Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort blijven samen werken

nieuws
foto: aanpakringzuid.nl

Het werk van Combinatie Herepoort aan de Zuidelijke Ringweg ligt op dit moment op meerdere locaties stil. Verschillende bouwplaatsen zijn afgesloten en spullen zijn weggehaald.

Aanpak Ring Zuid verklaart inmiddels op Twitter: ‘Op de site van het @dvhn_nl staat dat aannemer Combinatie Herepoort stopt met de bouw van de zuidelijke ringweg Groningen. Dit bericht is onjuist. Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort blijven samen werken aan de bouw van de zuidelijke ringweg.’

Naar verluidt wordt er druk overlegd hoe de verdere planning er uit gaat zien.Het stadsbestuur en het provinciebestuur komen volgende week met een brief de planning. In de gemeenteraad en in de Provinciale Staten is er ongerustheid  over de vraag wie de kosten van de vertraging voor zijn rekening zal nemen.

Deel dit artikel:

 1. Het werk aan de weg ligt stil en/of is opgeschort. Wie weet het nog ?
  Wordt HET FIASCOHE ooit nog gevuld met asfalt en/of beton ?
  Alles is gehuld in raadselen.

 2. Is het niet een kwestie van geduld hebben? De oorspronkelijke planning is immers afgewezen. Tja, dan kost het tijd om een nieuwe op te stellen, zeker als die uitgebreider moet en met elk grassprietje rekening moet houden. Dat heeft de politiek toch echt zelf veroorzaakt.

  Lijkt mij op het eerste gezicht sensatiezoekerij van de krant.

  Maar misschien is het beide, en kan de Combinatie Herepoort het inderdaad gewoon niet aan. Als dat zo is, graag zo spoedig mogelijk de oude situatie herstellen en een competente wegenbouwer zoeken. Sunk Costs mogen hierin geen rol spelen.

 3. Duidelijk dat intern bij de bouwers de hele zaak onder hoogspanning staat. Maar het maakt uiteindelijk niets uit. Het Grote Plan is immers in werking gezet en ongeacht hoeveel extra geld erbij moet en hoeveel extra vertragingen dit oplevert – deze trein stopt echt niet meer met rijden.

  De Duitsers zullen wel denken… Zij waren degenen die perse Ring Zuid aangepakt wilden zien worden vanwege hun economische belang dat ermee gemoeid is. Maar in ruil daarvoor moest het project dan wel uitgevoerd worden door Nederlandse aannemers. Wat een visitiekaartje.

 4. Dat bij elkaar geraapt zooitje werkt dus niet, snel mee stoppen. Aannemer zoeken die wel beschikt over genoeg personeel en materieel. Ook niet na het eerste jaar al meerdere jaren vertraging heeft opgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *