Wijken berichten

wijken

Bouw woon, wijk en zorgcomplex in Beijum van start

Op het terrein van de voormalige zorginstelling Innersdijk aan de Ypemaheerd in Beijum start deze maand de bouw van een nieuw wooncomplex.

wijken

Ruim duizend lopers wandelvierdaagse Hoogkerk

Aan de jaarlijkse wandelvierdaagse deze week in Hoogkerk hebben ruim duizend deelnemers meegelopen.

wijken

Energiefeestje in Paddepoel

In 2016 hebben 35 huishoudens in Paddepoel-Noord met hulp van Paddepoel Energiek 44 energiebesparingsmaatregelen laten uitvoeren. Daarbij waren zonnepanelen en vloer- en spouwisolatie favoriet. Tijd voor een feestje.

wijken

“Veel inbraken in Oosterparkwijk”

Woningbouwvereniging Nijestee waarschuwt de huurders in de Oosterparkwijk voor inbraken.

wijken

Verlichting voetbalveldje Beijum feestelijk geopend

De komst van de verlichting bij een voetbalveldje aan de Nijensteinheerd in Beijum werd afgelopen zaterdag met een voetbaltoernooitje gevierd.

wijken

Bijenhotel in kinderwerktuin Paddepoel

De kinderwerktuin Paddepoel neemt donderdag een hotel voor bijen en andere insecten in gebruik. Het onderkomen is gebouwd door 200 schoolkinderen, tijdens hun lessen in de kinderwerktuin.

wijken

Strand Oosterhamrikkanaal groeit flink

Het Stadsstrand aan het Oosterhamrikkanaal, tegenover de Singelweg, wordt dubbel zo groot als vorig jaar. Er komt 300 kuub zand bij, waardoor het strand zo’n 80 bij 12 meter wordt.

wijken

Hond valt koeien aan bij Zilvermeer

Een hond heeft afgelopen zaterdag koeien gebeten naast het Zilvermeer bij Kardinge. De koeien hebben kalfjes en Natuurmonumenten vraagt zich af of het nog wel een veilige plek is.

nieuws

Snelcursus geveltuinbeplanting Plantsoenbuurt

Voor bewoners van de toch al zo groene Plantsoenbuurt komt er een snelcursus geveltuinbeplanting.

wijken

Veel bezwaren tegen woontoren Reitdiephaven

Het stadsbestuur meldt dat er veel bezwaren zijn gekomen tegen de bouw van een hoge woontoren op de Festivallocatie in Reitdiephaven.

wijken

Start nieuwe woonwijk en aanleg recreatiegebied bij Meerstad

Het officiële startsein van de bouw van Tersluis, de nieuwe wijk in Meerstad is donderdagmiddag gegeven. Er werd overigens al enige tijd gebouwd. Er was muziek bij de starthandeling en ook de toekomstige bewoners kregen…

wijken

Grote Appelstraat groen en autoluw gemaakt

Bewoners van de Grote Appelstraat in de Hortusbuurt brengen zaterdag bloeiende beplanting aan in de nieuwe plantenbakken in hun straat. Het maakt deel uit van de herinrichting van de straat tot leefstraat.

F
U
R