Basketbalclubs BVG en Scylla luiden de noodklok

Meer dan 500 (jeugd)leden zien hun basketbaltoekomst verloren gaan, als de gemeente niet terugkomt van hun plannen voor het nieuwe seizoen. Dat stellen de voorzitters van BVG en BV Scylla.

De clubs geven al drie jaar lang bij de gemeente te kennen dat er een nijpend tekort aan trainingsaccommodatie is. Dat wordt door de sluiting van het Corpushuis alleen maar groter. Nu het Corpushuis gesloten is, verliezen de beide verenigingen hun thuisbasis en is de toekomst onzeker.

De clubs kregen de garantie dat er voldoende trainingsruimte zou zijn voor het komende seizoen, door het project ‘Beter Benutten’. Afgelopen dinsdag werd duidelijk dat die toezeggingen niet kunnen worden nagekomen. Voor 35 trainingsuren is geen ruimte en de helft van de wedstrijduren wordt geschrapt. “De clubs kunnen geen kant op en worden uiteengedreven naar kleine afgelegen gymzaaltjes, verspreid over de hele stad,” aldus de beide voorzitters.