Rehwinkel naar huldiging Kromowidjojo in Sauwerd

sport
Foto: flickr.com/photos/thewolf/

Burgemeester Peter Rehwinkel zal vrijdag 17 augustus aanwezig zijn bij de huldiging van tweevoudig Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo in Sauwerd. Dat is besloten na overleg tussen Rehwinkel en Rinus Michels, de burgemeester van de gemeente Winsum waartoe Sauwerd behoort.

Tijdens de huldiging zal er ook tijd zijn voor Rehwinkel om Kromowidjojo toe te spreken.
De burgemeester zal het hebben over haar tijd bij zwemvereniging TriVia waar ze het wedstrijdzwemmen onder de knie kreeg.

De gemeente geeft aan dat ze zich niet zal mengen in de strijd voor de huldiging van medaillewinnaars van de Olympische Spelen. Burgemeester Rehwinkel zegt daarover: “Sporters moeten onderlinge strijd leveren, maar gemeentebestuurders niet als het gaat om het organiseren van huldigingen”.

Deel dit artikel: