Geld voor cultuur en voetbal

De gemeente Groningen ondersteunt de door corona getroffen instellingen in de stad. Dat is nodig omdat de instellingen veel inkomsten uit de horeca, kaartverkoop en verhuur missen.

Er is 1,4 miljoen euro beschikbaar voor regionale instellingen als SPOT, Forum Groningen, Groninger Museum, Vera, Simplon en Grand Theatre. Zij worden ook door het Rijk gecompenseerd, met als voorwaarde dat de gemeente 50 procent medefinanciert. Verder wordt 250 duizend euro beschikbaar gesteld voor lokale en kleinere culturele instellingen die meerjarig door de gemeente worden gesubsidieerd, maar niet in aanmerking komen voor steun van het Rijk.

Ook FC Groningen krijgt van de gemeente een jaar uitstel van betaling aan stadionhuur. De club deed enkele weken geleden al een verzoek tot uitstel van betaling, omdat ook de FC is getroffen door de maatregelen.

Deel dit artikel: