Be Quick 1887 koploper in de hoofdklasse C

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag in Assen de koppositie in de hoofdklasse C gepakt. Tegen Achilles 1894 werd het 2-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd lieten alle spelers met T Shirts en een spandoek blijken dat zij de met uitzetting bedreigde Achilles speler Rachid Traore steunen. Traore studeert in Groningen.

Be Quick ontsnapte daarna met een bal op de paal, maar kwam via Fabian Stevens op voorsprong. Na de pauze kreeg Chris Tiesinga van Be Quick rood. Met routinier en momenteel derde elftal speler Willem Lanjouw in de ploeg verdubbelde Be Quick de voorsprong, ondanks de man minder, via Romano Djababoe: 2-0.

De 33-jarige Willem Lanjouw is clubtopscorer aller tijden bij Be Quick en hoefde niet lang te denken toen hij door personele problemen gevraagd werd mee te doen: “Ik had zoiets van waarom ook niet. Ik voel me fit en als ze je nodig hebben is het toch je cluppie. Als de nood aan de man is en ik me nog steeds fit voel dan ga ik het zeker nog een keer doen”.

Trainer Mischa Visser had de koppositie niet verwacht: “Absoluut niet. Na vier, vijf wedstrijden hadden we uitgesproken om bij de eerste vijf te komen. Maar nu staan we bovenaan”. Be Quick gaat in januari op trainingskamp in Spanje en daar wordt de doelstelling mogelijk bijgesteld.