Het Noorderplantsoen: vier seizoenen in vijftien seconden

wijken
Still uit de timelapse van Jacco van der Zwan

In vijftien seconden bekijken hoe het Noorderplantsoen door de vier seizoenen wandelt. Op Twitter circuleert sinds zaterdag een timelapse die dat precies laat zien.

De maker van de timelapse is Jacco van der Zwan. Dit jaar trok hij er iedere dag met zijn fotocamera op uit om in het Noorderplantsoen een foto te maken. Altijd vanaf dezelfde plek met de muziekkoepel op de achtergrond. In het begin van het filmpje oogt het plantsoen herfstig. Daarna worden al snel de koude februari-dagen zichtbaar, om via het voorjaar en de warme zomer weer terug in de herfst te belanden.

“Knap dat dit gelukt is zonder ook maar iemand op de foto’s te zien. Het Noorderplantsoen is namelijk een hartstikke druk park”, schrijft Frea op Twitter. “Mooi om te zien, geweldig gedaan”, voegt Arjan toe.

De timelapse die Jacco maakte is hier te zien: