NS adviseert dinsdag niet met de trein te reizen

nieuws
Foto: Andor Heij

De staking van het Openbaar Vervoer op dinsdag 28 mei zal veel mensen treffen. Er wordt gestaakt voor een beter pensioen.

Arriva: ‘De vakorganisaties hebben aangekondigd om op 28 mei de hele dag te gaan staken in het openbaar vervoer in het kader van landelijke pensioenacties. Wat voor gevolgen dat gaat hebben voor onze dienstverlening weten we nu nog niet. Zodra hier meer over bekend is delen we die informatie.’

NS: ‘Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV zal er op dinsdag 28 mei in het hele land zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk zijn. Uiteraard proberen we waar mogelijk enkele treinen te rijden: dit zal echter zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn. De reisplanner is voor reizen op dinsdag niet up-to-date. We kunnen niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden en adviseren u daarom op 28 mei niet met de trein te reizen. Ook op woensdag 29 mei kan het treinverkeer mogelijk nog hinder ondervinden van de landelijke pensioenactie.’

Ook het onderwijs bereidt zich voor met speciale maatregelen. Zo schrijft de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit: ‘Het is dit moment moeilijk is om het exacte effect van de staking in te schatten. Studenten en medewerkers die normaal gesproken met het openbaar vervoer komen, raden we aan om de 9292-website in de gaten te houden, en voor alternatief vervoer te zorgen. Houd in ieder geval rekening met extra reistijd. Het onderwijs gaat door zoals gepland, maar er zijn geen gevolgen voor studenten die als gevolg van de staking niet in staat zijn een verplicht college bij te wonen. Er staan dinsdag enkele tentamens gepland bij de RUG. Deze gaan door, maar in geval van overmacht zullen faculteiten een extra herkansingsmogelijkheid bieden. Eventueel kunnen colleges uitvallen omdat docenten de faculteit niet kunnen bereiken.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *