Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

nieuws
Het Julianaplein vanuit de lucht op 4 april - Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht. Voor hen betekent het een nacht vol werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en het Julianaplein, omdat Operatie Ring-Zuid een nieuwe ‘fase’ ingaat vanaf zaterdagochtend.

Zaterdagochtend moet de nieuwe verbinding van Drachten naar Assen op het Julianaplein open zijn. Vanaf dat moment wordt er een week lang gewerkt aan de verbindingsboog van Assen naar Drachten. Tijdens Koningsnacht – de nacht van 26 april op 27 april – wordt de verkeerssituatie omgezet en zijn er meerdere afsluitingen op en rond het Julianaplein. De A7 van Hoogkerk naar Groningen, de A28 van Groningen-Zuid naar het Julianaplein en een groot deel van de zuidelijke ringweg is afgesloten.

Op de kaart hieronder zie je wat er allemaal dicht is tijdens Koningsnacht:

Kaart via Groningen Bereikbaar

De week na Koningsnacht gaat ‘fase 3’ van Operatie Ring-Zuid van start. Die duurt een week, tot maandag 6 mei. Tijdens deze fase is een groot deel van het Julianaplein dicht: tijdens de meivakantie is alleen de aansluiting van Drachten naar Assen open.

Maandag 6 mei begint ‘fase 4’ en verandert de situatie opnieuw. Ook dan is een ‘omzetweekend’ nodig. Dit gebeurt in het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 mei.