Wijken berichten

wijken

Buurtbewoners in actie tegen overlast vrachtwagens

Bewoners van de Plantsoenbuurt zijn de overlast van vrachtwagens van supermarkt Coop zat. Vooral de houding van de gemeente wordt gehekeld. Deze week ondernemen de bewoners actie.

wijken

Muurschildering Dick Nanninga komt in Oosterparkwijk

De muurschildering van de in de Oosterparkwijk geboren voetballer Dick Nanninga komt er. Dat heeft wethouder Roeland van der Schaaf komt er.

wijken

Sloop Stephensonstraat gaat gewoon door

De sloop van de zeventig woningen aan de Stephensonstraat in de Grunobuurt gaat dit jaar gewoon door. Dat zei wethouder Roeland van der Schaaf woensdag tijdens een debat dat was aangevraagd door de SP en…

wijken

Debat over sloop Stephensonstraat

De raadsfracties van de Stadspartij en SP hebben een actualiteitendebat aangevraagd over de situatie rond de Stephensonstraat. De bewoners van de 70 woningen in de straat moeten daar eind deze maand weg zijn.

wijken

Studenten aan de slag met gastvrijheid

Ruim 120 studenten van de opleiding Facility Management van de Hanzehogeschool gaan vanaf deze week aan de slag met gastvrijheid in zes stadswijken.

wijken

“Pinautomaat weg uit angst voor plofkraak”

De pinautomaat aan de Van Lenneplaan in de Wijert verdwijnt binnenkort. Dat meldt Platform de Wijert op de wijkwebsite.

wijken

Selwerd krijgt buurttaxi voor minder validen

Er gaat in Selwerd volgende week een elektrische buurttaxi rijden. Die is speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.

wijken

Vernieuwde Blokker geopend in Vinkhuizen

Blokker heeft donderdag een vestiging geopend aan de Siersteenlaan in Vinkhuizen. Dat is opmerkelijk omdat Blokker de laatste tijd veel filialen in huishoudelijke artikelen heeft gesloten vanwege financiële problemen.

wijken

Wekelijkse warenmarkt in Reitdiephaven geopend

Vanaf woensdagmiddag kunnen inwoners van de wijk Reitdiephaven terecht bij hun eigen warenmarkt. De officiële opening was om 13.30 uur.

wijken

“Plannen Oosterhamrikzone niet goed doordacht”

De gemeente Groningen schiet zichzelf in de voet met de plannen voor de Oosterhamrikzone. Dat stelt het Consumentenplatform Openbaar Vervoer.

wijken

“Meer vuurwerkvrije zones in binnenstad”

De gemeente wil tijdens de komende jaarwisseling meer vuurwerkvrije zones. Gedacht wordt aan de Grote Markt, Vismarkt, Poelestraat, Peperstraat en Gelkingestraat. Aan de zeven zones in de buitenwijken wordt niet getornd.

wijken

Camping Grunobuurt tegen vroegtijdige sloop

Bewoners van de Stephensonstraat openen aanstaande woensdag uit protest een dagcamping aan de Paterswoldseweg in de Grunobuurt.

F
U
R