‘GroenLinks is voor windmolens, niet voor natuur’

Partij voor de Dieren is teleurgesteld in GroenLinks. De fractie hoopte dat het college de plannen voor het A-Kerkhof aan zou passen na de uitspraak van gister, maar dit is niet het geval.

Woensdag schorste de rechter de vergunning voor de bomenkap op het A-Kerkhof. Uit onafhankelijk onderzoek bleek dat de bomen niet ziek zijn. Het vorige college had de bomenziekte als reden aangevoerd om de bomen te kappen. Volgens de rechter snijdt deze verklaring echter geen hout.

Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad, had meer verwacht van de coalitiepartijen: “Wij zijn op dit moment ontzettend teleurgesteld in GroenLinks. GroenLinks heeft 25% van de zetels en drie wethouders. Wij hadden gehoopt dat met dit nieuwe collegeakkoord de gemeente een groene koers zou varen. Het lijkt er toch wederom op dat GroenLinks de partij is van de windmolens en de zonnepanelen, maar helaas niet van de natuur.”

Deel dit artikel:

 1. GL is een fusie van de PPR, de PSP, de CPN en de EVP. Hier in Groningen ligt de CPN-tak kennelijk boven. Eigenlijk zat er in de andere partijen ook niet veel groens.

 2. De partij voor de dieren heeft nare populistische trekjes. Groen Links is helemaal voor natuur maar doet niet kinderachtig zoals de PvdD wel doet.

  1. O.a. de PvdD heeft wél duidelijk gemaakt dat de door jou aanbeden gemeente onomstotelijk gelogen heeft over de bomen bij de A-kerk. Dat is nou niet bepaald kinderachtig.
   Kan me voorstellen dat die waarheid wat ongemakkelijk voor je is :P

   1. Dat bedoel ik dus. Een kinderachtge smear campaign. Net als Trump over Hillary. Kennelijk moeten we nog een keer vervallen to een dictatuur in dit land om mensen beschaving weer te leren waarderen.

   2. Stel je niet zo aan.
    Je verhaal slaat als een tang op een varken (en dat is nog mild uitgedrukt).

 3. Denken sommigen echt dat alles terug gedraaid wordt wanneer er een nieuw college is?
  Vergeten dat GL ook deel uitmaakte van het vorige college. Bovendien is het logisch dat er een paar bomen die in matige staat zijn gekapt worden, mede om de gezonde bomen de nodige ruimte te geven.

 4. Jack, in een bos staan bomen wel dichter op elkaar, zonder problemen. En ONAFHANKELIJK onderzoek toonde aan dat de gemeente heeft GELOGEN dat die bomen ziek waren. Dus dat de gemeente over het doel de waarheid spreekt zal ik maar met een flinke korrel zout nemen. Een hipster met GL pas wil er een eco-frietzaak neerzetten met vegetarische slaburgers heb ik het idee.

  Mensen, GroenLinks is alleen om de leuke dingen te belasten en het groen uit de buurt te verdringen. Compacte stad noemen ze dat Er is maar 1 oplossing;

  #stemzeweg

 5. Het filmpje hierboven laat nog eens goed zien hoe mooi het A-kerkhof nu(nog)is. Weet wat er voor terugkomt. De steen geworden spoorbielsen anno 2019 en meer ordinaire, trendy rommel. Het A-kerkhof moet onmiddellijk tot beschermd stadsgezicht worden verklaard !!!

 6. Na de ineenstorting van de PVDA is een deel van de ambtelijke achterban richting Groen Links gevlucht. Dat heeft uiteraard zo’n effecten op die partij. Van rebelse jongerenclub is het langzamerhand een autoritaire vereniging voor groen commercieel belangetjes geworden. Gevolg veel nieuwe projectjes waar het groen eerder onder lijdt dan dat het daar iets voor oplevert. Wie is de aannemer die het plein mag herinrichten eigenlijk? En mogen dan weer wat Groen Links kunstenaars er rommel in de plaats van de bomen zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *