Groningse kaatsters niet in de prijzen op Dames PC Weidum

sport
Foto: nijekriich.nl

Het is de Groningse kaatsters Sanne Velsma, Marie-Jetske Lettinga en Margriet Bakker niet gelukt om een prijs te bemachtigen op de dames PC in Weidum, de belangrijkste kaatswedstrijd voor vrouwen.

Op de 35ste PC, georganiseerd door kaatsvereniging Nije Kriich in Weidum, nam Velsma het samen met haar maten Anna-Lynn Wijbenga en Idske Zijlstra in de eerste omloop op tegen het partuur van Margriet Koelmans. Koelmans won met 5-1 en 6-4. De Stadse Marie-Jetske Lettinga nam het samen met Joutsen Okkema en Marije van der Meer op tegen het trio Evelien Westra. Westra was sterker en won met 5-4 en 6-4.

De derde Groningse kaatster, Margriet Bakker, had meer succes. Met haar partuur Joukje Kuperus en Renske Terwisscha van Scheltinga kwam ze in de eerste omloop het partuur van Afke Kuipers tegen. Bakker won in een spannende wedstrijd met 5-5 en 6-2. Dit betekende dat Bakker doorging naar de tweede omloop waarin ze het op moesten nemen tegen Lisette Wagenaar. Voor Wagenaar en haar maten werd het een makkelijke partij: 5-1 en 6-0.

De vrije formatie wedstrijd in Weidum werd uiteindelijk gewonnen door het op voorhand al favoriete partuur van Margriet Koelmans, Leonie van der Graaf en Fenna Zeinstra. Laatstgenoemde werd met negen punten uitgeroepen tot Koningin.