Verdeeldheid over vuurwerkverbod in Groningen

Er is verdeeldheid over het vuurwerkverbod in de gemeente Groningen. Enkele partijen willen een totaalverbod op vuurwerk, andere fracties zijn terughoudend.

GroenLinks, de Partij voor de Dieren en Student & Stad willen een totaalverbod op vuurwerk in de gemeente Groningen. Zij hebben daarover schriftelijke vragen gesteldheid. 100% Groningen wil vuurwerkshows stimuleren en de PvdA wil eerst onderzoeken of een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen genoeg is om de problemen op te lossen. Ook vraagt de PvdA zich af of een gemeentelijk verbod nut heeft als dit landelijk nog niet geldt.

De discussie is extra op gang gekomen doordat Rotterdam het afsteken van vuurwerk wil verbieden. De Groninger burgemeester Koen Schuiling sprak zich eerder uit voor een gedeeltelijk vuurwerkverbod.

Deel dit artikel:

 1. Laat student en stad zich maar richten op de overlast die de studenten veroorzaken het gehele jaar door , ik durf overigens te wedden dat Jullian van de PvdA nog nooit ‘das kapital’ van Karl Marx heeft gelezen.

 2. -Moet je dan das Kapital (denk aan de hoofdletters) gelezen hebben om de PVDA te vertegenwoordigen?
  -Waarom zou je ‘wedden’ om iets als je het ook gewoon kunt vragen. Als het al iemand boeit dan…
  -Mogen vertegenwoordigers van Student en Stad (weer die hoofdletters!) niks over vuurwerk zeggen?

  Nog iets inhoudelijks interessants te melden of blijft het weer eens bij een potje routineus mopperen?

 3. Zolang je blijft klooien met bepaalde soorten vuurwerk wel en andere niet hou je overlast. Het meeste overlastgevende vuurwerk is nu ook al illegaal. Of mensen maken zelf bommen door het te bundelen. Bovendien is al het vuurwerk vervuilend. Geen gesappel maar een TOTALVERBOT! Dan is het duidelijk en kun je ook veel simpeler handhaven.

 4. stop met zeiken over vuurwerk gebeurd al eeuwen gun mensen hun plezier 1x in het jaar .terwijl studenten elke week uitgaan dronken worden en vechten hoeveel mensen belanden daardoor niet in het ziekenhuis .maar alchehol word niet verboden .en al helemaal niet gesteund door jullie en hoeveel slachtoffers maakt dat wel niet

 5. @Doe: reageer eens op het onderwerp (vuurwerk dus).
  En ook wat minder voorspelbaar graag, als het gaat om bepaalde partijen. Maar vooral inhoudelijker.

 6. ‘Doe’ Heeft wel een punt

  Maar het vuurwerkverbod komt er uiteindelijk toch. Waarom?? Omdat ze dit in Brussel hebben besloten. We kijken al jaren naar een toneelstuk, landelijk, maar vooral lokaal, dat begon met allerlei verbodszones. Om het volk alvast te laten wennen en vooral het woordje ‘EU’ niet in de mond te nemen. Dit ligt gevoelig in Nederland. Deze transitie, wat 10 jaar geleden begon, lijkt bijna gerealiseerd.

 7. @evert daarom tekenen ook meer mensen een petitie voor behoud van vuurwerk .opgezet door de branche
  Fake news die zogenaamde meerderheid is er alleen in Hilversum media empire
  3ton tegen en al meer dan 1.5 miljoen voor
  Teken de petitie voor behoud van de vuurwerk gradatie
  Maar dat de feiten zo liggen hoor je niet in de media

 8. @Jan, dat gaat steeds meer een achterhoedegevecht worden van een minderheid voor vuurwerk, let maar op. Heeft met voortschrijdend inzicht te maken.
  Zelfs de vuurwerkbranche (!) is vóór een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Oh wacht, dat is zeker ook fake news?? Niet dus.
  Teken vooral de petitie vóór het vuurwerkVERBOD zou ik zeggen.

 9. Ja Evert, die spelen ook mee in dat uiteindelijke besluit.

  Je zult eens alle betrokkenen moeten volgen, met de wetenschap, dat dit verbod er toch komt.

  Hetzelfde geldt voor ‘zwarte piet’ en een verbod op roken, aldus besloten in een VN resolutie.

  Het was een relatief rustige nieuwjaarsnacht. Nu 10 dagen later, zijn we opeens een oorlogsgebied met 9300 incidenten.En is Groningen de mooiste stad van Nederland om een bezoek te brengen, geciteerd door het DvhN vanuit een freelance journalist (bezoldigd), die dit verhaal (met aanwijzingen) mocht optekenen.

  Neemt niet weg, dat ook ik een voorstander ben van vuurwerkshows. Zodat de eenzaamheid ook een doel heeft, om erop uit te gaan in een nacht als deze en onder de mensen.

 10. Ja, dat is het standaard riedeltje: elk jaar opnieuw is het met oud en nieuw ‘relatief rustig’. Een grap! (als het niet zo triest zou zijn)
  Deze zgn. traditie is inmiddels helemaal uit de hand gelopen.
  Vuurwerkshows -door professionals afgestoken- mogen van mij, voor wie echt niet zonder vuurwerk kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *