Gemeente en provincie blij met steun Tweede Kamer aan onderzoek Lelylijn

De gemeente en de provincie Groningen zijn zeer tevreden met de steun van de Tweede Kamer aan het onderzoek omtrent de Lelylijn. De Lelylijn is het eventuele nieuwe treintraject dat van Groningen via Drachten, Heerenveen en Emmeloord richting Lelystad zal gaan rijden.

‘De Lelylijn gaat echt een toegevoegde waarde hebben voor de verbinding tussen Groningen en de Randstad’, aldus wethouder Philip Broeksma.

Ook gedeputeerde Fleur Gräper ziet het belang van de Lelylijn. ‘Onze economie groeit sterk. Die wordt alleen maar sterker op het moment dat die met andere sterke economieën verbonden is. Het brengt Groningen en de Randstad fysiek dichterbij.’

Het onderzoek is belangrijk, omdat er nog niet veel bekend is over de Lelylijn. ‘We weten momenteel niet hoe moeilijk de realisatie van de Lelylijn gaat zijn qua financiën en uitvoering. Hopelijk kunnen we volgend jaar een afgewogen keuze maken’, concludeert Gräper.