Bevrijdingsfestival maakt nieuwe indeling bekend

wijken
Nieuwe indeling van het Bevrijdingsfestival. Afbeelding: Bevrijdingsfestival Groningen

De indeling van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark zal dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

Alle podia worden verplaatst naar de westkant van het park. Hierdoor hoopt de organisatie minder geluidsoverlast te veroorzaken voor omwonenden. Ook wil de organisatie de toeloop over de Concourslaan verminderen. Door de nieuwe indeling moet het voor bezoekers logischer zijn om de ingangen bij de woonboulevard Vesta en de tunnel nabij MartiniPlaza te gebruiken.
Alleen de locatie van de Main Stage en Sena Performers Stage op de Drafbaan blijven hetzelfde, alle andere podia krijgen een andere plek. Ook nieuw dit jaar is dat er uitsluitend met PIN betaald kan worden op het festival.

Het Bevrijdingsfestival vindt op 5 mei plaats in het Stadspark. OOG is met een glazen huis live aanwezig op de Local Heroes Stage.

Deel dit artikel:

  1. Midden in het voorjaar, in de bloei en broedtijd, laat de stad Groningen ten behoeve van de vrijheid 150.000 mensen, in deels beschonken en stonede staat, los in een van de mooiste natuurgebieden van de stad. Hoezo Groningen groen en duurzaam? Ik mag hopen dat dat een pittig debat in de gemeenteraad gaat opleveren met als conclusie: eens maar nooit meer.

      1. We hebben Jan Evert Scholten zijn wens te respecteren. Het stadspark was zijn nalatenschap als cadeautje voor zijn volk. de Grunnegers. Voor de luwte! Niet om het stadspark te verbrassen aan een aantal opgeschoten jongeren/studenten. Kijk naar het Noorderplantsoen hoe verschrikkelijk dit plantsoentje gesloopt is.

    1. Gezien de kosten van een biertje, en de lange rijen van voorgaande jaren denk ik dat er wel een aardige ploeg schoonmakers ingezet kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *