Arriva zet zondag extra treinstellen in tussen Groningen en Leeuwarden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Vervoersbedrijf Arriva zet zondag extra treinstellen in tussen Groningen en Leeuwarden. Door werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Meppel is het erg druk in de treinen richting Friesland.

Veel reizigers zijn genoodzaakt om via Leeuwarden te reizen omdat het treinvervangend busvervoer tussen Groningen en Meppel maar in beperkte mate beschikbaar is. Afgelopen week leidde dit al tot diverse problemen. Vanwege het omreizen zitten de treinen richting Friesland flink vol. Vanaf zondag gaat Arriva daarom extra treinstellen inzetten waardoor treinen langer worden gemaakt.

De dienstregeling verandert zondag niet. Arriva rijdt volgens een weekenddienstregeling. Dit betekent dat er ieder uur een stoptrein en een sneltrein rijden. De werkzaamheden tussen Groningen en Meppel duren nog tot en met 23 mei. Arriva wil de komende dagen in gesprek met de NS hoe de situatie de komende dagen aangepakt moet worden. De NS wijt de problemen aan een te hoog ziekteverzuim. Volgens het bedrijf zijn er genoeg bussen die ingezet kunnen worden voor het treinvervangend vervoer, maar zijn er te weinig chauffeurs.

Deel dit artikel: