NS-treinen door foutje ‘even’ terug op Noordelijke Nevenlijnen

nieuws
Foto Andor Heij

Wie vrijdagavond in de NS Reisplanner-app een treinreis aan het plannen was op de Noordelijke Nevenlijnen was even in de veronderstelling dat NS Arriva van de troon had gestoten. Uiteindelijk bleek het te gaan om een foutje.

In de loop van vrijdagavond bleek dat nog erg veel Koningsdag-bezoekers met de trein naar huis moesten en dat de bestaande dienstregeling wellicht niet was opgewassen om al deze mensen nog te vervoeren. Zowel de NS als Arriva besloten om tot 01.00 uur extra treinen te laten rijden. In de app werden deze extra treinen ook weergegeven, maar in plaats van de toevoeging ‘Arriva stoptrein’ werd nu gesproken over ‘NS stoptrein’. “Zullen we dan nu ook maar Intercity-materieel op deze trajecten inzetten?”, was één van de reacties die op Twitter werd geuit.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een foutje. Behalve dat het contractueel onmogelijk is dat de NS reizigers vervoert op de Noordelijke Nevenlijnen, is het technisch ook niet mogelijk. Met het buiten dienst stellen van de Buffels, het DM’90-materieel, eind vorig jaar beschikt de NS niet meer over reizigerstreinen die op dieseltrajecten ingezet kunnen worden.