Toch derde subsidieronde Snelloket cultuur ondanks afschaffing coronamaatregelen

nieuws
Foto: Miles Pfefferle from FreeImages

Hoewel de coronamaatregelen (voorlopig) verleden tijd zijn en kunstenaars, acteurs, musici en dansers weer volledig aan de slag kunnen, heeft de provincie Groningen besloten om toch een derde subsidieronde in te stellen binnen het Snelloket Cultuur. Dat maakt de provincie Groningen dinsdagmiddag bekend.

De provincie kiest ervoor om een derde subsidieronde te houden, omdat het publiek de cultuursector nog niet weer in even groten getale weet te vinden als voor de pandemie. De provincie hoopt dan ook dat het geld voor kleinschalige projecten een steuntje in de rug gaat zijn voor de makers, zodat zij weer aan de slag durven en daarmee het publiek weer aanzwengelen om de culturele activiteiten te bezoeken.

Net als tijdens de eerste subsidieronde is het geld bedoeld voor projecten met een duidelijk eindresultaat. Denk aan een live-uitvoering of een presentatie voor publiek in de provincie Groningen. Dit eindevenement voor publiek moet worden opgevoerd tussen 30 mei en 31 december 2022, tenzij de dan geldende coronamaatregelen dit onmogelijk maken. Het subsidiepercentage hangt samen met de projectbegroting en bedraagt maximaal 2.500 euro voor kleinere projecten en maximaal 5.000 euro voor grotere projecten.

De subsidie kan vanaf 30 mei 2022 om 12.00 uur worden aangevraagd. Vorige rondes waren binnen enkele uren ‘uitverkocht’. Het advies is dan ook om er bij interesse snel bij te zijn. Aanvragers die deze subsidie in eerdere rondes hebben ontvangen komen nu niet opnieuw hiervoor in aanmerking. Meer informatie is te vinden op deze website.

Deel dit artikel: