2022: Haren Doet blikt terug op een bewogen jaar

nieuws
Gemaakt door Heleanne Prins

Terwijl in Haren lange rijen staan voor de oliebollenkraam, Kijkt Haren Doet terug op 2022. In het jaaroverzicht wordt er teruggeblikt op het laatste nieuws. In de uitzending hebben we veel onderwerpen besproken, maar dat is niet alles. Wat zijn nog meer hoogtepunten van dit jaar?

”Senioren met een beperking in contact brengen met zaken die het leven gemakkelijker kunnen maken”. Dat was  het doel wat Jan van der Meulen met de markt Haren Helpt Haren wilde bereiken. De Markt was 28 mei op het Raadhuisplein en werd mede georganiseerd door Boomker Boeken en Ondernemend Haren.

Het Nesciohotel in Haren kreeg extra bezoekers. 89 vluchtelingen uit Ter Apel hebben een nacht doorgebracht op de opvanglocatie voor de Oekraïense vluchtelingen. Vrijwilligers hebben er alles gedaan om ze goed op te vangen.  

Er is gestart met een onafhankelijke ontmoetingsplek voor ouderen in het Clockhuys. Het idee kwam van Stichting Clockhuysplein.  Samen met Zorg Innovatie Forum wilde  ze ervoor zorgen dat ouderen elkaar kunnen ontmoeten in het Clockhuys.

Dit jaar was de 2e editie van het Kinderfestival in de Hortus Haren. Op zaterdag 3 september werden er weer verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen uit Haren. Het evenement was helemaal uitverkocht.

De Ontmoetingskerk heeft 400 kerstpakketten ingezameld voor Gea’s Weggeefwinkel. Het was een succesvolle actie. De pakketten gaan naar mensen die het goed kunnen gebruiken.

We kijken terug op een bewogen jaar en wensen iedereen een goed 2023. Volgend jaar zijn we weer terug met meer nieuws uit Haren. Jaaroverzicht gemist? Luister hieronder de uitzending terug .