GS-fracties VVD en PvdD: ‘Zo snel mogelijk opheldering over Zuidelijke Ringweg’

nieuws
Foto: Combinatie Herepoort

De Statenfracties van de Partij voor de Dieren en de VVD willen aanstaande woensdag in gesprek met de statencommissie Mobiliteit over de stand van zaken rond de Zuidelijke Ringweg in Groningen. Reden is de grote onduidelijkheid die donderdag is ontstaan over de voortgang van het project.

“Wij maken ons grote zorgen over de onduidelijkheid over het werk aan de Zuidelijke Ringweg. Het lijkt wel of niemand weet hoe we nu verder moeten”, aldus VVD-statenlid Nico Bakker. “Omwonenden en ondernemers zitten in de ellende en verdienen duidelijkheid.” De Partij voor de Dieren wil zelfs dat het huidige project nu volledig stopgezet wordt. Volgens Kirsten de Wrede, fractievoorzitter voor de Partij voor de Dieren moet het college nu openheid van zaken gaan geven: “Waarom gebeurt er zo weinig, terwijl er al zoveel vertraging is? Wij denken dat de aannemer de handdoek in de ring gooit, omdat het huidige ontwerp niet uitgevoerd kan worden.”

Donderdagavond werd duidelijk dat de bouw van de Zuidelijke Ringweg op meerdere locaties stil ligt. Verschillende bouwplaatsen zijn afgesloten en spullen zijn weggehaald. De statencommissie MEE (mobiliteit) vergadert aanstaande woensdag. De Statenfracties van de VVD en de PvdD hebben dit onderwerp voor deze vergadering geagendeerd.

Deel dit artikel:

 1. Het is heel simpel, de gemeente geloofd haar eigen gefabriceerde rapporten en onderzoeken van gespecialiseerde dure adviesbureautjes. Terwijl iedereen wel weet dat die rapporten alleen gebruikt worden om een meerderheid te krijgen om voor de plannen te stemmen. Door creatief met woorden en cijfers om te gaan wordt er een plan gepresenteerd waar iedereen zich in kan vinden.

  Dan komt echter de praktijk en blijken zaken toch niet goed doordacht, zijn de plannen vele malen duurder en duurt het vele malen langer. Op dat moment ben je over het ‘point of no return’ en wordt er maar een zak geld opengetrokken. Soms vallen er dan nog wat politieke poppetjes en uiteindelijk wordt het project jaren later tegen vele meerkosten afgerond en zitten enkele wethouders op wachtgeld.

  Niets nieuws toch, of moeten we ons druk maken om deze standaard procedure?

 2. Alle partijen in de Staten en gemeenteraad Groningen willen duidelijkheid.
  Het gaat hier niet om politieke richting of kleur
  Het gaat om een betere keuze voor Stad en Ommeland
  Ieder moet er voor open staan.
  Het is geen D66 spel tussen gedeputeerde en wethouder.
  Openheid en eerlijkheid want er wordt veel achter gehouden
  Het gaat om 750 miljoen – 1 miljard. waar de provincie voor moet staan.
  Er komen steeds meer bewijzen boven tafel.
  Beter huidig plan stoppen en aanpassen.
  Zodat de 4 Nederlandse aannemers ermee kunnen werken.
  Zij kunnen vlot een nieuwe westelijke ring aanleggen alvorens met ring zuid verder te gaan.
  Het alternatief kan door Provincie geleid worden samen met de Stad..

  1. Die nieuwe noordwestelijke ring van Westpoort naar de N46 waar u het overal en altijd over heeft, is echt een onzalig plan. Zoiets kan alleen maar worden bedacht door een wegenbouwer voor wie landschap en cultuurhistorie niets waard zijn. Ik kan niet bevatten waarom je anders een vierbaansweg zou willen aanleggen over Leegkerk en Dorkwerd, het Reitdiep en Selwerderdiepje en door de Koningslaagte.

 3. Jammer jammer. In vredes naam weg met die A7 door deze stad.
  Resoluut omleggen. Er is voldoende en kan voldoende nieuwe natuur worden aangelegd.

  1. Adrien, nogmaals: als je in de spiegel praat, dan hoeft dat niet via internet… zeker als je zelfverzonnen woordjes gaat gebruiken die alleen jij begrijpt.

   1. O.Kars ,
    Net als u snappen veel mensen de door mij verzonnen woordjes.Het zal u verbazen hoe groot de naamsbekendheid is van de door mij benoemde projecten. Sterkte daarmee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *