Wijert staat zaterdag in het teken van het outdoor springkussen festival. Het initiatief vloeit voort uit de wijkdeal en de organisatie verwacht flink wat mensen.

wijken

Blauwalg in twee Groninger plassen

Er is een negatief zwemadvies afgegeven voor twee plassen in Groningen en Haren vanwege blauwalg.

wijken

Bewoners woontoren Stadswerf oververhit

Bewoners van de woontoren van de Stadswerf hebben een zilveren ventilator aan woningcorporatie Nijestee overhandigd. Ze willen dat Nijestee het jarenlange probleem van veel te hoge temperaturen gaat oplossen.

wijken

Eerder al problemen met onveilige balkons

Het is nog steeds niet duidelijk waardoor een balkon van een woning aan de West-Indischekade afgelopen woensdag kon afbreken. Ook blijken er in de Couperusstraat vorig jaar onveilige balkons afgesloten te zijn.

wijken

P+R Meerstad wordt al goed gebruikt

De P+R Meerstad aan de Driebondsweg is vrijdagochtend officieel geopend. Forensen en andere bezoekers van GroningenĀ  kunnen daar hun auto parkeren en verder met de bus of de fiets naar de stad gaan.

wijken

Kinderdisco in de Tuinwijk

In het buurthuis aan het Tuinpad in de Tuinwijk wordt vrijdagavond een kinderdisco gehouden. Het feest duurt van 18.30 tot 20.30 uur.

wijken

Aanpak problematische jeugdgroepen loopt stroef in Beijum en Lewenborg

“De problematische jeugdgroep Beijum baart ons zorgen”, zo schrijft de het Groningse stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad over een pilotprogramma om problematische jeugdgroepen in de stad aan te pakken.

wijken

“Gekapte bomen leverden gevaarlijke situaties op”

De 150 bomen die in en rond de wijk De Hunze gekapt worden moesten direct weg, omdat ze een gevaar vormen voor de omgeving.

wijken

Oosterstraat wordt steeds groener

De ondernemers van het Oosterkwartier gaan samen met de gemeente de Oosterstraat groener maken. De gemeente heeft de afgelopen twee weken bij 25 ondernemers gevelgroen aangelegd.

wijken

Brandstichtster Kostverloren krijgt celstraf

Zes maanden celstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Dat is de straf die 27-jarige Linda B. opgelegd heeft gekregen voor het stichten van een autobrand in de Groningse wijk Kostverloren. Voor haar betrokkenheid bij drie andere…

F
U
R