Oranjebuurt zingt onder de kerstboom: “Prachtige traditie”

wijken
Foto: twitter.com/Oranjebuurt

Het is een traditie die al jarenlang bestaat in de Oranjebuurt: op de laatste zondag voor Kerstmis liedjes zingen onder de kerstboom op het Nassauplein. De editie van dit jaar trok flink wat belangstelling.

De weersomstandigheden gooiden zondag echter roet in het eten waardoor er niet op het Nassauplein werd gezongen maar in de Buurthuiskamer aan de Wilhelminakade. “We organiseren dit al jaren op rij”, vertelt de buurtvereniging. “Onder de kerstboom met live-kerstmuziek van Kooranje, glühwein, warme chocolademelk, vuurkorven en gezelligheid. Dat het de hele dag zou regenen had niemand voorzien. Om het toch door te laten gaan werd uitgeweken naar de onlangs geopende Buurthuiskamer die voor de gelegenheid sfeervol was ingericht.

En gezellig werd het. “De huiskamer was helemaal vol. Eigenlijk kon er niemand meer bij”, laat de organisatie tevreden weten.”