Premier Rutte in provincie Groningen voor werkbezoek Nij Begun

Demissionair minister-president Mark Rutte bezocht woensdag de provincie voor een werkbezoek over de economische agenda Nij Begun. In de middag bezocht hij ook het Avebe innovatiecentrum op de Zernike Campus.

Nij Begun is een breed pakket met maatregelen voor schadeherstel en de versterking van een sociaal en economisch perspectief voor Groningen. Het doel van de agenda is om Groningen en Noord-Drenthe de komende 30 jaar aantrekkelijk te maken voor werk, studeren en investeren.

Rutte bezocht woensdagochtend Loppersum om in gesprek te gaan met MKB-ondernemers over hun toekomst. Daarna ging hij naar de Campus Eemsdelta in Appingedam, een school met zo’n 1.700 leerlingen. Het bezoek eindigde op de Zernike Campus bij het innovatiecentrum Avebe.

“Het was een divers bezoek”, zegt Rutte. “Het gaat natuurlijk over de schadeherstel, zoals in Loppersum, maar ook over het sociale en economische traject. Bedrijven als Avebe zijn echt high tech: Nederland op z’n best. We lopen voorop met innovaties en dat hebben we ook nodig om de landbouwproblemen op te lossen voor de toekomst.”