Vierhonderd kerstpakketten van Ontmoetingskerk voor klanten weggeefwinkel

nieuws

Bij de Ontmoetingskerk in Haren is men erin geslaagd: er gaan vierhonderd kerstpakketten naar klanten van Gea’s Weggeefwinkel in de stad.

Twee weken geleden belden Kevin van der Laan en Heleanne Prins in het radioprogramma Haren Doet op OOG Radio met Ineke van der Leij, die voor de kerk de inzamelingsactie coördineerde. Toen deed zij een oproep om spullen naar de Ontmoetingskerk te brengen en waren de eerste spullen al binnengekomen. Hoewel het spannend werd om de vierhonderd pakketten vol te krijgen, is het uiteindelijk gelukt.

“Ik zei al tegen Gea dat het er ook wel driehonderd zouden kunnen worden”, zei Van der Leij zaterdag op OOG Radio. “We hadden een lijst van dertig producten. Ik denk dat er zo’n honderd tot honderdvijftig stuks van alle spullen gebracht is, maar met donaties hebben we de rest bij kunnen kopen.” Ook werd een deel van de kosten opgebracht met de inzameling van oud ijzer. “Dat heeft ongeveer 400 euro opgebracht.”

Zaterdagmiddag gingen vrijwilligers inpakken, met hulp van Gea van de weggeefwinkel zelf. “Zodra we klaar zijn gaan we met de grote bus van Gea en onze eigen auto’s naar de winkel, waar zij de pakketten komende week uit kan delen”, aldus een trotse Van der Leij.

Het is nu aan Gea om de pakketten op de goede plaats te krijgen. Eerder zei Van der Leij al dat zij degene is die goed in beeld heeft wie de pakketten goed kunnen gebruiken.