Chris Garrit nieuwe Nachtburgemeester Groningen

Chris Garrit is maandagavond gekozen tot de nieuwe Nachtburgemeester van Groningen. Garrit volgt daarmee de 73-jarige Henk Leupen op die met pensioen gaat.

Deze zomer maakte Leupen, beter bekend als Henky Terrasstoel, bekend dat hij na negen jaar Nachtburgemeester geweest te zijn, het welletjes vond. Om het belang van de Nachtburgemeester te onderstrepen werd het plan opgevat om door middel van een verkiezing een nieuwe burgemeester te zoeken.

Dat leverde uiteindelijk vijf kandidaten op. In Huize Maas bepaalden maandagavond het aanwezige publiek samen met een vakjury, onder leiding van burgemeester Peter Rehwinkel, wie de nieuwe nachtburgemeester werd.

Uit de vijf kandidaten vond men Garrit het meest geschikt. Garrit wil de komende twee jaar proberen om het aantal creatieve broedplaatsen te bevorderen. Zo wil hij onder andere leegstand slim gebruiken. Daarnaast wil hij dat het voor de horeca makkelijker moet worden om muziek, theater en andere kunst te programmeren. Bovendien wil hij zich inzetten voor het zichtbaar maken van nachtelijke problemen, en daar ook iets aan doen. Zo liet de kersverse Nachtburgemeester tijdens de avond weten dat hij een zogenaamde Nachtwacht in wil stellen, in samenwerking met onder andere Bert Hadders, Rebecca Krüders en Hubert Nauta.

Garrit mag de komende twee jaar de titel voeren. Daarna zal een nieuwe Nachtburgemeester aangewezen worden.