Hoofdbestuurder Lefier: ‘Pikant dat oppervoogd ons adviseerde bij verkoop Pepergasthuis’

nieuws
Foto: Carola de Poel via Google Streetview

“Meester H, Brouwer heeft ons geadviseerd over mogelijke belemmeringen voor de verkoop van het Pepergasthuis. Volgens hem waren die er niet,” zo stelt Lefier-bestuurder Margriet Drijver. Wethouder Roeland Van Der Schaaf  betwijfelt deze uitspraak.

“Ik heb lang met de meester Brouwer gesproken over het Peperghasthuis. Hij is zijn eigen betrokkenheid bij de affaire nagegaan. Over dit advies aan Lefier zegt hij duidelijk ‘nee’,” aldus wethouder Van Der Schaaf. “Ik heb dan ook geen idee waar deze uitspraak vandaan komt.”

“Als iemand anders nu zegt ‘Ik ben oppervoogd’, laat dat dan eerst maar eens zien. Ik zal dit met alle mij ten dienste staande middelen bestrijden.” Wethouder Van Der Schaaf zegt daarop: “Ik heb helemaal geen zin in dat geprocedeer. Ik hoop dat we toch nog met Lefier om tafel kunnen gaan voor de volkshuisvesting in deze Stad.”

De gemeente Groningen maakte vrijdagochtend bekend Brouwer aan te stellen als oppervoogd van het Pepergasthuis. Op deze manier wil het invloed uitoefenen op de verkoop van het Pepergasthuis door de eigenaar, woningcorporatie Lefier. Deze trekt in twijfel of de gemeente dit mag doen.

 

Deel dit artikel: