Museum aan de A presenteert Boobie- en vaginapillows en conceptuele piemelkunst

nieuws
Foto: Joost Nuyten

Groningen kleurt een jaar lang roze tijdens Queer Year 2024. Daarom heeft Lola Lasagna, als tijdelijk directrice van Museum aan de A, van 16 t/m 23 juni een bijzonder programma samengesteld.

Lola Lasagna is het alter ego van textielkunstenaar Jurjen Galema (32) die zijn plek vond in de Groninger gay- en dragscene. Jurjen maakt textielsculpturen, vaak vervreemdende knuffels, waarmee hij op zoek gaat naar het contrast van afstoten en aantrekken. Met Lola’s Lucky Bingo wil hij bijdragen aan de acceptatie van dragqueens, en met zijn textielcreaties hoopt hij ook kunst meer toegankelijk te maken.

Op zondag 16 juni trapt Lola af met Lola’s Lucky Bingo! De hoofdprijs is een penis bodypillow? Naast dit handgemaakte werk zijn er ook onder meer boobie- en vaginapillows en conceptuele piemelkunst andere prijzen te winnen, gemaakt door Jurjen Galema. Verder zijn er die dag gastoptreden van Polly Darton en Levi’s 501 Jameson uit Zircus Zorry Zaloon.

Het gastoptreden is een voorproefje van de circusvoorstelling Zircus Zorrie Zaloon. Studenten van de Rainbow Community van Kunst en Multimedia Noorderpoort staan hiermee van dinsdag 18 juni t/m vrijdag 21 juni op het Suikerunieterrein.