Wijken berichten

wijken

CDA: Zwerfvuil groot probleem in de stad

Het CDA komt zaterdag in actie tegen zwerfvuil. Volgens het CDA is dat de grootste ergernis van de Stadjers. De verantwoordelijk wethouder en een groot deel van de raad zou het echter niet als een…

wijken

“Volwaardige sporthal in De Wijert”

De Commissie Behoud Sporthal De Wijert wil een volwaardige sporthal met kantine en tribune, en geen gymzaal annex speelhal. De Commissie bestaat uit bewoners van de Wijert en sporters van de huidige sporthal in de…

wijken

Klagers over dancefeesten Kardinge krijgen ongelijk

Omwonenden van sportcentrum Kardinge met klachten over muziekevenementen hebben van de Raad van State geen gelijk gekregen. Dat blijkt uit een uitspraak van woensdag.

wijken

Koppen van Folkingestraat aangepakt

Het Stadsbestuur heeft plannen gemaakt voor de herinrichting van de koppen van de Folkingestraat. Samen met ondernemers is onderzocht hoe fietsers en voetgangers daar beter samen kunnen gaan.

wijken

Dependance Tamarisk Coendersweg gaat sluiten

De dependance van de christelijke basisschool De Tamarisk aan de Coendersweg gaat na dit schooljaar dicht. De school heeft nog maar 31 leerlingen.

wijken

Boom belandt op dak van woning

Een woning aan de T. Mansholtstraat in de wijk Hoornsemeer is zondagmorgen licht beschadigd door een boom die het loodje legde en deels op het dak terechtkwam.

wijken

Centrale verwarming en isolatie in huizen West-Indischekade

De woningen aan de West-Indischekade worden verbeterd. Dat zegt woningbouwvereniging Lefier. Bewoners klaagden over kou en tocht. Daarom worden de huizen geïsoleerd met onder meer dubbel glas en er komt een centrale verwarming. 

wijken

Uitbreiding hondenlosloopgebied Pioenpark

Met een uitbreiding van het hondenlosloopgebied wordt het voor hondenbezitters aantrekkelijker een rondje te wandelen om de noordelijke vijver in het Pioenpark.

wijken

Eénrichtingsverkeer op het Hoendiep

Vanaf deze woensdag is er éénrichtingsverkeer op het Hoendiep in Hoogkerk.

wijken

Vier portretten oud FC Groningen-spelers onthuld

Op de plek van het voormalig FC Groningen-stadion in de Oosterparkwijk zijn 72 nieuwe sociale huurwoningen van woningcorporatie Nijestee gebouwd. Om dat te vieren werden maandag in de entreehal de portretten van vier oud FC Groningen-spelers…

wijken

Das gespot in natuurgebied De Onlanden

Er is een das gespot in natuurgebied De Onlanden. Dat meldt beheerder Natuurmonumenten op Facebook.

wijken

Pand ABN AMRO grondig aangepakt

Het pand van de ABN AMRO bank aan de Grote Markt ondergaat vanaf volgende week een grondige verbouwing. Het pand naast de Martinitoren wordt van binnen en van buiten aangepakt.

F
U
R