Trompbrug weer terug op zijn plek gehesen

wijken
Foto's: Herman Grimme

De Trompbrug is weer terug op zijn plek gehesen. Dit gebeurde maandagmiddag, na een uitgebreide opknapbeurt die bijna vijf maanden heeft geduurd.

De brug was vanwege groot onderhoud sinds 3 oktober vorig jaar buiten gebruik. De brug was weggetakeld en naar een haven verscheept. Daar werden de houten vloer, het brughoofd en de leuningen aangepakt. Ook werd het brugdek vervangen en werd de elektronica vernieuwd.

Langer dan verwacht

De renovatie duurde langer dan eerst was ingeschat. De brug zou eerst eind december worden teruggeplaatst, maar door een tekort aan materiaal om de brug veilig te kunnen plaatsen is dit met twee maanden uitgesteld. Vanmiddag werd alles weer op zijn plek gehesen, waarbij voorbijganger Herman Grimme een aantal foto’s heeft gemaakt.

De komende dagen zal de brug verder worden afgemonteerd. Naar verwachting is de brug vanaf donderdag weer voor iedereen te gebruiken.

Trompbrug weer op zijn plek gehesen, foto door Herman Grimme
Foto: Herman Grimme
Trompbrug weer op zijn plek gehesen, foto door Herman Grimme
Foto: Herman Grimme