Binnenvaartschip kan botsing met Oostersluis ternauwernood voorkomen

nieuws
Foto: Serassot, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1928821

De kapitein van een binnenvaartschip heeft zondagochtend ternauwernood kunnen voorkomen dat zijn schip tegen de sluitende sluisdeuren van de Oostersluis is gebotst. Dat blijkt uit beelden van de website webcam-oostersluis.nl.

Het incident gebeurde rond 11.40 uur. Uit de beelden blijkt dat een binnenvaartschip toestemming krijgt om de sluis binnen te varen. Een tweede, achteropkomend, binnenvaartschip wil dit voorbeeld volgen. Terwijl het op de sluis afstevent beginnen de sluisdeuren en ook de brug te sluiten. De kapitein voert hierop een noodstop uit waardoor het schip vlak voor de sluisdeuren tot stilstand komt.

De bediening van de Oostersluis geschiedt vanuit de verkeersleidingspost bij de Oostersluis. Daar heeft men op dat moment ook in de gaten dat er iets mis gaat. Uit de beelden blijkt dat direct daarop de sluisdeuren en de brug weer open gaan. Het binnenvaartschip kan daarop alsnog de sluis binnenvaren.

Hoe het precies mis heeft kunnen gaan is op dit moment nog onbekend.

De beelden van de bijna-aanvaring zijn hier te bekijken: