Markt ”Haren Helpt Haren” moet drempel voor hulp vragen verlagen

nieuws
Foto: stevepb via Pixabay.com

”Senioren met een beperking in contact brengen met zaken die het leven gemakkelijker kunnen maken”. Dat is het doel wat Jan van der Meulen met de markt Haren Helpt Haren wil bereiken. De markt is op 28 mei tussen 11:00 uur en 16:00 uur en wordt georganiseerd door Harenaar Jan van der Meulen, Boekhandel Boomker en Ondernemend Haren. 

Jan van der Meulen is al jaren betrokken bij het maatjeswerk van Humanitas (voorheen Torion). Hier heeft hij geleerd dat er veel mensen hulp nodig hebben om het leven aangenamer te maken vertelt hij in het radioprogramma Haren Doet. Zelf is hij ook slechtziend. Maar hij redt zich prima. Dit bracht hem onder andere ook op het idee om deze markt te organiseren. Mensen durven volgens Jan niet uit te komen voor hun beperking. ”Het is jammer dat de angst voor hulp vragen groter is dan naar gewoon doen wat belangrijk is voor jezelf”. Als mensen niet kenbaar maken dat ze hulp nodig hebben, dan krijgen ze dit ook niet.

Op de markt presenteren zich 15 organisaties die senioren ondersteunen bij het dagelijks leven. Onder andere Boomker, Huis voor De Sport en Seniorenweb zijn aanwezig. Daarnaast staan er ook Syrische en Afrikaanse statushouders op de markt met heerlijke hapjes. Jan vertelt dat er altijd nog organisaties bij kunnen. Aanmelden kan door te bellen naar 050 5350806 of een mail te sturen naar vdmeulen42@gmail.com.

Luister hieronder het volledige interview