Peuters swingen er lustig op los op vrijdag, bij Vrijdag

Peuterswing wordt het genoemd. Dat is muziek en dans voor kinderen van anderhalf tot vier jaar oud. Bij Vrijdag in de Sint Jansstraat gaven Wim Lever en Nanda Kievit proeflessen. De belangstelling was groot.

“Het ging supergoed en het was hartstikke leuk. Echt heel leuk voor die kleintjes want ze hoeven helemaal niks en ze mogen alles, perfect”, aldus de enthousiaste Rutger, vader van Lois.

“Als kinderen heel klein zijn dan reageren ze al op muziek. Over het algemeen vinden ze muziek heel erg leuk. Ze beginnen automatisch al te bewegen en geluidjes te maken. Je merkt gewoon dat ze op een spelende wijze leren wat ook goed is voor onder andere de taalontwikkeling”, vertelt Nanda Kievit. Collega Wim Lever speelt accordeon, Nanda Kievit zingt en samen maken ze de peuters en hun ouders aan het swingen. En dat lukte vanochtend heel aardig.