Be Quick 1887 ruim langs Achilles 1894 in klassieker

Foto Andor Heij: Arnoud Bentum van Be Quick scoorde twee keer.

Be Quick 1887 heeft de noordelijke klassieker in Assen tegen Achilles 1894 zaterdagavond gewonnen. Het werd ook nog een klassieke uitslag: 5-2. Be Quick steeg naar de veertiende plek in de hoofdklasse A op zondag met elf punten uit twaalf wedstrijden. Achilles staat tiende.

Be Quick kwam na negen minuten op voorsprong door een schitterende geplaatste vrije trap van Toufik Faraouni. Ids Hannema was dicht bij de gelijkmaker, maar mikte een vrije trap op de Groninger lat. Arnoud Bentum miste vervolgens een enorme kans voor Be Quick door een voorzet van Faraouni niet goed te raken. Na 28 minuten kwam Achilles 1894 in de gelijkopgaande eerste helft langszij door een doelpunt van Pelle de Vries: 1-1.

Be Quick was na de hervatting sterker en overrompelde Achilles in het eerste kwartier. Na 51 minuten kwam Be Quick op 1-2 toen Bentum op aangeven van Marc Vegter scoorde. Twee minuten later was Djarni Leidelmeijer de aangever en Bentum tikte opnieuw van dichtbij binnen 1-3. Vegter tekende in de 59e minuut met een hard schot voor de 1-4. Invaller Jean Pierre N’Gouan gaf Achilles weer een beetje hoop door er na 63 minuten 2-4 van te maken. Be Quick gaf daarna geen kans meer weg. In de 83e minuut werd de wedstrijd beslist toen Vegter op aangeven van Bentum zijn tweede raak schoot: 2-5.