Wijken berichten

wijken

SKSG Regenboog begint met babyopvang

Sinds deze week kunnen ouders bij SKSG Regenboog in de Vensterschool aan de Eikenlaan ook terecht voor de opvang van baby’s.

wijken

Folkingestraat twee weken op de schop

De Folkingestraat is sinds maandag op de schop. De straat wordt dusdanig ingericht dat er geen afscheiding meer is tussen fietsers en voetgangers.

wijken

Koeriersterweg uitgebreid met Koeriersterpad

Bewoners van de Koeriersterweg hebben zaterdag de groenstrook die parallel loopt aan de weg opgeknapt. “Geweldig dat er zoveel mensen hun steentje hier aan bijgedragen hebben”.

wijken

Spoorwegovergang bij Helperzoom dicht door riool

De spoorwegovergang en de kruising bij de Helperzoom en de Verlengde Willemstraat zijn vanaf maandag tot en met vrijdag afgesloten voor het autoverkeer.

wijken

“Diftar zorgt voor vieze, smerige wijken”

Het betalen per hoeveelheid afval, het zogeheten Diftar, gaat zorgen voor vieze, smerige wijken met nog meer zwerfafval. Dat zeggen wijkorganisaties uit de Schildersbuurt en Kostverloren.

wijken

Nijestee: compensatie voor bewoners Populierenlaan

Woningcorporatie Nijestee zegt het vervelend te vinden dat diverse bewoners van de Populierenlaan in de wijk Selwerd veel overlast ervaren van de renovatiewerkzaamheden in hun huis.

wijken

“Verkeerssituatie Damsterplein kan beter”

De partij “100% Groningen” wijst het gemeentebestuur op diverse gevaarlijke verkeerssituaties rond het Damsterplein. Zo rijden fietsers daar vaak over de busbaan.

wijken

Wijkvernieuwing in Selwerd is een chaos: “Ik heb al een week geen gas”

De wijkvernieuwing die onlangs gestart is in de wijk Selwerd loopt niet van een leien dakje. Huurders geven aan dat er bij de werkzaamheden veel schade ontstaan is in hun huizen.

wijken

Boomfeestdag: 18 bomen voor Saffierstraat

Aanstaande woensdag wordt de zestigste nationale boomfeestdag gevierd. In Groningen gebeurt dat rond de Saffierstraat.

wijken

Project in Oosterpoortwijk moet stroomverbruik verminderen

In de Oosterpoortwijk begint eind deze maand het “Verbuurzamingsproject”. De gemeente gaat samen met bewoners van de Frederikstraat en Jacobstraat aan de slag om het verbruik van elektriciteit te verminderen.

wijken

Renovatie Van Hasseltschool valt duur uit

De verbouwing van de Simon van Hasseltschool kost veel meer geld dan verwacht. In het gebouw aan de Heesterpoort wordt het WIJ-team Oosterpark gehuisvest, maar het is flink verwaarloosd.

nieuws

Werkateliers over fietsroute

Voor de fietsroute langs het spoor Groningen – Sauwerd gaat de gemeente in gesprek met de buurtbewoners. Er komen daarvoor zogenaamde werkateliers waarin alternatieve routes worden verkend.

F
U
R