nieuws

Komende dagen wisselende perioden met zon, wolken en (onweers)buien

nieuws

Bewoners Stadsweg in Ten Boer krijgen compensatie voor ongelijkheid: “Het is nauwelijks te bevatten”

Bewoners van de Stadsweg in Ten Boer krijgen per huishouden een vergoeding voor volledige verduurzaming van woningen. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vijlbrief (D66) donderdag in een reactie op Kamervragen van Sandra Beckerman (SP) en Julian…

nieuws

Provinciale Staten geeft rondleiding en inkijkje Statenvergadering

Wie graag wil zien hoe een vergadering bij Provinciale Staten verloopt, kan de komende maanden op een woensdagochtend meekijken als ‘Gast van de Staten.’

nieuws

Groningen Bereikbaar: “Verkeer is stabiel, maar het blijft druk”

De afgelopen week liep het verkeer nog regelmatig vast in de stad, maar niet meer dan voorgaande weken. De drukte concentreert zich vooral op de Stationsweg, de Paterswoldseweg, het Emmaviaduct, de Hereweg en de Helperzoomtunnel.

nieuws

Beestjes spotten bij Hortus Haren om belang natuur te benadrukken

Wetenschappers maken zich zorgen over het versnelde uitsterven van planten en diersoorten wereldwijd.

nieuws

Politie bezoekt middelbare scholen om leerlingen voor te lichten over sexting en sextortion

Deze week staat de politie op verschillende plekken in de stad met een escapebusje en een gamebusje. Het doel is dichter bij de jeugd te komen en ze voor te lichten over sexting en sextortion.

nieuws

Onweersbuien en hagel, KNMI kondigt code geel af

Er trekken vanaf vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag onweersbuien over Groningen. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd.

nieuws

Martini Ziekenhuis houdt zaterdag 8 juni Open Dag

De 4500 medewerkers van het Martini Ziekenhuis geven zaterdag 8 juni een kijkje achter de schermen van hun werk.

nieuws

Gokbedrijf in de fout: Groninger krijgt bijna ton terug

Een inwoner van Groningen die bij gokbedrijf Unibet 93 duizend euro verloor, krijgt het volledige bedrag terug. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald.

nieuws

Groninger Museum genomineerd vanwege Kinderbiënnale

De Kinderbiënnale van het Groninger Museum is genomineerd voor de Children in Museums Award 2024. Deze internationale prijs is voor musea die zich inzetten om kinderen te betrekken bij kunst en cultuur.

nieuws

Nijestee en Straatboer helpen huurders Vinkhuizen met vergroenen van tuin

In Vinkhuizen gaat vanaf deze week de schop de grond in en gaan de tegels eruit. Het betreft een samenwerking tussen woningcorporatie Nijestee en de stichting Straatboer.

nieuws

Zware regenval en hoogwater: Half jaar vertraging voor trein naar Leer

Het is pas halverwege volgend jaar weer mogelijk om met de trein van Groningen naar het Duitse Leer te reizen. Dit vanwege grote vertragingen bij de vernieuwing van het traject in Duitsland.

nieuws

Museum aan de A presenteert Boobie- en vaginapillows en conceptuele piemelkunst

Groningen kleurt een jaar lang roze tijdens Queer Year 2024. Daarom heeft Lola Lasagna, als tijdelijk directrice van Museum aan de A, van 16 t/m 23 juni een bijzonder programma samengesteld.

nieuws

Martini Ziekenhuis: ‘Financiële positie verder onder druk’

In 2023 kwam de toegankelijkheid van zorg en de financiële positie van het Martini Ziekenhuis verder onder druk te staan. Dat blijkt uit het jaarverslag. Het jaar eindigde met een gering positief resultaat van 0,9…

oogochtendshow

Navigators organiseert gratis diner op de Vismarkt: ‘’We willen de mensen een gezellige avond geven.’’

Studentenvereniging Navigators transformeert de Vismarkt in een openlucht restaurant. Komende maandag gaat het gebeuren. En goed nieuws, er zijn nog plekken! 

nieuws

Provincie: jaarrekening 2023 geeft geen rooskleurig beeld

Het netto resultaat van de provincie Groningen over afgelopen jaar bedraagt 200 duizend euro. Op een begroting van 660 miljoen euro is dit verwaarloosbaar. Toch is de provincie niet optimistisch.

F
U
R