GS-fracties VVD en PvdD: ‘Zo snel mogelijk opheldering over Zuidelijke Ringweg’

nieuws
Foto: Combinatie Herepoort

De Statenfracties van de Partij voor de Dieren en de VVD willen aanstaande woensdag in gesprek met de statencommissie Mobiliteit over de stand van zaken rond de Zuidelijke Ringweg in Groningen. Reden is de grote onduidelijkheid die donderdag is ontstaan over de voortgang van het project.

“Wij maken ons grote zorgen over de onduidelijkheid over het werk aan de Zuidelijke Ringweg. Het lijkt wel of niemand weet hoe we nu verder moeten”, aldus VVD-statenlid Nico Bakker. “Omwonenden en ondernemers zitten in de ellende en verdienen duidelijkheid.” De Partij voor de Dieren wil zelfs dat het huidige project nu volledig stopgezet wordt. Volgens Kirsten de Wrede, fractievoorzitter voor de Partij voor de Dieren moet het college nu openheid van zaken gaan geven: “Waarom gebeurt er zo weinig, terwijl er al zoveel vertraging is? Wij denken dat de aannemer de handdoek in de ring gooit, omdat het huidige ontwerp niet uitgevoerd kan worden.”

Donderdagavond werd duidelijk dat de bouw van de Zuidelijke Ringweg op meerdere locaties stil ligt. Verschillende bouwplaatsen zijn afgesloten en spullen zijn weggehaald. De statencommissie MEE (mobiliteit) vergadert aanstaande woensdag. De Statenfracties van de VVD en de PvdD hebben dit onderwerp voor deze vergadering geagendeerd.