Prima start Donar krijgt geen vervolg

Donar heeft zaterdagmiddag in Amsterdam gewonnen van de nummer 8 van de competitie, Apollo. Na het eerste kwart (4-24!) leek een monsterzege in de maak, maar het verschil werd uiteindelijk slechts 14 punten: 58-72.

In de beginfase van de wedstrijd walsten de Groningers over de Amsterdammers heen. Mede door 4 geraakte driepuntsschoten uit 5 pogingen kwam Donar tot een run van maar liefst 0-21, van 4-8 naar 4-29. Daarna stokte de productie wat, en in de laatste minuten voor rust schoot Apollo nu zelf 4 driepunters raak. De ruststand was 21-43.

Donar kende een matig derde kwart, waarin alleen Thomas Koenis (6 punten) en Grant Sitton (5 punten) tot scoren kwamen, terwijl de Amsterdammers steeds dichterbij kwamen, zelfs tot op 9 punten (36-45). Apollo liet ook nog eens veel punten liggen aan de vrijeworplijn: in de hele wedstrijd waren slechts 6 van de 17 schoten raak. Aan het eind van het kwart was het verschil toch weer wat groter: 41-55. In het laatste kwart bleef het verschil 14 punten.

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson met 20 punten en Thomas Koenis met 12 punten. Bij Apollo was oud-Donarspeler Dimeo van der Horst topscorer met 17 punten.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 34 punten uit 24 wedstrijden.