Treinverkeer verstoord tussen Groningen en Zwolle door dodelijke aanrijding (update)

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een aanrijding tussen een fietser en een trein heeft er donderdagavond voor gezorgd dat er geen direct treinverkeer mogelijk is tussen Groningen en Zwolle. De 18-jarige fietser kwam hierbij om het leven.

De aanrijding vond rond 22.00 uur plaats tussen Hoogeveen en Beilen, ter hoogte van een spoorwegovergang bij Fluitenberg. De fietser, een 18-jarige jongen uit de gemeente Hoogeveen, overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident en gaat uit van een ongeluk.

De NS zag zich genoodzaakt het treinverkeer op dit traject stil te leggen en de dienstregeling aan te passen. Volgens de treinvervoerder gaat de verstoring in het treinverkeer tot ongeveer 02.00 uur duren. Tot die tijd moeten treinreizigers rekening houden met extra reistijd. De NS heeft bussen ingezet.

Deel dit artikel: