Provincie draagt 3,8 miljoen euro bij aan nieuw gebouw voor biomedisch bedrijf

nieuws
Foto: Provincie Groningen

Medisch technologiebedrijf Polyganics krijgt 3,8 miljoen euro provinciale subsidie voor een nieuw gebouw op de Zernike Campus in Groningen. De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

De uitbreiding van Polyganics zal in totaal bijna 23 miljoen euro gaan kosten. Het medische technologiebedrijf is begonnen als start-up en inmiddels zo succesvol dat uitbreiding nodig is om te kunnen blijven innoveren en groeien. Volgens de Provincie Groningen en Polyganics gaat deze investering 41 extra arbeidsplaatsen opleveren. De bouw van het nieuwe pand moet eind dit jaar beginnen en in 2021 klaar zijn.

Polyganics ontwikkelt en produceert medische hulpmiddelen die het lichaam zelf afbreekt. Bekend is de innovatieve hersenpleister die het Groningse bedrijf ontwikkelde om het lekken van hersenvloeistof na een hersenoperatie te verminderen. Ook is een soortgelijke lever- en alvleesklier-pleister in ontwikkeling.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *