PvdD stelt vragen aan GS over ‘roofbouw’ bij bosbeheer

nieuws
Foto: René Vlak via Flickr (CC 2.0)

De Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Groningen gaat vragen stellen aan het college van Gedeputeerde Staten over de winning van biomassa uit Groningse bossen.

Aanleiding daarvoor is volgens de fractie de kritiek van oud-directeur van Staatsbosbeheer (SBB) Frits van Beusekom, die stelt dat beheer is veranderd in roofbouw sinds de tbo’s zelf geld moeten verdienen. Ankie Voerman (fractievoorzitter PvdD): “Het is te gek voor woorden dat in deze tijd, waarin de biodiversiteit achteruit holt en insecten massaal uitsterven,  organisaties die voor onze laatste restjes natuur zouden moeten zorgen, deze vernietigen.”

Voerman wil van het college weten in hoeverre in Groningen bossen gekapt worden voor houtoogst om al dan niet als biomassa te eindigen. Volgens de fractievoorzitter zou er een herplantplicht moeten gelden indien bos ruimte moet maken voor andere natuurtypen zoals heide.