Bijna 2 miljoen euro provinciale subsidie voor datacenter op Zernike Campus

nieuws
Foto: Provincie Groningen

Bytesnet krijgt 1,8 miljoen euro subsidie van de Provincie Groningen voor het nieuwe datacenter op de Zernike Campus.

Gedeputeerde Patrick Brouns vertelt: “Dit datacenter levert een belangrijke bijdrage aan de versterking van de digitale sector in Noord-Nederland. Dit zorgt ook voor werkgelegenheid.” Het subsidiebedrag van de provincie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen(RIG). Het datacentrum werd afgelopen november geopend in bijzijn van minister Van Engelshoven. Het complex heeft ruim 11 miljoen euro gekost.

Het nieuwe datacenter heeft een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter, waarvan de helft is gevuld met servers met data en computersystemen van klanten.  In het 1.500 vierkante meter grote datalab kunnen bedrijven, onderzoekers en studenten onderzoek doen naar allerlei moderne ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie (ICT), zoals big data, e-health, smart industry, internet of thing’, energietransitie en beveiliging van ICT-systemen. “Het datacenter van Bytesnet vormt een belangrijke schakel tussen kennisinstellingen uit de stad en innovatieve bedrijven in de regio. Dat zorgt op den duur voor méér bedrijvigheid en dus méér werkgelegenheid”, aldus Emme Groot, voorzitter van de Economic Board Groningen.