“Als iedereen blijft doen wat hij nu doet dan wordt het chaos”

Tientallen ondernemers kregen vanmorgen alle ins en outs te horen over grote infrastructurele projecten waar de stad de komende jaren mee te maken krijgt. De werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg springen het meest in het oog.

“Het hangt ervan af of mensen bereid zijn om onze boodschap serieus te nemen en ook echt mee te werken en na te denken over alternatieven”, zegt Hans Vissers van Groningen Bereikbaar in cultuurcentrum de Oosterpoort waar vanmorgen een informatiebijeenkomst was.

Met alternatieven bedoeld hij bijvoorbeeld dat werkgevers de aanvangstijd van de werkdag kunnen veranderen. Omdat de Zuidelijke Ringweg straks veel minder capaciteit heeft in de richting van Oost naar West vindt Groningen Bereikbaar dat werkgevers maar ook scholen, de universiteit en alle andere stadjers nu alvast plannen moeten maken om chaos te voorkomen.

Tijdens het Hemelvaartweekend is voor het eerst grote hinder te verwachten. De noordelijke rijbaan van de Ringweg is vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg afgesloten voor alle verkeer in de richting van Drachten. De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft open met twee versmalde rijstroken. Ook rijden dat weekend geen treinen. Er worden bussen ingezet.