Wijken berichten

wijken

Twee zebrapaden in de stad hebben verlichting

Twee zebrapaden in de stad hebben dit weekeinde op proef ledlampjes gekregen.

wijken

Inwoners van Meerstad gaan ook hondenbelasting betalen

De bewoners van Meerstad die een hond hebben moeten vanaf 1 januari belasting voor hun viervoeter gaan betalen.

wijken

Zebrapaden krijgen LED verlichting

Verschillende zebrapaden in de stad worden donderdag voorzien van LED verlichting in het wegdek. Het gaat om de oversteek aan de Amkemaheerd en Diamantlaan.

wijken

CDA: méér geld voor veilig verkeer en schone wijken

De raadsfractie van het CDA wil méér geld voor verkeersveiligheid en het schoonhouden van de wijken. Het is op veel plekken vies en er zijn onveilige verkeerssituaties ontstaan.

wijken

Oude Winschoterdiep deels gedempt voor riool

Het Oude Winschoterdiep bij de HL Wicherstraat in de Oosterpoortwijk wordt tijdelijk gedempt voor de aanleg van een riool. Zo kunnen de buizen makkelijker in de grond gelegd worden onder het kanaal. 

wijken

“Oplossing winkelcentrum Paddepoel vóór 1 december”

Wethouder Joost van Keulen wil dat de Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Paddepoel vóór 1 december een oplossing biedt voor het conflict rond de openstelling van winkels op zondag.

wijken

Overwinningsplein getroffen door stroomstoring (update)

De omgeving van het Overwinningsplein had donderdagochtend te maken met een stroomstoring. De storing is ontstaan door de graafwerkzaamheden die daar al weken plaatsvinden. De storing is inmiddels verholpen.

wijken

Parkeeroverlast verplaatst zich snel

Na het invoeren van betaald parkeren in delen van de Oosterparkwijk en de Selwerderwijk, vanaf deze maand, neemt de parkeerdruk in de aangrenzende buurten meteen toe.

wijken

Betaald parkeren in Selwerderwijk uitgesteld

Het invoeren van het betaald parkeren in de Selwerderwijk heeft vertraging opgelopen. Op 2 oktober zou dat in gaan, maar dat is niet gebeurd.

wijken

Rechtbank legt nieuwbouw Pythagoras complex stil

De nieuwbouw op de binnenplaats van het Pythagoras complex aan de Stadhouderslaan ligt voorlopig stil. De rechtbank heeft de bewoners die bezwaar maakten tegen de bouw in het gelijk gesteld en verklaart de ingediende beroepen…

wijken

Nieuwe stichting voor Leutjefestival

De splinternieuwe stichting Leutjefestival gaat het jaarlijkse feest met die naam op 5 mei op het Bernoulliplein nieuw leven inblazen. Het festival ging dit jaar niet door.

wijken

Gemeente verft schilderingen over, leerlingen opnieuw aan de slag

Leerlingen van de Leon van Gelderschool moesten vrijdag opnieuw aan de slag om een fietstunnel in de Friesestraatweg in Vinkhuizen op te fleuren.

F
U
R