Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

nieuws
Foto: Julia Borysewicz from FreeImages

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog, verwacht weerman Johan Kamphuis. Het is zwoel bij 24 of 25 graden en de wind uit het oosten is matig, kracht 3 tot 4. In de nacht volgen enkele regen- en onweersbuien.

Woensdag is het onstabiel met geregeld buiige regen en kans op een slag onweer. Met 18 graden is het een stuk koeler. De wind draait van het zuidoosten naar het zuidwesten en neemt toe naar matig of vrij krachtig, windkracht 3 tot 4.

Donderdag is er af en toe zon en valt er een enkele bui bij 19 graden. Vrijdag is er meer zon en wordt het met 21 tot 23 graden ook weer warmer. Het blijft tot de avond droog.

Zaterdag en mogelijk ook zondag blijft het warm lenteweer met temperaturen tussen 23 en 24 graden. Er zijn flinke perioden met zon en de kans op een bui, hoewel aanwezig, is klein.