“Provincie moet inzetten op oplossen probleem N33 en Wunderline”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Het financiële probleem dat dinsdagavond ontstaan is rond de realisatie van de verdubbeling van de N33 en het project Wunderline moet zo snel mogelijk worden opgelost. Dat is de reactie van de ChristenUnie op het akkoord rond Aanpak Ring Zuid.

Gedeputeerde Fleur Gräper (D66) van Verkeer maakte bekend dat de realisatie van de vernieuwde zuidelijke ringweg 94 miljoen euro inclusief btw gaat kosten. Dit bedrag wordt gehaald uit de RSP-pot en gaat ten koste van de verdubbeling van de N33 en het project Wunderline. “Laat ik beginnen door te zeggen dat we als fractie opgelucht zijn dat er nu eindelijk duidelijkheid is”, zegt fractievoorzitter Frederic Geijtenbeek van de ChristenUnie. “Het is ook mooi nieuws dat de spoorlijn naar Stadskanaal doorgang kan vinden.”

“Maar met deze oplossing is er natuurlijk wel meteen een nieuw probleem voor de Wunderline en de N33. Wij als fractie vinden dat het provinciebestuur zich nu net zo volhardend moet gaan inzetten om dit probleem op te lossen als ze heeft gedaan bij de ringweg.” Wat betreft de raanpak zuidelijke ringweg heeft Geijtenbeek goede hoop. “Combinatie Herepoort en Aanpak Ring Zuid zitten nu op één lijn. Wat ons betreft doen ze er alles aan om dat ook zo te houden. Dat zijn ze Groningen ook verschuldigd.”